Τέλος εποχής για δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς της Λάρισας

Δύο γνωστά μουσικά ραδιόφωνα της Λάρισας σταμάτησαν να εκπέμπουν εδώ και περίπου μία εβδομάδα στην μπάντα των FM, σύμφωνα με το Thessalia Economy. Πρόκειται για το «Ράδιο Palace» στους 91,4, και το «Ράδιο 69» στους 104,4. Και οι δύο σταθμοί ήταν μουσικά και ψυχαγωγικά ραδιόφωνα. Όπως σχολιάζει  το Thessalia Economy, «δυστυχώς και ο κλάδος του ραδιοφώνου πλήττεται το ίδιο με τα υπόλοιπα ΜΜΕ, περιλαμβάνοντας και εκείνα τα ραδιόφωνα που μεταδίδουν μόνο μουσική, καθώς η διαφημιστική αγορά έχει σχεδόν καταρρεύσει.». Πληροφορίες ότι ο Palace 91.4 θα επιστρέψει υπό νέο καθεστώς, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ ο σταθμός αυτή τη στιγμή μεταδίδει δοκιμαστικό τόνο. Ο Ράδιο 69 φέρεται να συνεχίζει να εκπέμπει μέσω διαδικτύου, ωστόσο στον δικτυακό του τόπο δεν αναφέρει τη συχνότητά του πια.

Το Palace Radio, ιδιοκτησίας Σ. Τσαγγαλά, αποτέλεσε έναν από τους ιστορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλίας, έχοντας μια ιστορία πάνω από 25 χρόνια. Ξεκίνησε από το Νομό Καρδίτσας ως Ράδιο Παλαμάς στις 20 Μαϊου 1989. Πήρε το όνομά του από τον Παλαμά, μια κωμόπολη που βρίσκεται στο κέντρο του Θεσσαλικού κάμπου γι'αυτό και αναφέρονταν σαν Κεντρικό Ραδιόφωνο Θεσσαλίας. Η εμβέλειά του κάλυπτε ολόκληρη τη Θεσσαλία και την προηγούμενη δεκαετία μετονομάστηκε σε Palace Radio και μετακόμισε στη Λάρισα, παίρνοντας έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Τα τελευταία 5 χρόνια πειραματίστηκε δημιουργώντας έναν μεγάλο χώρο στο κέντρο της Λάρισας, το Studio 3 το οποίο είχε ως σκοπό το άνοιγμα του ραδιοφωνικού σταθμού σε καλλιτέχνες και ακροατήριο. Το κοινό που μέχρι στιγμής είχε τη δυνατότητα μόνο να ακούει ραδιόφωνο, μέσω του Studio 3 απέκτησε την ευχέρεια να παραβρίσκεται και να συμμετέχει στη διεξαγωγή της αγαπημένης του εκπομπής, να γνωρίσει τους παραγωγούς της και να γίνουν όλοι μία παρέα, ενώ όσοι βρίσκονταν στον χώρο μπορούσαν να καλέσουν τους φίλους τους μέσω διαδικτύου, από τα διαθέσιμα laptop και το δωρεάν internet που διατίθετο.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Ο ρ/σ Palace Fm 91,4 είναι πραγματική ραδιοφωνική επιχείρηση, έχει ως νόμιμο φορέα ομόρρυθμη εταιρεία υπαρκτή είτε αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είτε όχι ενώ ο ρ/σ ράδιο 69 δεν έχει φορέα δηλαδή δεν είναι επιχείρηση ούτε υπήρξε ποτέ τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα το οποίο ελέγχεται από τη νομοθεσία (Νοέμβριος του 1999 μέχρι και σήμερα). Αυτά για να μη συγχέουμε τις έννοιες.

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, αλλά τι εννοείτε «πραγματική»; Δεν υπάρχει τέτοια έννοια στο εμπορικό δίκαιο. Ο Palace Radio είναι Ομόρρυθμη Εταιρεία ενώ ο Ράδιο 69 είναι ατομική επιχείρηση του κυρίου Δημήτρη Λαμπρονίκου. Δεν νομίζουμε ότι αλλάζει κάτι στην ουσία των γραφόμενών μας είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, η διαφημιστική κρίση επηρεάζει είτε τις ΟΕ είτε τις ατομικές επιχειρήσεις. Τα τέσσερα πέμπτα των σταθμών της Λάρισας άλλωστε αποτελούν ατομικές επιχειρήσεις και το ένα πέμπτο μόνο ΟΕ ή ΑΕ.

Το σχόλιο είναι σαφέστατο και απόλυτα σύμφωνο με τη επισήμανση την οποία αναρτήσατε. Δυστυχώς η περαιτέρω αναφορά στην περίπτωση υπεισέρχεται σε προσωπικά δεδομένα.

Έχουν πουληθεί ακίνητα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας...
σαν τα παραθαλάσσια οικόπεδα της Κερατέας τα θυμάσαι;
Έδιναν και τις προκαταβολές με μαύρο χρήμα, άντε να βρουν το δίκιο τους μετά... άσε που οι περισσότεροι το γνώριζαν εκ των προτέρων και πόνταραν στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Άλλος ο Palace που νόμιζε πως θα ήταν "κουλ" παίζοντας Ελληνικές ποπ επιτυχίες όπως 15 άλλους σταθμούς αντί για το λαϊκό ρεπερτόριο που τον ανέδειξε σαν σταθμός. Άλλωστε τα λαϊκά είναι πολύ ντεμοντέ πλέον... παλιομοδίτικα...

Βάλτε 91,4 στο ραδιόφωνο σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο και θα δείτε ότι ο Palace άνοιξε στα fm και σύντομα θα είναι και στο ίντερνετ!!!

Εγγραφή στο all greek radio news