Αναβλήθηκε η δίκη της ΠΟΣΠΕΡΤ για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open

Αναβλήθηκε πριν από λίγο στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που κατηγορείται για την παράνομη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤopen στους 106,7. Ως νέα ημερομηνία ορίστηκε η 21 Οκτώβρηη 2020. Στα δικαστήρια βρέθηκαν ως ένδειξη συμπαράστασης δεκάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην ΕΡΤ, συνταξιούοι και αλληλέγγυοι στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, πρόεδροι, γραμματείς, και απλά μέλη σωματείων καθώς επίσης και εκπρόσωποι κομμάτων και συλλογικοτήτων. Η κατηγορία που τον βαραίνει αναφέρει το «κατ΄ εξακολούθηση τελεσθέν έγκλημα της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 106,7 FM ΕΡΤ-OPEN RADIO, χωρίς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης η λειτουργίας».

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ERT Open βγάζει τη φωνή των εργαζομένων από τα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ ξεκινώντας να εκπέμπει την περίοδο του μαύρου, λίγες μέρες μετά την εκκένωση του κατειλημμένου Ραδιομεγάρου από τα ΜΑΤ. Πλήθως συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Το ότι είναι σταθμός των "εργαζομένων" (του Καλφαγιάννη δηλαδή) του δίνει δικαίωμα να εκπέμπει χωρίς άδεια; Σωστά, τα FM είναι γεμάτα πειρατές. Αλλά ο συγκεκριμένος σταθμός εκπέμπει από δημόσιες εγκαταστάσεις με δημόσιο ρεύμα. Με ποιο δικαίωμα;

Εγγραφή στο all greek radio news