"Κόλλησε" η νέα νομοθεσία για τα ΜΜΕ

«Κολλημένο» μοιάζει να είναι το θέμα των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ. Η καταληκτική ημερομηνία, που είχε θέσει το υπουργείο Επικρατείας, για τη λήξη του δημόσιου διαλόγου που άνοιξε πριν από 4 περίπου μήνες με τους εμπλεκόμενους φορείς, έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό (15 Μαρτίου) και πλέον αναμένονται οι συγκεκριμένες προτάσεις της κυβέρνησης, με τη μορφή νομοσχεδίου.

H κυβέρνηση καλείται να λύσει το δύσκολο πρόβλημα των συχνοτήτων, αφού, όπως είναι γνωστό, τα προηγούμενα χρόνια δεν κατοχυρώθηκαν διεθνώς οι απαιτούμενες συχνότητες για την ομαλή λειτουργία του συνόλου των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα.

Μετά τη συνειδητοποίηση του προβλήματος, από την πλευρά της πολιτείας, άρχισε «αγώνας δρόμου», ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τις διαθέσιμες συχνότητες από 189 σε 3.000, ωστόσο και αυτός ο αριθμός δεν είναι αρκετός και η λύση στο πρόβλημα αναζητάται στην ψηφιακή. (Ναυτεμπορική)

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Αν πραγματικά τα σχέδια έχουν στραφεί στην ψηφιακή τηλεόραση, πάντως, οι ελπίδες για μια γρήγορη επίλυση των προβλημάτων εξανεμίζονται πλήρως. Κι αυτό δεδομένου ότι όσο βρισκόμαστε ακόμη μακριά από την ημερομηνία υποχρεωτικής εφαρμογής της ψηφιακής τηλεόρασης (2012), η διείσδυση της νέας υπηρεσίας στην αγορά φαίνεται εξαιρετικά αργή, δεδομένου του υψηλού κόστους εγκατάστασης νέου εξοπλισμού στους πομπούς (η ΕΡΤ αναγκάστηκε να αυξήσει το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ για να ανταποκριθεί στο κόστος), αλλά και των δεκτών στους καταναλωτές.

Αντιστοίχως δραματική είναι η κατάσταση για το ψηφιακό ραδιόφωνο, αφού οι ραδιοφωνικοί δέκτες DAB παραμένουν πολύ ακριβοί και δυσεύρετοι, ενώ δεν έχει ξεκινήσει καμία σχετική προσπάθεια.

Εκκρεμές λοιπόν στη νέα κατάσταση παραμένει και το ραδιόφωνο, που εναγωνίως περιμένει λύσεις στην ασφηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Εγγραφή στο all greek radio news