Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ τιμά την Πόντια

Η «Φωνή της Ελλάδας» γίνεται φωνή των γυναικών, και ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη σε αυτές φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Πόντια γυναίκα. Στυλοβάτης της οικογένειας αλλά και εμπνευσιακή φιγούρα του ελληνισμού, «αν και έζησε σε ανδροκρατούμενες περιοχές δεν απέβαλε ποτέ το δυναμισμό και την τόλμη», όπως σημειώνει η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου. Έτσι, το πολιτιστικό, ιστορικό και μουσικό πρόγραμμα του παγκόσμιου ραδιοφώνου της ΕΡΤ θα είναι αφιερωμένο «σε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για πρόοδο και ζωή».

Το ραδιοφωνικό ραντεβού είναι την Τετάρτη 8 Μαρτίου, από τις 20:00 έως τις 22:00 στο στούντιο C της ΕΡΤ· η είσοδος για το κοινό είναι μόνο με προσκλήσεις, που δίνονται από το Γ' Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας. Στο στούντιο και ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», μαζί με γυναίκες προέδρους και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων ποντιακών συλλόγων, αλλά και γυναίκες του πνεύματος και του πολιτισμού.

  • Θα τραγουδήσουν οι: Βασιλική Καρακώστα, Μήδεια Χουρσουλίδου και Γιώτα Τριανταφυλλίδου. Συμμετέχουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο λυράρης Ηλίας Υφαντίδης.
  • Μαζί τους οι μουσικοί: Ηλίας Αβραμίδης (λύρα), Θεοδόσης Εφραιμίδης (κρουστά, νταούλι, ντέφι), Αλέξανδρος Μπουρμίστροφ (λύρα), Νίκος Μουστάκας (λαούτο), Παύλος Ταχματζίδης (κρουστά, τουμπελέκι, μπεντίρ), Γιώργος Παγώνης (νταούλι), και Γιώργος Παπαδόπουλος (λύρα).
  • Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Νατάσα Βησσαρίωνος και Μαρίνα Κουτσιμπύρη.

Το αφιέρωμα θα μεταδοθεί από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, το webradio, την Ert World, και θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ2.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news