Ο Νίκος Κομνηνός γιορτάζει 30 χρόνια στο ραδιόφωνο

Ενώ το Off Radio κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για τα 10α γενέθλιά του, ο Νίκος Κομνηνός, ένας από τους βασικούς ιδρυτές του γιορτάζει τα 30 χρόνια του ως ραδιοφωνικός παραγωγός στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και στους διαδικτυακούς δέκτες όλης της χώρας.  Ο Νίκος Κομνηνός μετρά τρεις δεκαετίες αδιάλειπτης ραδιοφωνικής παρουσίας και εκπομπών, μέσα από τις οποίες μεταδόθηκαν και διαδόθηκαν μουσικές και καλλιτέχνες, αφήνοντας μνήμες στο ραδιόφωνο της συμπρωτεύουσας. Όπως δηλώνει, όλες αυτές τις μουσικές θα φέρει μαζί του – σε βινύλιο και CD- στο Death Disco στις 7 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι όσοι θα βρίσκονται εκεί, θα έχουν τη δυνατότητα να "παραγγέλνουν" επί τόπου τραγούδια μέσω PM. Η Death Disco βρίσκεται επί της οδού Ωγήγου 16 στου Ψυρρή, η βραδιά ξεκινάει τα μεσάνυχτα και η είσοδος είναι στα 5€.

Ο ίδιος ο Νίκος Κομνηνός δεν άφησε ασχολίαστο το ότι η ραδιοφωνική του επέτειος γιορτάζεται πρώτα στην Αθήνα: «Εσείς οι Θεσσαλονικείς θα με συγχωρέσετε πιστεύω που ξεκινάω από την Αθήνα, με ξέρετε....μια ζωή αντιδραστικός και ανάποδος, απλά μερικά πράγματα συμβαίνουν πιο εύκολα στην πρωτεύουσα. Μόλις βρεθεί χώρος στην πόλη θα ανακοινωθεί, νομίζω όμως έχει προτεραιότητα το Off party!»

Το δελτίο Τύπου του Off Radio αναφέρει για τον Νίκο Κομνηνό: Το να «μεταδώσεις» το Νίκο Κομνηνό γραπτώς δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν είναι απλό να κλείσεις σε λέξεις καθημερινές εκπομπές μιας ολόκληρης 30ετίας, μεσάνυχτα ή μεσημέρια γεμάτα καλά φιλτραρισμένους ήχους, μουσική πληροφορία, αφιερώματα και το πάθος ενός ανθρώπου για μουσική και επικοινωνία, στο οποίο είναι ταγμένες τουλάχιστον τρεις γενιές μέχρι τώρα. Πίσω από το οξύμωρο της βραχνής χροιάς της φωνής του -αυστηρή και ρομαντική συνάμα- υπάρχει ένας τύπος αυστηρός τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους συνεργάτες του, αλλά και μια ρομαντική φύση που κάθε φορά που πλησιάζει μικρόφωνο γίνεται εκείνος ο παθιασμένος πιτσιρικάς που ξεκίνησε εκπομπές παράνομα τη δεκαετία του ‘80 με τους φίλους του στην πολυκατοικία του πατρικού του και που άλλαξαν τα όνοματά τους για να μην καρφωθούν στην αστυνομία. Είναι ίσως ο μοναδικός «πειρατής» του ραδιοφώνου που δεν λοξοδρόμησε στην πορεία, παραμένοντας πιστός στο μέσο και τη μουσική, στις αξίες του και τον ακροατή. Η δόξα, τα χρήματα, η αναγνωρισιμότητα και τα «τυχερά του επαγγέλματος» δεν τον συγκίνησαν ποτέ, όσο τον συγκινούν τα «δυσεύρετα πια» καλά τραγούδια και αυτή η μυσταγωγία και η οικειότητα συνάμα της επικοινωνίας με το κοινό που μόνο στο ραδιόφωνο μπορείς να έχεις. Ο πιτσιρικάς πειρατής των ‘80’s, ήταν από τους πρώτους που η ελεύθερη ραδιοφωνία έφερε στον FM100 της εποχής Κούβελα στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία στον FM101, το πρώτο νεανικό ραδιόφωνο από το οποίο «αποφοίτησαν» μεγάλες καριέρες του σήμερα. Από τότε μέχρι σήμερα, ο ίδιος έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα ως δ/ντης προγράμματος σε τρία ραδιόφωνα που άφησαν εποχή στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο: 88μισό/Μύλος, Republic 100.3 και OFFRADIO.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news