Κως: απλήρωτοι σε δημοτικό ραδιόφωνο και τηλεόραση

Απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες παραμένουν εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού της Κω (ΔΗΡΑΣΚΩ), με αποτέλεσμα να κατέβουν σε επίσχεση εργασίας από τη Μ. Δευτέρα. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, που έχει τη διοίκηση του φορέα, ο λόγος για την καθυστέρηση της πληρωμής είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν εγκρίνουν τον προϋπολογισμό της εταιρίας για το έτος 2015. 

Οι 13 εργαζόμενοι στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να εργάζονται «αποδεχόμενοι εδώ και 25 χρόνια λειτουργία έξω και πέρα από τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την εργασία και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Δεχθήκαμε, εθελουσίως χαμηλότερες αμοιβές επί σειρά ετών, εξαήμερη εργασία, δίσπαστο και τρίσπαστο ωράριο, απλήρωτη υπερωρία και εργασία Σαββατοκύριακα, γιορτές και αργίες, δίχως την παραμικρή αμοιβή πέραν του βασικού μισθού. Καταφέραμε  να ζήσουμε με λειψά εισοδήματα, να διάγουμε βίο ταπεινό και ποτέ δε διεκδικήσαμε αυτά που δικαιούμαστε σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Πολιτείας. Δεν μπορούμε όμως να επιβιώσουμε δίχως καν τη στοιχειώδη αμοιβή της εργασίας μας και το γεγονός ότι παραμένουμε επί τρίμηνο απλήρωτοι μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Η επίσχεση εργασίας στην οποία προχωρήσαμε, σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, αποτελεί έσχατο διάβημα σε όλες τις κατευθύνσεις.»

Για το ζήτημα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

Πηγές: ERT Openaegeanews, kos news 24

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news