Η ελληνική RadioJar εξαγοράστηκε από τον αμερικανικό ραδιοφωνικό κολοσσό iHeartMedia

Ο αμερικανικός ραδιοφωνικός κολοσσός iHeartMedia προέβη στην εξαγορά της εταιρίας Radiojar Information Technology, μιας εταιρίας ψηφιακής μετάδοσης που εδρεύει στην Ελλάδα. Το Radiojar είναι μια συγκεντρωτική πλατφόρμα μετάδοσης ραδιοφώνου μέσω διαδικτύου που βασίζεται στο σύννεφο (cloud). Μετά την εξαγορά από την θυγατρική RCS της iHeartMedia, τα εργαλεία της Radiojar θα χρησιμοποιηθούν στον όμιλο για να συνδυάσουν στοιχεία συμβατικού ραδιοφώνου μεε ψηφιακά κανάλια, όπως podcasts και ροή μουσικής. Η αγορά θα έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες της iHeartMedia και της RCS να έχουν πιο πολλές δυνατότητες στο να συνδυάζουν κομμάτια ήχου, όπως ηχογραφημένες εκπομπές λόγου από ραδιοφωνικούς παραγωγούς, μουσική ή να μεταδίδουν σποτάκια καθώς και να διαχειρίζονται, να διανέμουν και και να αποκτούν έσοδα από ροές, podcast και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο ήχου. Η Radiojar θα συνεχίσει να παρέχει εργαλεία για τους ανεξάρτητους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τους podcasters, ώστε να δημιουργούν μέσω αυτών άμεσα τους δικούς τους σταθμούς και να εκπέμπουν από όπου κι αν βρίσκονται. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν κοινοποιήθηκαν.

Η iHeartMedia έχει εξαγοράσει το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο αριθμό start-up που επικεντρώνονται στην τεχνολογία ήχου και την ψηφιακή ηχητική διαφήμιση. Από την πλευρά του περιεχομένου, απέκτησε το Stuff Media και το δημοφιλές δίκτυο podcast του HowStuffWorks. Η αγορά της προγραμματιστικής εταιρίας ήχου Jelli τον Νοέμβριο επέκτεινε επίσης τις δυνατότητες του back-end.

«Όντας η κυρίαρχη εταιρία σε όλες τις κατηγορίες ήχου, κατανοώντας ολόκληρο το τοπίο, από το ραδιόφωνο ραδιοφώνου έως το ραδιοφωνικό streaming σε podcasts, αναζητούμε πάντα τεχνολογίες και υπηρεσίες επόμενης γενιάς που μπορούν να συμπληρώσουν το συνολικό ηχητικό οικοσύστημα», δήλωσε ο Πρόεδρος της iHeartMedia, Rich Bressler. «Αναγνωρίζουμε ότι το παραδοσιακό ραδιόφωνο έχει ένα πολύ μοναδικό σύνολο εργαλείων προγραμματισμού που κάνουν την ακρόαση πιο ομαλή και πιο ευχάριστη εμπειρία. Αυτές οι νέες δυνατότητες θα επιτρέψουν τη φυσικότητα ακρόασης που ήταν διαθέσιμη μόνο στο ραδιόφωνο να γίνει διαθέσιμη και σε άλλα μέσα ήχου συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών σταθμών και podcasts.»

«Συμπληρώνοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις μας σχετικά με τις υπηρεσίες cloud-based προγραμματισμού, playout και παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει την RCS να φέρει στους πελάτες μας ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα προηγμένων εργαλείων online εκπομπής», δήλωσε ο Philippe Generali, πρόεδρος και CEO της RCS. «Στο εγγύς μέλλον, χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία που βασίζεται στο cloud, κάποιος θα μπορεί να δημιουργεί μια ολοκαίνουργια ραδιοφωνικής υπηρεσία που θα συνδυάζει το συμβατικό και το ψηφιακό ραδιόφωνο, λίγα λεπτά αφού το σκεφτεί. Ο τέλειος pop-up ραδιοφωνικός σταθμός, αν θέλετε.»

«Η ομάδα της Radiojar είναι ενθουσιασμένη που ενώνει τις δυνάμεις της με την μεγαλύτερη εταιρία ήχου στην Αμερική - την iHeartMedia, καθώς και την RCS - μια εταιρεία που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την καινοτομία του λογισμικού», δήλωσε ο CEO της Radiojar, Στάθης Κουτσογεώργος. «Μοιραζόμαστε το όραμα για τη σημασία των τεχνολογιών που βασίζονται στο cloud και προσβλέπουμε στην ευκαιρία να εξελιχθούμε και να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό».

άρθρα: 
ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news