Νέος όμιλος ΜΜΕ για τη διάσωση του ραδιοφώνου "στο Κόκκινο"

Ομάδα ανέλαβε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τη δημιουργία ενός νέου ομίλου ΜΜΕ προκειμένου να διασωθούν ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο" και η εφημερίδα Αυγή. Το σχέδιο περιλαμβάνει αναζήτηση κεφαλαίων, ενώ η τελική του μορφή θα προσδιορίσει τη βιωσιμότητα των δύο μέσων. Το μεγάλο στοίχημα είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας, καθώς τα δύο μέσα βυθίζονται στα χρέη και οι οφειλές στους εργαζόμενους είναι αρκετές.

Το μέλλον των δύο μέσων έχει αμφισβητηθεί έντονα κι εντός του κόμματος, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι το ρόλο των μέσων αυτών θα το παίξουν άλλα μέσα που λειτουργούν από επιχειρηματίες των ΜΜΕ φιλικά προσκείμενους προς την κυβέρνηση. Η μαζική μετακίνηση στελεχών τόου Κόκκινου προς το Ραδιόφωνο 24/7 του Δημήτρη Μάρη ενισχύει αυτήν την παρατήρηση.

ετικέτες: 

Σχόλια

Δηλαδή θα αποκτήσει νέος φορέας τον Κόκκινο; Αυτό δεν είναι παράνομο; Λειτουργεί (με νόμο της Νέας Δημοκρατίας) ως κομματικός σταθμός. Αν κάποιος νέος φορέας τον αποκτήσει δεν θα έπρεπε να χάσει την ΒΝΛ που έχει; Α και κάτι άλλο... όταν ο κάθε καναλάρχης κάνει τα ίδια, είναι κακός. Αλλά όταν τα κάνει αυτά η "πρώτη φορά αριστερά" είναι καλό.

Ο 902 αν και ανήκε σε κόμμα (ΚΚΕ) είχε λάβει κανονική άδεια με την αδειοδότηση του 2001. Με άλλα λόγια, δεν εξέπεμπε βάσει του νόμου Ρουσσόπουλου που νομιμοποίησε τα μη αδειοδοτημένα κομματικά ραδιόφωνα (Στο Κόκκινο, Ράδιο Άστυ-νυν Αρτ FM), που έλαβαν "νομιμοποίηση" καθαρά εξαιτίας της ιδιοκτησίας και λειτουργίας τους σαν κομματικοί σταθμοί βάσει αυτού του νόμου και μόνο. O 902 είχε άδεια του 2001 (ληγμένη μεν, όπως και οι υπόλοιπες) αλλά ΔΕΝ ήταν άδεια κομματικού σταθμού, και στην μεταβίβαση του, πουλήθηκε η άδεια του και η συχνότητα του. Οπότε ΟΧΙ, δεν ισχύει η "περίπτωση 902" στην περίπτωση του Κόκκινου (ή του Αρτ FM), που δεν αδειοδοτήθηκαν ποτέ και εκπέμπουν με μια νομιμοποίηση που σχετίζεται άμεσα με την κομματική ιδιότητα των συγκεκριμένων σταθμών.

Η άδεια του ΒΝΛ "στο Κόκκινο" έχει μεν δοθεί στο κόμμα, αλλά ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή την διαχειρίζεται η Left Media που είναι εταιρία του σταθμού. Στο νόμο για τα κομματικά ραδιόφωνα δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός για το από πού προέρχονται τα κεφάλαια

Εγγραφή στο all greek radio news