Ζήτημα στην ΕΡΤ3 με ενδεχόμενη διακοπή των κινηματικών εκπομπών

Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις εγκατάσεις της ΕΡΤ3, μετά την εντολή που έδωσε η νέα διοικούσα επιτροπή προκειμένου να διακοπούν οι κινηματικές εκπομπές που πραγματοποιούνται από αλληλέγγυους τα χρόνια της αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, καθώς μια σειρά σωματείων και συλλόγων της πόλης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ζητώντας τη συνέχιση των εκπομπών, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εντός του κτιρίου της ΕΡΤ3(!), προκειμένου να μην κοπεί μια από της εκπομπές. Όλα δείχνουν ότι κάτω από τις πιέσεις η διοικούσα επιτροπή και η κεντρική διοίκηση αναδιπλώθηκαν, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Το ζήτημα ξεκίνησε την Παρασκευή, οπότε και η νεοδιορισθείσα διοικούσα επιτροπή ενημέρωσε τους αλληλέγγυους ότι οι εκπομπές τους θα διακοπούν. Στο στόχο μπήκε πρώτη η εκπομπή «Παιδεία σε Κρίση», που βγαίνει στον αέρα εδώ και δυο χρόνια από έναν «αλληλέγγυο» δημοσιογράφο, του οποίου την παραμονή αμφισβητεί η διοικούσα επιτροπή. Θέση υπέρ της εν λόγω εκπομπής πήρε και ο καθηγητής του παιδαγωγικού Γιώργος Τσιάκαλος, ωστόσο εναντίον των αλληλέγγυων τάχθηκε ο υπεύθυνος του ραδιοφώνου Γιάννης Τσολακίδης, ο οποίος είδε «προσωπικά κίνητρα» στους αλληλέγγυους, παρότι κάποιοι από αυτούς συμπαραστέκονται στον αγώνα εδώ και δυο χρόνια. Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση της διοικούσας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση.

Το ζήτημα κλιμακώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων από το «καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης» στο κτίριο της ΕΡΤ3 στην Λεωφόρο Στρατού, προκειμένου να στηριχθεί η μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Τελικά η εκπομπή βγήκε κανονικά, υπό τον συντονισμό του «αλληλέγγυου» Χρήστου Αβραμίδη και της υπαλλήλου Νίκης Χατζηδημητρίου, ενώ υπό τη θεματική "ο παιδαγωγικός ρόλος της τηλεόρασης" συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ3 Γιάννης Μυλόπουλος και οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Τσιάκαλος, Άρης Πλειός, Σπύρος Μαρκέτος, ο Γιώργος Ρηγόπουλος, ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός, και ο πρωην εκπαιδευτικός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Γιάννης Λαφήρας από την 3 ΕΛΜΕ καθώς και εκπρόσωπος των απολυμένων της Coca Cola.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σύντομα, ενώ το θέμα φαίνεται ότι θα απασχολήσει και την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με την οποία σχετίζονται αρκετά μέλη της διοικούσας. Η ΕΡΤ3 αναμένεται να βγει στο δίκτυο πολυπλεξία της ΕΡΤ την Τετάρτη, οπότε και προγραμματίζεται εκ νέου συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της στις 6 το απόγευμα.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Πρέπει να φύγουν οι Τζιχαντιστές για να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση ο dimitrand. Και ας είναι αυτοί στη Θεσσαλονίκη και αυτός στην Αθήνα.

Εγγραφή στο all greek radio news