Ραδιόφωνο του Ηρακλείου με κρητική μουσική στα FM εφτασε 1470 χιλιόμετρα μακριά

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ερωτόκριτο Ηρακλείου η επιστολή του 66χρονου κυρίου Istvan από Βουδαπέστη Ουγγαρίας, που έκανε λήψη του σταθμού της κρητικής μουσικής, 1470 χιλιόμετρα μακριά με άψογη ποιότητα, σύμφωνα και με το αποδεικτικό απόσπασμα που έστειλε με CD. Ο Γιώργος Λεκάκης, επικεφαλής του ραδιοσταθμού, σημειώνει: «To hobby αυτό των ραδιολήψεων από μακρινές χώρες είναι πολύ διαδεδομένο  και με αυτή του την επιστολή θέλει να του στείλουμε επιβεβαίωση, αυτοκόλλητα και κάποια πιστοποίηση του σταθμού του οποίου γίνεται λήψη. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ερωτόκριτος έστειλε την επιβεβαίωση στον φίλο μας Istvan από Βουδαπέστη  με αυτοκόλλητα του σταθμού μας και άλλα πολλά για να μας θυμάται.»

Στην επιστολή του ο μακρινός ακροατής γράφει: «Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω ότι ακούω το σταθμό σας στη Βουδαπέστη εδώ και πολλά χρόνια, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέσω της ανάκλασης στο σποραδικό στρώμα Ε της Ιονόσφαιρας. Ελπίζω ότι παρά τη μακροχρόνια καθυστέρηση θα σας φανεί ενδιαφέρον να μάθετε ότι μερικές φορές ο σταθμός σας μπορεί να ακουσεί σε απόσταση 1470 χιλιομέτρων από τον πομπό»

«Είμαι 66 χρονών και το αγαπημένο μου χόμπι είναι να ακούω τους ξένους ραδιοσταθμούς. Εσωκλείω για σας μια μελέτη για τη μεγάλης απόστασης διάδοση των σημάτων FM. Σας στέλνω αναφορές λήψης και CD για τον σταθμό. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στέλνουν γενικά σε μένα μια κάρτα QSL ή επιστολή επιβεβαίωσης. Από 190 χώρες του κόσμου μέχρι τώρα έχω λάβει περίπου 2400 επιβεβαιώσεις QSL. Οι αγαπημένες "ραδιο-χώρες" μου είναι η Ελλάδα και η Κύπρος από όπου έχω πάρει 160 επιβεβαιώσεις. Από το θαυμάσιο νησί σας μέχρι τώρα έχω λάβει 30 επιβεβαιώσεις QSL».

«Αν βρείτε χρήσιμη την  αναφορά μου, παρακαλώ να μου αποστείλετε τη συνημμένη κάρτα επιβεβαίωσης QSL που ετοίμασα ο ίδιος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υπογράψετε και να σφραγίσετε και στη συνέχεια μπορείτε να μου το επιστρέψετε μέσω του παραδοσιακού ταχυδρομείου. Θα ήμουν πολύ ευτυχής αν μου στέλνατε επίσης μερικά αυτοκόλλητα του ραδιοφώνου σας. Κλείνω την επιστολή μου και ανυπομονώ να λάβω νέα σας στο εγγύς μέλλον. Σας ευχαριστώ για την προσοχή που επιδείξατε. Εγκάρδιοι χαιρετισμοί σε ολόκληρο το προσωπικό του ραδιοφώνου σας από έναν Ούγγρο ακροατή» Βουδαπέστη, 17/1/2014

Πηγή: ιστοσελίδα Ερωτόκριτου

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εντυπωσιακό, αν και τα sporadic E-events δεν πρέπει να είναι και τόσο συχνά. Θυμάμαι π.χ. ένα καλοκαίρι στις αρχές της δεκαετίας του '80, που για μερικές ώρες το πρωί η μπάντα των FM είχε γεμίσει από γαλλόφωνους και γερμανικούς σταθμούς! Βαβέλ! Μέχρι το μεσημέρι βέβαια, το πανηγύρι είχε τελειώσει...

Η καλύτερη εποχή για σποραδικό ε είναι σερί από 25 Μαίου εως 10 Ιουνίου.Μου κάνει εντύπωση πως έβγαλα amen fm 89.5 2 φορές,γιατί 1 φορά βγάζουν με σποραδικό συνήθως,έναν σταθμό από εξωτερικό.

Εγγραφή στο all greek radio news