59 παράνομα ραδιοφωνικά λινκ σε Βόρεια, Δυτική και Νότια Ελλάδα

Συνολικά 59 συστάσεις σε Βόρεια, Δυτική και Νότια Ελλάδα πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομίων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε ό,τι αφορά τη χρήση συστημάτων ραδιοζεύξης (radio link). Τα συγκεκριμένα συστήματα χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για τη μεταφορά ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού προγράμματος από το σημείο παραγωγής (studio) στο κέντρο εκπομπής. Σε 15 περιπτώσεις δεν υπήρξε συμμόρφωση και οι εν λόγω ραδιοφωνικοί σταθμοί κλήθηκαν σε ακρόαση.

Συγκεκριμένα, σε αυτεπάγγελτους ελέγχους της χρήσης του φάσματος που διενεργήθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης (ΠΓΘ) στη διάρκεια του 2017, διαπιστώθηκαν 40 περιπτώσεις χρήσης ραδιοσυχνότητας για μεταφορά προγράμματος ραδιοφωνικών σταθμών, χωρίς να έχει χορηγηθεί το απαραίτητο δικαίωμα χρήσης. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας του άρθρου 77 του Ν.4070/2012, απεστάλησαν επιστολές για τη συμμόρφωση των σταθμών προς τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, ενώ σε επτά περιπτώσεις στις οποίες δεν υπήρξε συμμόρφωση, οι σταθμοί κλήθηκαν σε ακρόαση.

Το Περιφερειακό Γραφείο Πατρών (ΠΓΠ) της ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο εποπτείας υπηρεσιών σταθερής ασύρματης πρόσβασης, πραγματοποίησε συνολικά 27 ελέγχους σε φασματικά εύρη που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος στα διάφορα κέντρα εκπομπής. Από τους ελέγχους αυτούς, 22 ήταν καταγραφές σε πόλεις των 11 Νομών της περιοχής ευθύνης του Γραφείου Πατρών, ενώ πέντε ήταν επανέλεγχοι για τη συμμόρφωση χρηστών σε επιστολές που έλαβαν από το Γραφείου Πατρών. Συνολικά, απεστάλησαν 19 επιστολές. Ως αποτέλεσμα των μετρήσεων κατά τους επανελέγχους, κλήθηκαν σε ακρόαση οκτώ χρήστες.  

Επίσης, η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια του 2017, χορηγήθηκαν 27 νέες άδειες χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για ραδιοζεύξεις.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Παρατήρηση: Με τη λήψη σήματος στο φάσμα που έχει χορηγηθεί για τα ραδιοφωνικά λινκ η Ε.Ε.Τ.Τ. μπορεί να πιστοποιήσει την παράνομη χρήση του φάσματος αλλά όχι και το φορέα της εκπομπής άσχετα με το υλικό της αποδιαμόρφωσης. Το μόνο που πιστοποιεί το φορέα είναι ο εντοπισμός της συγκεκριμένης εκπομπής κάτι το οποίο δεν κάνει κατά τη διάρκεια των αυτεπάγγελτων ελέγχων.

Εγγραφή στο all greek radio news