Έφυγε ο Αλέξανδρος Βέλιος, από τους πρωτεργάτες της «ελεύθερης ραδιοφωνίας»

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος. Ο Αλέξανδρος Βέλιος ήταν δημοσιογράφος με μακρά σταδιοδρομία στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ξεκίνησε την πορεία του ραδιοφωνικά, ως διευθυντής στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά Κανάλι 1 το 1986, όταν τα δημοτικά ραδιόφωνα προσπαθούσαν πρώτα να σπάσουν το κρατικό μονοπώλιο. Το 1988 και για δυο χρόνια ανέλαβε διευθυντής ενημέρωσης στο Κανάλι 15 του Ρούσου Κούνδουρου. Επρόκειτο για ένα από τα πρωτοπόρα εγχειρήματα ιδιωτικής ραδιοφωνίας, όταν πολλά μεγάλα σημερινά ονόματα της δημοσιογραφίας αποφάσισαν να λειτουργήσουν έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό διεκδικώντας το δικαίωμά του να έχουν θέση στη ραδιοφωνική μπάντα. Το Κανάλι 15 που παρότι δέχθηκε την καταστολή των αρχών, άνοιξε το δρόμο για το νόμο που επέτρεψε την ιδιωτική ραδιοφωνία.

O Αλέξανδρος Βέλιος γεννήθηκε στις 14-5-1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι (PARIS IV). Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στο ΒΗΜΑ (1978-1980) και συνέχισε στη ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ που επανεκδόθηκε με διευθυντή τον Τάκη Λαμπρία, το 1980, όπου παρέμεινε ως διπλωματικός και, εν συνεχεία, πολιτικός συντάκτης μέχρι το 1986. Από το 1990 ξεκίνησε να παρουσιάζει δική του εκπομπή στο τηλεοπτικό ΚΑΝΑΛΙ 29 του συγκροτήματος Κουρή, στο οποίο και παρέμεινε σε όλες τις φάσεις της μετεξέλιξής του (ΚΑΝΑΛΙ 5, EXTRA, ΑLTER).

Όντας βαριά άρρωστος από καρκίνο, πάλεψε για την αναγνώριση του δικαιώματός του στην ευθανασία. Η κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου θα γίνει την Τρίτη, στις 3 μ.μ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

άρθρα: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news