Θεσσαλονίκη: εγκρίθηκε ο πώληση του Rainbow Radio για 65.000 ευρώ

Ενέκρινε το Εθνικό Σύμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού 89 Rainbow της Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο ραδιοσταθμός μεταβιβάστηκε στην εταιρία Διαχειριστική Ακινήτων Χ. Σιμαρας Α.Ε. από τους αδερφούς Καραβασίλη, πάλαι ποτέ κραταιά δύναμη στα ερτζιανά της πόλης (βλέπε Κανάλι 1, TV Μακεδονία). Το Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη εκθέσεις νομικού και οικονομολόγου έκρινε ότι υφίστανται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έγκριση της μεταβίβασης. Την αλλαγή του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού είχαμε ήδη επισημάνει τον περασμένο χρόνο.

Το σημαντικό στοιχείο βέβαια σε αυτές τις μεταβιβάσεις είναι το τίμημα που κατεβλήθη, που ανήλθε στο ποσό των 65.000 ευρώ. Η πληροφορία έχει αξία, καθώς μας δείχνει πού κυμαίνονται εμμέσω κρίσης οι αξίες των ραδιοφωνικών συχνοτήτων σε μία πόλη με το «ραδιοφωνικό» μέγεθος της Θεσσαλονίκης και την εμβέλεια του Χορτιάτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι προ κρίσης ιδιοκτήτες αξίωναν από 200.000 έως 500.000 για μια συχνότητα.

Δεδομένου ότι δεν δίνεται δυνατότητα χορήγησης νέων αδειών από το Υπουργείο και το ΕΣΡ, η αγορά υπάρχουσας ραδιοφωνικής επιχείρησης που να διαθέτει προσωρινή "Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας" του 1999 είναι η βασική δυνατότητα εισόδου στη ραδιοφωνική αγορά. Η κατάσταση αυτή συντηρεί σχετικά την αξία των συχνοτήτων, τη στιγμή που 5 από τις 50 συχνότητες στην πόλη παραμένουν κενές λόγω χρεωκοπίας ή οικονομικών προβλημάτων. Κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που προσφάτως εισήλθαν στην μπάντα, αντί να αγοράσουν εξ'ολοκλήρου τη ραδιοφωνική επιχείρηση, ήλθαν σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της προκειμένου να «μισθώσουν» τη συχνότητα, δηλαδή να αναλάβουν τη διαχείριση του προγράμματος και των οικονομικών χωρίς να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Σωστά, άν δει κανείς παλαιότερα και την μεταβίβαση του Εν Λευκώ  στην Αθήνα θα καταλάβει.Βεβαία υπάρχουν και οι υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλύψει ο επόμενος ιδιοκτήτης που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τεράστιες!!!

Εγγραφή στο all greek radio news