Κίνδυνος για το BBC η κατάργηση του τέλους ραδιοτηλεόρασης

Το BBC παραμένει η κυρίαρχη φωνή ανάμεσα στα μέσων μαζικής ενημέρωσης της Βρετανίας και ίσως ο σημαντικότερος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στον κόσμο. Αλλά οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι τεράστιες και η ηθική εικόνα της εταιρίας πλήττεται από ζητήματα όπως η ανισότητα στους μισθούς μεταξύ των δυο φύλων. Από την ηπειρωτική Ευρώπη έως τη Βόρεια Αμερική, οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς παρακολουθούν την εξέλιξή του ως μια δοκιμασία για το κατά πόσο οι αξίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μπορούν να αντέξουν την έφοδο της ψηφιακής εποχής και τα πλήγματα στην εμπιστοσύνη του κοινού λόγω κομματικής πολιτικής.

Με την κυβέρνηση του Boris Johnson να επιτίθεται σε αυτό που χαρακτήρισε "Brexit Bashing Corporation", οι διαπραγματεύσεις για τον προσδιορισμό του ύψους των τελών ραδιοτηλεόρασης το 2022 και η ανανέωση του καταστατικού χάρτη του BBC πέραν του 2027 προσεγγίζονται μέσα στην εταιρεία με φόβο. Ορισμένοι φοβούνται ότι το τέλος ραδιοτηλεόρασης θα μπορούσε να καταργηθεί κατά την ανανέωσή του καταστατικού. Πιο ανησυχητικές είναι οι μεγαλύτερες δομικές δυνάμεις και ο παγκόσμιος ανταγωνισμός που αποδυναμώνουν το χέρι του BBC. Όπως και πολλοί δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί, η εταιρεία βλέπει τα like στο Netflix να παίρνει το ταλέντο της και το YouTube και τα κοινωνικά μέσα να αποσπούν το κοινό της.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Δε νομίζω οτι στην κυβέρνηση μιλούν για κατάργηση του τέλους, αλλά το να πάψει να είναι ποινικό αδίκημα η μη πληρωμή του. Στο οποίο συμφωνώ. Όπως δεν είναι ποινικό αδίκημα όταν μια αλυσίδα σουπερ μαρκετ δεν πληρώνει τους προμηθευτες της, δε θα έπρεπε να διώκεται ποινικά ο φουκαράς που δεν πληρώνει το τέλος.

Εγγραφή στο all greek radio news