Το ραδιόφωνο αποχαιρέτησε τον Μάνο Ελευθερίου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτησε το ελληνικό ραδιόφωνο τον ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιουλίου 2018. Ο Μάνος Ελευθερίου έχει ισχυρή παρουσία στα ερτζιανά της Ελλάδας πρώτα και κύρια λόγω των τραγουδιών, των οποίων τους στίχους ο ίδιος έγραψε, τα οποία κυριαρχούσαν στην καθημερινή μουσική επιλογή των ελληνικών ραδιοφώνων.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι ο Μάνος Ελευθερίου βρέθηκε και ο ίδιος πίσω από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου, με δικές του εκπομπές, παλαιότερα στο δεύτερο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, αλλά και στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας Αθήνα 984, στο οποίο μάλιστα πραγματοποιούσε εκπομπές μέχρι και την περασμένη εβδομάδα. Η απώλεια του Μανού Ελευθερίου, κινητοποίησε δεκάδες ραδιόφωνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αφιερώματα όλων των ειδών στα τραγούδια του την ποίηση του και όσα άφησε πίσω του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Μάνος Ελευθερίου θα μείνει κοντά μας για πολλά πολλά χρόνια, καθώς το έργο του θα βρίσκεται πάντα στις συναυλίες, στις προσωπικές μας μουσικές επιλογές, αλλά πρώτα και κύρια στα ραδιόφωνα όλης της χώρας.
 

άρθρα: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news