Απεργία και κινητοποιήσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 για να διατηρηθεί το κανάλι

Το μέλλον του ρόλου της ΕΡΤ3 στην παροχή πληροφοριών έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, οδηγώντας σε ανησυχίες και ενέργειες τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο του να κλείσει η ΕΡΤ3 αναφέρει σε δημοσίευμά της η στήλη "Τυπολογίες".

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 διαβεβαίωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ότι ο ενημερωτικός ρόλος της ΕΡΤ3 θα παραμείνει ανέπαφος, παρά τα σχέδιά τους να συγκεντρωθούν οι ειδήσεις με το ERT News. Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν έπεισαν τους εργαζόμενους του σταθμού.

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 τόνισαν το προς το παρόν ισχνό ειδησεογραφικό πρόγραμμα του σταθμού, το οποίο επηρεάζει τη φήμη του. Παρόλο που η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ υποσχέθηκε πρόσθετα προγράμματα τους επόμενους μήνες, οι εργαζόμενοι και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ-Νέα παραμένουν σταθεροί στην υποστήριξή τους προς την ΕΡΤ-Νέα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ΕΡΤ3 πρέπει να διατηρήσει τον ιστορικό και καθοδηγούμενο από την αποστολή της ρόλο.

Ενισχύοντας την ανησυχία, αποκαλύφθηκε ότι από τις 28 Αυγούστου η ΕΡΤ3 δεν θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων, με το σύνολο του ειδησεογραφικού προγράμματος να μεταφέρεται στο κανάλι Ertnews. Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ και απογυμνώνει την ΕΡΤ3 από τον μοναδικό της ρόλο ως εκπροσώπου της φωνής της περιοχής στην ενημέρωση.

Ως απάντηση, η ΕΣΗΕΜ-Θ σχεδιάζει να θέσει το θέμα σε συναντήσεις με υπουργούς και πολιτικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ, να οργανώσει ενημερωτική συνάντηση με τη συμμετοχή φορέων και οργανισμών της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας και να πραγματοποιήσει στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 13:00 έως τις 16:00. Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να παροτρύνουν τη διοίκηση της ΕΡΤ να επανεξετάσει τα σχέδιά της για την ΕΡΤ3, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και τη βούληση των εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί επίσης τους συναδέλφους της ΕΡΤ3 σε εργατική συνέλευση στις 29 Αυγούστου 2023, στις 12:00, ενώ θα ακολουθήσει στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 την ίδια ημέρα από τις 12:00 έως τις 15:00. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η απώλεια της ενημερωτικής φωνής της ΕΡΤ3 και να αποτραπεί η απαξίωση των δημοσιογραφικών δυνατοτήτων της λόγω των πρόσφατων αλλαγών.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news