Το πρώτο παιδικό ραδιόφωνο στα FM της Αθήνας

Έχουμε γράψει και παλιότερα: σε μία μπάντα που τα δύο τρίτα των συχνοτήτων είναι μουσικά ραδιόφωνα με λίστες από δύο μόνο είδη μουσικής, υπάρχει σίγουρα χώρος και ανάγκη για καινούριες ιδέες. Μέσα από αυτές μπορεί να προσελκύσει κομμάτι του ακροατηρίου που δεν εκφράζεται από το κυρίαρχο ραδιοφωνικό πρόγραμμα ή πολύ πιθανώς δεν ακούει πια ραδιόφωνο. Μια καλή (αν και προσωρινή) κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί το Kids Radio της Frontstage, το οποίο ξεκίνησε διαδικτυακά πριν το καλοκαίρι και θα τέλη Οκτωβρίου θα βγει στα FM, στην συχνότητα των 88,6.

Όπως διευκρινίζει η Frontstage, η εμφάνιση του παιδικού ραδιοφωνικού σταθμού στα ερτζιανά θα είναι προσωρινή και θα έχει στόχο τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια καλή δοκιμή για ένα θεματικό ραδιόφωνο που πολύ πιθανό να έχει ανάγκη ύπαρξης σε μια πόλη με τόσο μεγάλο παιδικό ακροατήριο.

Στη συχνότητα των 88,6 ο ροκ ραδιοφωνικός σταθμός Legend του ομίλου News247, μετά την εξαγορά του από την Frontstage, ανακοινώνει ότι «σε λίγες ημέρες ο Legend φεύγει από τα FM» και λέει στους ακροατές που τους αρέσει η ροκ μουσική «συντονίσου στους φίλους μας στον Red 96,3», που είναι το αντίστοιχο μουσικό ραδιόφωνο της νέας οικογένειας.

Τι ακριβώς θα συμβεί στους 88,6 μετά τα Χριστούγεννα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

 

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news