Νόμιμο το πρόγραμμα κατεβάσματος μουσικής από Youtube, ήττα των δισκογραφικών

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ήττα στη δίκη εναντίον ενός σκιώδους "κατεβαστηριού" μουσικής από το YouTube. Αυτή τη στιγμή, οι μεγάλες δισκογραφικές Universal Music Group, Warner Music Group και Sony Music Entertainment καταθέτουν έφεση στην αθώωση του ιστοτόπου FLVTO.biz που εδρεύει στη Ρωσία. Οι μεγάλες ετικέτες εκπροσωπούνται από τον Σύνδεσμο Δισκογραφικής Βιομηχανίας της Αμερικής (RIAA), μαζί με τους μισθωτούς νομικούς συμβούλους Jenner & Block.

Στα μέσα Φεβρουαρίου η νομική ομάδα υπό την ηγεσία της RIAA υπέστη μια ταπεινωτική ήττα στη δίκη εναντίον του FLVTO.biz και του ιδιοκτήτη του, του Tofig Kurbanov, ο οποίος επίσης λειτουργεί το 2conv.com. Με μια γρήγορη και αποφασιστική ετυμηγορία, ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ κ. Claude M. Hilton αρχειοθέτησε την υπόθεση για λόγους δικαιοδοσίας.

Η Jenner & Block επέμεινε ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για το Ανατολικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιρτζίνια ήταν ο σωστός χώρος για να λάβη χώρα η δίκη ενός διαχειριστή τοποθεσίας στη Ρωσία, αν και ο δικαστής Hilton διαφώνησε έντονα με βάση την έλλειψη σημασίας του κράτους στην περιοχή. Όμως, ο Χίλτον πήγε τα πράγματα παραπέρα, εμποδίζοντας την αναθεώρηση σε οποιοδήποτε άλλο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Επαρχίας της Καλιφόρνιας. Η φαινομενικά πρόχειρη νομική κίνηση των δισκογραφικών ήταν στην πραγματικότητα μέρος μιας καλά χρησιμοποιημένης στρατηγικής που ανατράπηκε.

Ουσιαστικά, η RIAA περίμενε να μην εμφανιστεί ο Kurbanov, παρόμοια με άλλες περιπτώσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει σε γρήγορες και αποφασιστικές νίκες, που στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλείσουν πολυάριθμες ιστοσελίδες της ίδιας κατηγορίας. Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται στα πρακτικά, η RIAA δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο Kurbanov και ακόμη και μάλιστα πρόσθεσε αρκετά τυχαία πρόσωπα στη λίστα των κατηγορουμένων.

Όμως, ο Kurbanov όχι μόνο απάντησε, αλλά έδοσε εντολή σε μια σοβαρή ομάδα νομικής υπεράσπισης που συνέννωνε πολλές δικηγορικές εταιρείες. Ξαφνικά, ο Κούρμπανοφ ξεπέρασε την έμπειρη νομική ομάδα του RIAA και την εκτροχίασε σε μια πρώιμη ήττα.

Αλλά η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα. Νωρίτερα φέτος, οι μεγάλες δισκογραφικής υπέβαλαν ειδοποίηση έφεσης, με την επίσημη έφεση  να αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες. Η πληροφορία προέρχεται από τον Val Gurvits της νομικής Boston Law Group, PC, μια από τις τρεις εταιρείες που υπερασπίζονται τον Kurbanov, το FLVTO.biz, και το 2conv.com. Ο Jonathan Lamy, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της RIAA, δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Νωρίτερα, ο Gurvits προέβλεψε ότι δρομολογείται μια έφεση. Αλλά ο δικηγόρος, μας είπε ότι η υπόθεση θα πάρει χρόνο. Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτήν την εβδομάδα, ο Gurvits δήλωσε ότι αναμένει ότι η προσφυγή της RIAA θα κατατεθεί σε λίγους μήνες, και η απόφαση θα εκδοθεί εντός ενός έτους.

Τελικά, το τελικό αποτέλεσμα σε αυτή τη μάχη δεν θα είναι γνωστό πριν το 2020. Όλα αυτά δίνουν στο FLVTO.biz σημαντικό περιθώριο ελιγμών, ειδικά δεδομένου ότι η πρέπει να κατατεθούν επιχειρήματα για τη νομιμότητα κατεβάσματος μουσικής από το YouTube.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news