Πολυήμερη διακοπή στο ραδιόφωνο της Τρίπολης λόγω πτώσης κεραίας

Στο τρίτο εικοσιτετράωρο μπαίνει η διακοπή μετάδοσης των περισσότερων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών της Αρκαδίας. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο τεχνικό πρόβλημα που έχει σημειωθεί στο κέντρο εκπομπής Τσεμπερού, που εξυπηρετεί την πόλη της Τρίπολης και τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Satleo Forum, η διακοπή οφείλεται στην πτώση ενός ιστού κεραίας, εμμέσω σφοδρής κακοκαιρίας, πάνω σε κάποιους άλλους ιστούς, με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει σοβαρές ζημιές και να τεθούν εκτός λειτουργίας αρκετά ραδιοφωνικά συστήματα εκπομπής. Την επιδιόρθωση των ζημιών στο κέντρο εκπομπής με υψόμετρο 1200 μέτρων δυσχεραίνει ο παγετός που έχει απλωθεί στην Αρκαδία.

Από τη βλάβη δεν έχουν επηρεαστεί οι δημόσιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ, καθώς και σταθμοί που εκπέμπουν από εναλλακτικά σημεία εκπομπής, όπως τα Δολιανά και η Ζάτουνα. Ανάμεσα στους σταθμούς που δεν επηρεάστηκαν βρίσκονται η Δημοτική Ραδιοφωνία 91,5, καθώς και οι ραδιοσταθμοί Blue 92,6, Εκκλησία 94,6 και 106.1 Diva, αλλά και οι σταθμοί της Μεγαλόπολης 103,1 και Ράδιο Διάσταση 104.5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση κακοσυντηρημένων ή εγκαταλελειμένων κεραιών σε κέντρα εκπομπής δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, δεδομένων των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στα υψηλά υψόμετρα. Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί σε αντίστοιχο περιστατικό πτώσης κεραίας στα Ιωάννινα.

Πηγή φωτογραφίας: SV3GLI 

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news