Έχει ευθύνες η κυβέρνηση για το «φουντάρισμα» του Βήμα FM;

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η κυβέρνηση σε σχέση με την παταγώδη χρεωκοπία του Βήμα FM αλλά και την απώλεια των θέσεων εργασίας για δεκάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες. Προφανώς και το ίδιο το κλείσιμο του σταθμού και η λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης υπαγορεύονται από τα συσσωρευμένα χρέη της προηγούμενης διοίκησης του ΔΟΛ και την προσπάθεια του νέου ιδιοκτήτη να κρατήσει τον υπόλοιπο όμιλο οικονομικά υγιή. Ταυτόχρονα όμως χάνεται και η διέξοδος του ομίλου στο ραδιόφωνο, μια διέξοδος που μέχρι τώρα διεκπεραιώνονταν μέσω της συχνότητας του Βήμα FM.

Χάνεται η διέξοδος στο ραδιόφωνο; και για πόσο; Εκεί ακριβώς είναι το κλειδί της υπόθεσης. Μέχρι τώρα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ακόμη και οι υπερχρεωμένοι, έβρισκαν επενδυτές να τους συντηρήσουν παίρνοντας ως αντάλλαγμα της αξία της ύπαρξης μιας σχετικά σπάνιας ραδιοφωνικής άδειας στα ερτζιανά. Ωστόσο εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, διαλαλεί την πρόθεσή της να επαναπροκηρύξει τις ραδιοφωνικές άδειες και μάλιστα από το μηδέν, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την προϋπάρχουσα λειτουργία μιας επιχείρησης στο ραδιόφωνο.

Εσκεμμένα η μη, η απόφαση αυτή δίνει την ευκαιρία σε επιχειρηματίες με υπερχρεωμένα ραδιόφωνα να τα «φουντάρουν», να ακολουθήσουν δηλαδή τις διαδικασίες της χρεωκοπίας, σβήνοντας τα χρέη προς προμηθευτές και τους απλήρωτους μισθούς προς τους εργαζόμενους. Μαζί, χάνουν και τη συχνότητα, την οποία ωστόσο θα πρέπει να διεκδικήσουν εκ νέου ούτως ή άλλως στην επόμενη αδειοδότηση, η οποία καθώς η κυβέρνηση διαβεβαιώνει, δεν θα αργήσει.

Τελικά λοιπόν, ποιους βοηθάει πραγματικά η νέα αδειοδότηση και ο τρόπος με τον οποίο προκηρύσσεται;

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Από το 2010 έχουν κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά οι δημοσιογράφοι νόμιζαν οτι θα βρίσκονταν στο απυρόβλητο. Στον Βήμα FM υμνούσαν κάθε μέρα το ΔΝΤ και το λατρεμένο τους "μνημόνιο". Τώρα καλά να πάθουν.

Και όταν ο Sky κλείσει θα βγουν μερικοί να κλαίνε για τις "θέσεις εργασίας" που θα χαθούν;

Εγγραφή στο all greek radio news