Τζαντζαράς: "Τον Arena έκλεισαν άνωθεν πιέσεις, ίσως και από τον πρωθυπουργό"

Σε ισχυρές άνωθεν πιέσεις αποδίδει το κλείσιμο του Arena, στην στήλη του στην εφημερίδα Forza, το διευθυντικό στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού Νίκος Τζαντζαράς. " Όποιος πίεσε τον ιδιοκτήτη τόσο, ώστε να φερθεί κόντρα στον χαρακτήρα του, είναι παντοδύναμος, αδίστακτος, πρωθυπουργός ή... απ'όλα.", γράφει, ενώ η φωτογραφία του ιδιοκτήτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρατίθεται στο περιθώριο. Σύμφωνα με το άρθρο, το περιστατικό συνδέεται με την προσπάθεια απόλυσης συγκεκριμένου δημοσιογράφου, που κατηγορήθηκε ότι κακολόγησε την ομάδα του Άρη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο διευθυντής του Arena αναφέρει ότι δέχτηκε τηλεφώνημα το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής από τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Δημήτρη Παπαϊωάννου, κατά το οποίο ο ιδιοκτήτης του ζήτησε να απολύσει άμεσα τον δημοσιογράφο Γιώργο Λεβεντίδη, επειδή σύμφωνα με την (εσφαλμένη) πληροφόρηση που είχε λάβει, είχε κάνει σχόλια περιφρονητικά για τον Άρη στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Κούγια, στη Λάρισα. Ο Νίκος Τζαντζαράς του απάντησε ότι δεν απολύει συναδέλφους του τηλεφωνικά, κατά παραγγελία, ανεξήγητα, νυχτιάτικα και χωρίς να μάθει την αλήθεια, και πως αν επιμένει να τον απολύσει πρέπει να το κάνει μόνος του, δεχομένος και την παραίτηση του ίδιου του Νίκου Τζαντζαρά. Την επόμενη, και παρά τη διάψευση των πληροφοριών περί υποτίμησης των Άρη από τον Γιώργο Κουβεντίδη, ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Παπαϊωάννου διέταξε το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού.

Σύμφωνα με το άρθρο, τόσο η πορεία του επιχειρηματία, όσο και η επιχειρηματική εξέλιξη του ραδιοφωνικού σταθμού δεν δικαιολογούν την απόφαση του ιδιοκτήτη να κλείσει το ραδιοφωνικό σταθμό. "Τα καλά ραδιόφωνα, πωλούνται, αγοράζονται, αναπτύσσονται, μαζεύονται, ανοίγονται, δυσκολεύονται, περνούν κρίσεις, αλλάζουν διοικήσεις, διευθυντάδες, προσωπικό, ανθούν ή πέφτουν έξω και πτωχεύουν, αλλά δεν κλείνουν τα μικρόφωνά τους έτσι, μια νύχτα. Χάνοντας δυο φορτηγά λεφτά, απολύοντας και αποζημιώνοντας δεκάδες εργαζομένους, πετώντας στη θάλασσα την υπεραξία μιας επένδυσης τόσων ετών. "

"Έχω μάθει να λέω και να γράφω όσα σκέφτομαι: τρέφω ακόμα και σήμερα μεγάλο σεβασμό κι εκτίμηση για τον Δημήτρη Παπαϊωάννου. Τρέφω εκτίμηση για την εικοσαετή γνωριμία μας και τα 2μιση χρόνια που συνεργαστήκαμε, πλην... μιας μέρας. Της τελευταίας. Εκεί ήταν τόσο ανακόλουθος με τον χαρακτήρα του, που καταλήγω πως πιέστηκε αφόρητα και παρά φύσιν για να το κάνει."

"Ο Παπαϊωάννου αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με εταιρίες σε τρεις χώρες, με εξαγωγές σε όλον τον πλανήτη, με βιοτεχνικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ευρείας παραγωγής, κορυφαίος προμηθευτής για τιτάνες του παγκόσμιου εμπορίου. Με αξιοσημείωτη δραστηριοποίηση στο real estate και τον επαγγελματικό αθλητισμό. Πολλά λεφτά στο μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, τη Θέρμη, τα Γρεβενά και φυσικά μεγάλη αγάπη του , τον Αρη. Εκατομμύρια, που ουδέποτε υπολογίζει να πάρει πίσω. Αυτό νόμιζε ως πρόσφατα και για όσα επένδυσε και στα ΜΜΕ."

Ο Νίκος Τζαντζαράς καταλήγει με το ερώτημα: "Έναν ισχυρό, αυτοδύναμο οικονομικά παράγοντα, τριών ειδών πιέσεις μπορούν να τον λυγίσουν: ένας... ισχυρότερος, ένας εγκληματίας ή το κράτος. Ποιο από τα τρία ήταν Ντίμη;"

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news