Ποια είναι τα πρόσωπα που θα αποφασίσουν τις τηλεοπτικές άδειες

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση συνιστάται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η οποία συγκροτείται ως εξής:
1.    Δουληγέρης Χρήστος, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Αναγνωστόπουλο Θεοφάνη, Προϊστάμενο του Τμήματος Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Ψηφιακής Στρατηγικής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
2.    Μαρεντάκης Χαράλαμπος, Διδάκτορας της Επιστήμης της Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προγραμματισμού και Αναφορών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), μέλος, με αναπληρωτή τον Χατζηλοΐζο Σπυρίδωνα, μόνιμο υπάλληλο της Διεύθυνσης Ραδιοφάσματος και Δορυφορικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
3.    Κολυβάς Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Προϊστάμενος του Τμήματος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιακών Θεμάτων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), μέλος, με αναπληρωτή τον Τασιόπουλο Δημήτριο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
4.    Αγγελής Νικόλαος, Νομικός, Ειδικός Επιστήμονας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), μέλος, με αναπληρώτρια την Λιώση Κωνσταντίνα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
5.    Πάγγος Ιωάννης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μέλος, με αναπληρώτρια την Πλαντζουνάκη Ιωάννα, Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο Ευγένιος Μονεμβασίτης μόνιμος υπάλληλος με βαθμό Ε' του κλάδου ΠΕ Διοικητικός-Οικονομικός της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη-Αίαντα Γιαννάκη, μόνιμο υπάλληλο με βαθμό Ε' του κλάδου ΠΕ Διοικητικός-Οικονομικός της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Έργο της Επιτροπής είναι η διενέργεια του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), σύμφωνα με τα άρθρα 3 έως 15 του ν. 4339/2015 και τους ειδικότερους όρους της υπ' αριθ. 1/2016 Προκήρυξης.
Γ. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα λειτουργεί χωρίς αμοιβή και η θητεία της λήγει με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Θα ακυρωθεί η διαδικασία από το Στ.Ε. ή θα κάνει πίσω η κυβέρνηση. Η στο τέλος θα δώσουν τις άδειες σε αυτούς που ήδη εκπέμπουν και θα τελειώσει εκεί η ιστορία. Δεν ζούμε όλοι με την μυθολογία και την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Αν υπάρξει; Καλά δεν παρακολουθείτε καθόλου τις ειδήσεις του χώρου και σχολιάζετε κιόλας; Προσφυγή έχει ήδη κατατεθεί και θα δικαστεί. Δεν το ανέφεραν αυτό στην Αυγή και στο left gr?

Αγαπητέ σας παρακαλώ μην έχετε επιθετικό ύφος. Δεν διαβάζω το left και την Αυγή, οπότε δεν ξέρω τι ανέφεραν. Εντάξει, το πιάσαμε το ειρωνικό σας μήνυμα, ότι είμαστε με την κυβέρνηση, αλλά κάνετε λάθος. Αντίθετα εσείς φαίνεται ότι συμφωνείτε με την επιλογή της ΝΔ να μην υπάρχει ΕΣΡ, κάτι που έχει οδηγήσει σε προφανείς παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας και πολλές μεγάλες αδικίες και στο ραδιόφωνο.

Όσον αφορά τις άδειες, οι καναλάρχες είναι επιχειρηματίες και κρατούν στάση αναμονής. Είναι πολύ πιθανό από την αδειοδότηση να πάρουν όλοι τις άδειες που θέλουν, οπότε προφανώς θα αποσύρουν την προσφυγή. Και μην εκπλαγείτε αν ο Παππάς τα κάνει πλακάκια με τους καναλάρχες και πάρουν ξανά τις άδειές τους.

Δεύτερον, πρέπει να γνωρίζετε ότι για να σταματήσει ο διαγωνισμός θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων από το ΣτΕ. Βλέποντας τη στάση που κράτησε το ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αμφιβάλω αν θα συμβεί κάτι συνταρακτικό για τις άδειες. Πάντως, ακόμη κι αν σταματήσει ο διαγωνισμός τον Αύγουστο, τα ιδιωτικά κανάλια θα πρέπει να κλείσουν, γιατί οι άδειές τους έχουν λήξει και η κυβέρνηση δεν διατίθεται να τις παρατείνει με υπουργική απόφαση. Οπότε η χώρα θα μείνει χωρίς ιδιωτικά κανάλια.

Λάθος. Διαφωνούμε με τη μη λειτουργία του ΕΣΡ αλλά δεν είναι μόνο ευθύνη της ΝΔ. Εδώ παρατηρούμε ότι για άλλη μια φορά ξεπλένετε την κυβέρνηση που υποτίθεται πως δεν την υποστηρίζετε. Όπως επίσης ξεπλένετε την κυβέρνηση λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν διατίθεται να παρατείνει τις άδειες. Το έχουν κάνει και θα το ξανακάνουν, όπως επίσης έχουν βολέψει με πολλούς άλλους τρόπους τους καναλάρχες. Αυτά μπορεί να μην τα μεταδίδει ο ρ/ς Στο Κόκκινο, δεν παύει όμως να είναι η πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που η δική σας αντικειμενικότατη ιστοσελίδα αγνοεί. Όσο για το τι λένε οι ειδήσεις:

Κεκλεισμένων των θυρών  συζητητείται σήμερα στο ΣτΕ αίτηση αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel. Ο τηλεοπτικός σταθμός διεκδικεί την προσωρινή αναστολή των υπουργικών αποφάσεων του νόμου 4339/2015 σε σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η συζήτηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, με το Συμβούλιο σε Ολομέλεια. Εισηγητής είναι ο σύμβουλος επικρατείας...

Γ. Παπαγεωργίου.

Το Mega ουσιαστικά στρέφεται σήμερα μόνο κατά της απόφασης με την οποία καθορίσθηκε η τιμή εκκίνησης για τις τέσσερις  άδειες. Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, η οποία αναμένεται μετά την 23η Ιουνίου. Παράλληλα, κατατέθηκαν ανάλογες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων (για την τιμή εκκίνησης) από τους τηλεοπτικούς σταθμούς  Αlpha και το Star Channel, χωρίς να έχει ακόμα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησής τους.

Οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν  στις 4 Ιουλίου 2016 στην  Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Παπαγεωργίου.

[quote=ανώνυμος]

Εδώ παρατηρούμε ότι για άλλη μια φορά ξεπλένετε την κυβέρνηση που υποτίθεται πως δεν την υποστηρίζετε. Όπως επίσης ξεπλένετε την κυβέρνηση λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν διατίθεται να παρατείνει τις άδειες. Το έχουν κάνει και θα το ξανακάνουν, όπως επίσης έχουν βολέψει με πολλούς άλλους τρόπους τους καναλάρχες.

[/quote]

Όπως έγραψα και πάνω, συμφωνώ μαζι σας και θεωρώ υπαρκτό το ενδεχόμενο να βολέψουν και πάλι τους καναλάρχες. Γι' αυτό και δεν υποστηρίζω την κυβέρνηση, ούτε όμως και τους καναλάρχες. Από την άλλη εσείς που υποστηρίζετε την ακύρωση του διαγωνισμού, είστε με τους καναλάρχες; και αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός που θεωρείτε παράνομο, τι ακριβώς θα θέλατε να γίνει;

Εγγραφή στο all greek radio news