Διαμαρτυρία ενάντια στο Ευρωπαϊκό άρθρο για τα πνευματικά δικαιώματα

Το radiofono.gr συμμετέχει στη διαμαρτυρία ενάντια στο άρθρο 17 (πρώην άρθρο 13) του υπό ψήφιση κανονισμού της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Πνευματικά δικαιώματα. Η ψήφιση και θέσπιση της συγκεκριμένης νομοθεσίας θα έχει άμεσες δυσάρεστες επιπτώσεις και στη λειτουργία των portal διαδικτυακού ραδιοφώνου, καθώς και στο ίδιο το radiofono.gr, καθώς είναι πιθανό να κληθούμε να υλοποιήσουμε φίλτρα περιεχομένου για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που μεταδίδονται στο διαδίκτυο. Η κλίμακα λειτουργίας του διαδικτυακού μας τόπου, καθώς και των περισσότερων ραδιοφωνικών portal, ωστόσο, δεν επιτρέπει την υλοποίηση ενός τέτοιου μεγαλεπίβουλου προγραμματιστικού πρότζεκτ και μας βγάζει εκτός παιχνιδιού, προς όφελος των μεγάλων εταιριών διανομής περιεχομένου και εις βάρος του ελληνικού ραδιοφώνου.

Σήμερα, 21 Μαρτίου, πολλές ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων η Γερμανική Wikipedia, αντικαθιστούν την πρώτη τους σελίδα με μία μαύρη σελίδα που διαμαρτύρεται για τα άρθρα 11 και 13 του υπό ψήφιση κανονισμού. Καλούμε τους χρήστες και τις χρήστριες του radiofono.gr να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες και τις συλλογές υπογραφών και να καταστήσουν τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπεύθυνους για την ψήφο τους. Δείτε τη λίστα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών σχετικά με το εν λόγω άρθρο εδώ.

Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι το Σαββάτο, 23 Μαρτίου, στις 1μμ έχουν ανακοινωθεί 2 δράσεις στην Ελλάδα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας Ελευθερίας στο διαδίκτυο. Η μία στην Αθήνα, στο Σύνταγμα και η δεύτερη στην Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα saveyourinternet.eu.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news