Ξανά στον αέρα ο πομπός μεσαίων της Κέρκυρας

Ξανά στον αέρα βρίσκεται ο ραδιοφωνικός πομπός μεσαίων κυμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην Κέρκυρα. Ο πομπός είχε υποστεί φθορές μετά από την μακροχρόνια χρήση και βγήκε οριστικά εκτός αέρα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι τεχνικοί κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες και κατάφεραν να ξαναβγάλουν στον αέρα τον πομπό με μικρό κόστος και επιστρατεύοντας ευρεσιτεχνίες, σύμφωνα με το Corfu Press.

Πρόκειται για τον πομπό που εκπέμπει στους 1008 χιλιοκύκλους των μεσαίων, και λόγω της υψηλής ισχύος του (100 Watt) αλλά και της διεθνώς κατοχυρωμένης συχνότητάς του, έχει τεράστια εμβέλεια στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Ο σήμερινός πομπός είναι μάρκας Harris και εγκαταστάθηκε το 2002, στην περιοχή των Καναλίων, υποστηριζόμενος από έναν ιστό ύψους 150 μέτρων.  Ο πομπός των μεσαίων κυμάτων της ΕΡΤ Κέρκυρας, μεταδίδει κάθε μέρα από Δευτέρα έως Σάββατο το πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού της ΕΡΤ Κέρκυρας (08:00 έως 14:00) ενώ από τις 14:00 συνδέεται με το Πρώτο Πρόγραμμα της Αθήνας.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση, δεδομένου ότι αρκετοί πομποί μεσαίων αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα κατά την περίοδο του κλεισίματος της ΕΡΤ και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λειτουργίας (όπως οι σταθμοί της Ρόδου και των Μεγάρων που υπέστησαν διάρρηξη και εκτεταμμένες κλοπές).

άρθρα: 
ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

[quote=ανώνυμος]

και 665 επίσης!!! Γιατί όχι και ο ξεχασμένος στα Ν. Λιόσια 1386! 

[/quote]

O 1386 ΚHz (Δευτερο Προγραμμα) στα Νεα Λιοσια εχει να λειτουργησει απ'το ..1996! Κοντευει 20 χρονια που ειναι OFF!

Ναί και είναι κρίμα. Μάλλον φωνάζανε τοπικοί φορείς των Σεπολίων για την άρση της λειοτουργίας του. Πάντως αυτός ο πομπός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κακώς που δεν λειτουργεί. 

Σίγησε με ευθύνη τοπικών δημοτικών φορέων τού δήμου Λιοσίων, γιά δήθεν απειλή τής δημόσιας υγείας, από τήν ακτινοβολία της κεραίας του. Μακράν απέχουν οι ισχυρισμοί τους, γιατί οι συχνότητες πού δουλεύουν αυτοί οι πομποί δέν δημιουργούν αρμονικές σέ ικανό πλάτος μέσα σε σωματιδιακές ζώνες συχνοτήτων ικανές να βλάψουν τον άνθρωπο. Αντίθετα όμως και επειδή τα μαγκώνουν νοικιάζουν τίς ταράτσες τους σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αγνοώντας ότι τούς ψήνεται το κεφάλι.

Εγγραφή στο all greek radio news