Ημερίδα για το μέλλον του ψηφιακού ραδιοφώνου στην Ευρώπη

Στο μέλλον του ψηφιακού ραδιοφώνου και συγκεκριμένα του προτύπου DAB+ στην Ευρώπη, ήταν αφιερωμένη η ημερίδα που διοργάνωσε χθες Τετάρτη το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Στην ημερίδα συμμετείχαν προσωπικότητες της ραδιοφωνίας από ολόκληρη την Ευρώπη, που κλήθηκαν να μεταδώσουν τις εμπειρίες της εφαρμογής του ψηφιακού ραδιοφωνικού προτύπου στις χώρες τους.

Την εκδήλωση προλόγισαν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος, ενώ προσκεκλημένη ομιλήτρια μέσω βίντεο ήταν η Μαρίγια Γκάμπριελ, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία. Από πλευράς των προσκεκλημένων ραδιοφωνικών φορέων μίλησε πρώτος ο Patrick Hannon, πρόεδρος του consortium WorldDAB, ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην ανάπτυξη του DAB+ σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακολούθησε ο επικεφαλής του τομέα της Ραδιοφωνίας της ένωσης δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων EBU Graham Dixon, ο οποίος έδωσε την οπτική της EBU για το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+.

Δεν θα μπορούσε να λείπε εκπρόσωπος από τη Νορβηγία, ο στρατηγικός σύμβολος της εκεί ένωσης για την ψηφιακή ραδιοφωνία Joern Jensen, ο οποίος μίλησε για τα μαθήματα που πήραν από την πλήρη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο στη χώρα του. Η Βρετανία, που πανηγυρίζει για το 50% της ακροασιμότητας του ψηφιακού ραδιοφώνου, εκπροσωπήθηκε από τον Matt Deegan, διευθυντή δημιουργικού της εταιρίας ραδιοφωνικών παραγωγών Folder Media, που είναι και υπεύθυνη για μια από τις ψηφιακές ραδιοφωνικές πολυπλεξίες της χώρας. Επίσης υπήρξε ενημέρωση για το πρότυπο DAB+ στη Γερμανία, την Ολανδία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Την 4ωρη εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που δημοσίευσε το Υπουργείο:

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Το "Υπουργείο" τους είπε για το πως κομματικοί σταθμοί στην Ελλάδα εκπέμπουν χωρίς άδεια, για το πως οι σταθμοί οι υπόλοιποι εκπέμπουν με ληγμένες άδειες και ΒΝΛ, για το πως οι ενημερωτικοί σταθμοί μπορούν να αλλάξουν φυσιογνωμία προγράμματος και να γίνουν μη ενημερωτικοί αλλά όχι το αντίστροφο, για το πως ΕΣΡ ανάγκασε τους σταθμούς στα νησιά να κλείσουν τους αναμεταδότες τους για να ακούγονται καλύτερα οι σταθμοί της Τουρκίας, για το φέρον 100.6 που το άφησαν να εκπέμπει...13 χρόνια και που ίσως να έχει κάνει στην επιστροφή του τώρα λίγο παρακάτω, στους 100.0, και τους είπε τα παραμύθια περί παρεμβολών αν εκπέμπουν σταθμοί πάνω από τους 102 ή αν εκπέμπουν από τα Ακαρνανικά ή αν βάλει η ΕΡΤ περισσότερα από 2 kw στους 107.0; Πιστεύω θα εντυπωσιαζόντουσαν οι φίλοι καλεσμένοι.

Όπως βλέπετε στην Ελλάδα σχεδιάζουμε πρόχειρα και ερασιτεχνικά ούτε πάροχο δεν βρίσκουμε.
Δυο απόπειρες ήταν άκαρπες.
Βάλε ρε Παπά μια τάξη στα FM. Μείωσε τον αριθμό των αδειών δεν μπορεί στην Καλαμάτα να λειτουργούν 25 σταθμοί πως θα επιβιώσουν και τι πρόγραμμα θα αντέχουν να εκπέμπουν;
Σε τέτοιου μεγέθους πόλεις αρκούν και περισσεύουν 3-4 άδειες.
Δεν μπορεί ο κάθε κολλητός βουλευτή κατ επάγγελμα οικοδόμος ή λογιστής να έχει δικό του Ρ/Σ
Το έγκλημα της Νέας Δημοκρατίας του 1991 που από 2-3 άδειες που είχαν δοθεί από τον Άρειο Πάγο το 1988 με το ΠΔ 25,τις έκανε 30 σε κάθε Νομό δίνοντας δικαίωμα άδειας στους εγκάθετους κομματικούς Νομάρχες.
Οι παλαιοί θα ενθυμούνται την περιβόητη ΚΕΤΑ της Ν.Δ. που αγόραζε εκατοντάδες μηχανήματα και τα έδινε δωρεάν σε όλες τις Νομαρχιακές της ΝΔ και τις τοπικές ΟΝΝΕΔ να κάνουν κομματικά ραδιόφωνα. Μάλιστα τα στήριζε με έτοιμες εκπομπές κλπ. Αυτά να τελειώνουν, μπορείς να τα κάνεις;
Κέρδος θα έχεις.
Ξανασχεδίασε το χάρτη συχνοτήτων να μην επικαλύπτονται οι Σταθμοί κοντινών Νομών, βάλε όριο ισχύος εκπομπής δεν χρειάζεται τοπικός Σταθμός, τοπικός είναι και ο Σκαι ή το Ράδιο Θεσσαλονίκη, να εκπέμπουν με 20 KW, κάνε μια διαδικασία αδειοδότησης με μόρια πληρότητας προγράμματος.
Απλό μυαλό θέλει, αλλά αν κρίνουμε από το φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες στην πρώτη διαδικασία, είναι κι αυτό είδος εν απολύτω ανεπαρκεία!

Εσύ "κύριε" Θεοδώρου αναπαράγεις την γνωστή νοοτροπία του "νομιμόφρονα" Ελληναρά του κ*λου που ξέρει μόνο να τα κλείνει και να τα ισοπεδώνει όλα. Θέλουν να λειτουργούν 25 σταθμοί στην Καλαμάτα; Εσένα τι σε ενοχλεί; Εκτός αν είσαι ιδιοκτήτης κάποιου από αυτούς του σταθμούς και φυσικά σε βολεύει να φύγει ο ανταγωνισμός. Αλλά μόνο και μόνο που χαρακτηρίζεις τον Παππά "κύριο" τα λέει όλα.

Έγκλημα ήταν το κλείσιμο 66 ραδιοφωνικών σταθμών σε μια βραδιά το 2001 και η κατανομή των αδειών στο κάθε λαμόγιο, όχι η λειτουργία πολλαπλών σταθμών σε κάθε πόλη. Τώρα το τι κάνει ο κάθε σταθμός και τι πρόγραμμα μεταδίδει είναι υπόθεση του.

Εγγραφή στο all greek radio news