Δήλωση ραδιοφωνικών κεραιών: 789 νόμιμοι ραδιοσταθμοί με 2.034 κεραίες

Στους 789 ανέρχονταν οι νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικοί σταθμοί, από ολόκληρη τη χώρα, που μέχρι τα τέλη του 2017 είχαν δηλώσει τις κεραίες τους στο σχετικό διαδικτυακό τόπο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Στο σύστημα βρίσκονται καταχωρημένα 2034 εγκαταστάσεις εκπομπής ραδιοφωνικών σταθμών.  Η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων της  και μέσω της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων κεραιοσυστημάτων ραδιοφωνικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημοσιεύει στο keraies.eett.gr τις ολοκληρωμένες δηλώσεις των κεραιο- συστημάτων των ραδιοφωνικών σταθμών, που δηλώνονται με την προβλεπόμενη στο Νόμο 24 διαδικασία. Επισημαίνεται ότι, τα κεραιοσυστήματα των νομίμως λειτουργούντων ραδιοφωνικών σταθμών εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία χορήγησης άδειας κατασκευής κεραίας του Ν.2801/2000 μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών και θεσπίστηκε η υποχρέωση δήλωσής τους στην ΕΕΤΤ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για την ΕΡΤ ΑΕ και για όλα τα κεραιοσυστήματα, τα οποία μεταδίδουν ή αναμεταδίδουν ραδιοφωνικές εκπομπές του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.»

«Έως τις 31 Ιανουαρίου 2017, οπότε και έληξε η τελευταία προθεσμία υποβολής δηλώσεων, είχαν εγγραφεί 789 νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ ενεργές στο ΣΗΛΥΑ βρίσκονταν 2.034 δηλώσεις που αφορούσαν πρωτεύουσες και δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής. Από αυτές και για όσες δεν έχει μεσολαβήσει ανάκληση, 770 έχουν ήδη δημοσιευθεί στον ανωτέρω ιστότοπο, ενώ γίνονται ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Για τους ρ/σ οι οποίοι έχουν διαγράψει τις εγκαταστάσεις τους από το σύστημα καταγραφής της Ε.Ε.Τ.Τ. νομικά οι εγκαταστάσεις του θεωρούνται μη νόμιμες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης νομικές ευθύνες έχει η Ε.Ε.Τ.Τ. για τις εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν εγκριθεί και αναρτηθεί στο εν λόγω σύστημα και είναι ολοφάνερο ότι όχι μόνο δεν είναι νόμιμες αλλά έχουν διαπράξει και το αδίκημα της ψευδούς δηλώσεως για το οποίο υπεύθυνη είναι η Ε.Ε.Τ.Τ. να το γνωστοποιήσει εμπρόθεσμα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει η πολιτεία να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς με τις εγκαταστάσεις εκπομπής των ρ/σ, να πληρώσουν οποιοδήποτε τέλος αλλά πρώτα δε θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα κανονικής νομιμοποίησης.

Οσοι διεγραψαν τις εγκαταστασεις τους ηταν φιλοξενουμενοι με αποτελεσμα οι εγκατασταστασεις αυτες να θεωρουνται νομιμες ουτος η αλλως απο στσθμους οι οποιοι βρισκονται αναρτημενοι στο σηλυα.

Αυτές οι περιπτώσεις συμπεριλαμβάνονται μαζί με άλλες στην έλλειψη ικανότητας της Ε.Ε.Τ.Τ. να ελέγξει απλά και εύκολα,, ως οφείλει, το σύνολο των ρ/σ και αφήνει κενά ως "παράθυρο" έτσι ώστε να διαφεύγουν σκόπιμα και επιλεκτικά κάποιες επιχειρήσεις. Η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου της Ε.Ε.Τ.Τ.

Εγγραφή στο all greek radio news