Επιστρέφουν την Πέμπτη και όλα τα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΑ

Επιβεβαιώνεται τελικά η πληροφορία ότι στην επίσημη επιστροφή της ΕΡΤ την 11η Ιουνίου θα συμπεριληφθούν όλοι οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Πρόκειται για μια κίνηση με συμβολικό μήνυμα, που γίνεται προκειμένου να καταγραφεί ως «ιστορικό προηγούμενο». Η κίνηση της επαναφοράς των 19 ραδιοσταθμών πραγματοποιείται παρότι αποτελεί «μεγάλη ακροβασία»: τόσο σε επίπεδο έλλειψης και οργάνωσης του εναπομείναντος προσωπικού, όσο και γιατί με τα όσα συνέβησαν αυτά τα δύο χρόνια, το προσωπικό που θα κληθεί να συνεργαστεί δεν είναι μονοιασμένο. Πάντως διευκρινίζεται ότι εκτός από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ουσιαστικά έχουν κρατηθεί ανοιχτοί από τους εργαζόμενους, θα τεθούν ξανά σε λειτουργία και οι υπόλοιποι (βλέπε Τρίπολη, Καβάλα).

Σύμφωνα με απόψεις που εκφράζονται εντός του Ραδιομεγάρου, η παραφιλολογία που διαβάζει στα λόγια του Ταγματάρχη ότι θα κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί είναι εσφαλμένη, καθώς η κατεύθυνση να ξεκινήσουν τα ραδιόφωνα είναι ξεκάθαρη και έχει ήδη δρομολογηθεί.

Ενδεχομένως μέσα από τις αρνητικές φήμες διαβλέπεται και μια πρόθεση για δημιουργία αριστερής αντιπολίτευσης εντός του Ραδιομεγάρου από την ΠΟΣΠΕΡΤ και στελέχη αριστερών παρατάξεων με ενδεχόμενο να συνεχίσει τη διάσπαση των εργαζομένων, αγνοώντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, με κίνδυνο να ματαιώσει τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από όλες τις πλευρές. Ενδεικτικό του «σουρεαλισμού» που επικρατεί είναι η συνύπαρξη γιορτής και συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την Πέμπτη έξω από το Ραδιομέγαρο. «Συμφωνούμε ότι υπάρχουν αντιρρήσεις για τα αρνητικά του νόμου, ή επιφυλάξεις για την επιλογή Ταγματάρχη, ωστόσο πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να προχωρήσει ο στόχος μας. Οι της ΝΕΡΙΤ είναι ενωμένοι, ενώ εμείς μπαίνουμε στο Ραδιομέγαρο σπασμένοι σε 4 κομμάτια». Ανάμεσα στα θετικά της νέας προσπάθειας συγκαταλέγονται τα πρόσωπα των συντονιστών που έχουν αναλάβει τη ραδιοφωνία και οι οποίοι έχουν αποδείξει τις προθέσεις τους.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news