Κατακυρώθηκε στο Μετσόβιο ο χάρτης για το ψηφιακό ραδιόφωνο

Ολοκληρώθηκε ο συνοπτικός διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο που θα αναλάβει την εκπόνηση του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο, αλλά και τις διαδικασίες συντονισμού των εν λόγω συχνοτήτων σε διεθνές επίπεδο. Ανάδοχος της εν λόγω υπηρεσίας είναι το «Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)», που κατέθεσε την πλέον συμφέρουσα προσφορά. To συνολικό κόστος ανέρχεται στα 60.000 ευρώ, που θα βαρύνουν το αποθεματικό της ΕΕΤΤ. H προβλεπόμενη διάρκεια της μελέτης είναι 9 μήνες, με δυνατότητα παράτασης επιπλέον 3 μηνών.

Το εν λόγω ινστιτούτο είναι το ίδιο το οποίο εκπόνησε τον πανελλαδικό χάρτη συχνοτήτων του αναλογικού ραδιοφώνου το 2014, τον οποίο διαθέτει ήδη στο συρτάρι του το αρμόδιο υπουργείο και με βάση τον οποίο θα προκηρυχτούν οι αναλογικές ραδιοφωνικές άδειες.  Το ινστιτούτο αποτελεί παράρτημα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) και η εν λόγω έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο εργαστήριο της σχολής. Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το εργαστήριο στην συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως παλαιότερες μελέτες έχουν εκπονηθεί από το Εργαστήριο Ασυρμάτου και Επικοινωνίας Μεγάλων Αποστάσεων (ΕΑΕΜΑ), με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Καψάλη, του οποίου τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι οι Κεραίες, οι Ασύρματες Ζεύξεις, η Διάδοση Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων, η Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα, η Διαχείριση Ασύρματων Πόρων, και ο σχεδιασμός και η βελτιστοποίηση Ασύρματων Δικτύων.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει τον χάρτη συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής στην ζώνη ΙΙΙ της περιοχής ραδιοσυχνοτήτων VHF (174 MHz – 230 MHz) και στην ζώνη L της περιοχής ραδιοσυχνοτήτων UHF (1452 MHz – 1492 MHz).

Οι αναλυτικοί όροι της συνεργασίας μεταξύ Πολυτεχνείου και Υπουργείου θα ορισθούν λεπτομερώς στη σχετική Σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εργαστηρίου.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Αν κρίνουμε από τον χάρτη συχνοτήτων του 2008 (του 2014 ουδέποτε τον είδαμε) ή του 1999, τότε και αυτός ο χάρτης θα είναι σίγουρα για κλα(ψ)άματα!!!

Πέραν από αυτό, δεν φτάνει που τις μισές φορές δεν διαβάζεται σωστά το "captcha", τώρα με αυτό το νέο σύστημα που έχετε βάλει, χάνεται το σχόλιο αν μπει λάθος το captcha. Τραγικά πράγματα.

Εγγραφή στο all greek radio news