Το BBC διαψεύδει ότι «έκοψε» τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον

Το BBC Radio 2 φέρεται να έχει αφαιρέσει όλα τα τραγούδια του Michael Jackson από τις μουσικές λίστες του. Σύμφωνα με τους Sunday Times, η απόφαση πιστεύεται ότι ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, καθώς το κανάλι 4 του BBC προετοιμάζεται να μεταδώσει το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ Leaving Neverland για τον Michael Jackson. Το τελευταίο τραγούδι του Jackson που μεταδόθηκε από το δεύτερο πρόγραμμα της ραδιοφωνίας του BBC πιστεύεται ότι ήταν η επιτυχία του 1979 με τίτλο Rock With You, το οποίο μεταδόθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Το BBC διέψευσε το ρεπορτάζ και ανέφερε ότι ο τραγουδιστής, ο οποίος πέθανε το 2009, δεν είχε αφαιρεθεί από τη λίστα αναπαραγωγής - η οποία περιλαμβάνει κυρίως νέες κυκλοφορίες – απλώς γιατί δεν ποτέ δεν προστέθηκε σε αυτή.

Προσθέτοντας ότι ο σταθμός δεν απαγορεύει τραγούδια ή καλλιτέχνες, η ανακοίνωση του ραδιοφωνικού σταθμού ανεφερε: «Εξετάζουμε κάθε μουσική για τα πλεονεκτήματά της και η απόφαση για το τι παίζουμε στους διάφορους σταθμούς μας λαμβάνεται πάντοτε με βάση το ακροατήριο και τις συνθήκες».

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, το κανάλι 4 θα εκπέμψει σε δύο μέρη το τετραώρο ντοκιμαντέρ Leaving Neverland, το οποίο περιγράφει τη φερόμενη κακοποίηση από τον Jackson δύο νεαρών αγοριών, του James Safechuck, τώρα 40 ετών, και τον Wade Robson, τώρα 36 ετών. Το BBC ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογήσει την παραγωγή ενός δικού του ντοκιμαντέρ για το BBC 2: Michael Jackson: Η άνοδος και η πτώση.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news