ΕΡΑ Βόλου: Μιλάμε για την ΕΡΤ ένα χρόνο μετά την επαναλειτουργία

Μπορεί να κλείνει ένας χρόνος από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η διοίκηση Ταγματάρχη να έχει ήδη καταθέσει απολογισμό της χρονιάς, δεν έχει συμβεί όμως και το ίδιο από την πλευρά των εργαζόμενων και των ακροατών. Ιδίως εκείνων που στήριξαν την πολύχρονη αυτοδιαχειριζόμενη λειτουργία της ΕΡΤ, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κατεβάσει τους διακόπτες. Παρότι πολλές υποσχέσεις δόθηκαν, πολλά από τα αιτήματα και τις προσδοκίες της περιόδου εκείνης έμειναν ανικανοποίητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ημερίδα- ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΡΤ Βόλου με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την επαναλειτουργίας της, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 20:00, στον προαύλιο χώρο του ραδιοφώνου (Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου).

Θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Πλειός, Καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας στο τμήμα “Επικοινωνίας και ΜΜΕ”, θα αναπτύξει το θέμα “Δημοκρατία και Δημόσια Τηλεόραση σε περίοδο κρίσης”
  • Κώστας Μάγος, επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, “Το αμφιθέατρο στο ραδιόφωνο. Ο ραδιοφωνικός σταθμός ως χώρος διδασκαλίας και μάθησης”.
  • Στέλιος Νικητόπουλος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, “Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και κοινωνικά κινήματα”

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και διάλογος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ Βόλου ήταν ένας από τους πιο αγωνιστικούς περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς την περίοδο της αυτοδιαχείρισης: κατόρθωσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους πανίσχυρους πομπούς του Πηλίου και του Σωρού, άναψαν τον πομπό των μεσαίων, βρίσκονταν κοντά στον επίσης αγωνιστικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης που είχε συντάξει το κείμενο "Ποια ΕΡΤ θέλουμε". Επίσης, ο δημόσιος ραδιοσταθμός του Βόλου ήταν ένας από τους πρώτους που αντέδρασαν στην απότομη αλλαγή της διοίκησης λίγες μέρες μετά την επαναλειτουργία.

Δύο από τους καλεσμένους έχουν επίσης εκφράσει την κριτική τους με τον τρόπο που αναδομήθηκε η ΕΡΤ. Ο πανεπιστημιακός Άρης Πλειός είχε αρνηθεί να αναλάβει τα ηνία της υπό ανασύσταση ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι ο νόμος για την επαναλειτουργία της δεν εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της και δεν την αφήνει να ανοιχτεί στην κοινωνία. Ο Στέλιος Νικητόπουλος, ενεργό μέλος της αυτοδιαχείρισης στη Θεσσαλονίκη και συντάκτης της εκπομπής "Αντιδραστήριο", βρίσκεται αυτές τις μέρες σε ρίξη με την αρχισυνταξία της ΕΡΤ1, που προέβει σε περικοπή ενός ρεπορτάζ του για τις Σκουριές, χωρίς να τον ρωτήσει.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news