Επιστρέφει το θέατρο στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Το ραδιοφωνικό θέατρο αποτελεί ιστορικά ένα από τα ισχυρά χαρτιά του ραδιοφώνου, έχοντας γράψει παγκοσμίως χρυσές σελίδες. Στη χώρα μας αγαπήθηκε από τα πρώτα χρόνια της ραδιοφωνίας όσο ποτέ και οι παλιότεροι θυμούνται να παρακολουθούν με τις ώρες τις φωνές μεγάλων ηθοποιών και να ζουν τα θεατρικά έργα με τη φαντασία τους. Η δημόσια ραδιοφωνία, που υπήρξε ο κατεξοχήν οικοδεσπότης του θεάτρου, διαθέτει ένα μεγάλο αρχείο με ραδιοφωνικά έργα, τα οποία και ακούγαμε μέχρι πρόσφατα σε επανάληψη (και διένημε μέσω CD το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση). Η παραγωγή νέων θεατρικών έργων ωστόσο είχε σταματήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια διαρκής ανακύκλωση του αρχείου. Η ανακοίνωση της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, έρχεται να προαναγγείλει την αναβίωση του ραδιοφώνου, μέσα από της συχνότητες του Δεύτερου και του Τρίτου προγράμματος.

Η ΕΡΤ δημοσίευσε μια ανοιχτή πρόσκληση προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις από ραδιοφωνικούς θεατρικού παραγωγούς, με προθεσμία την  Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Όπως γράφει, «θέλει να ενθαρρύνει επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συνθέτες κ.α. με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική πορεία να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή» με θεατρικά έργα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια πολύ καλή κίνηση που θα εμπλουτίσει ευχάριστα το ραδιοφωνικό πρόγραμμα των δημοσίων ραδιοφώνων και ενδεχομένως να προσελκύσει νέους φανατικούς ακροατές του θεάτρου.

 

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news