Ρεκόρ στις πωλήσεις ψηφιακών ραδιοφώνων στην Ευρώπη

Σχεδόν 12 εκατομμύρια δέκτες ψηφιακού ραδιοφώνου DAB πωλήθηκαν στην Ευρώπη και την Ασία στην πλευρά του Ειρηνικού το 2017, νούμερα που καθιερώνουν ένα νέο ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις ετήσιες πωλήσεις. Σχεδόν οι μισές πωλήσεις (5,9 εκατ.) αφορούν συσκευές αυτοκινήτου, ενώ οι σημαντικές αγορές δείχνουν μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των αυτοκινήτου που διαθέτουν εργοστασιακή εγκατάσταση ψηφιακού ραδιοφώνου DAB, που για την Αυστραλία ανέρχεται στο 47% των νέων αυτοκινήτων.

Οι αθροιστικές πωλήσεις των δεκτών DAB έχουν πλέον περάσει τα 3,7 εκατομμύρια στην Αυστραλία, και τα 65 εκατομμύρια για τις αγορές που καλύπτονται: Αυστραλία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε η WorldDAB δείχνουν έντονη ανάπτυξη στην απορρόφηση της DAB σε όλες τις μεγάλες ψηφιακές ραδιοφωνικές αγορές.

Το infographic του WorldDAB καλύπτει τις πωλήσεις δέκτη DAB (συμπεριλαμβανόμενης της αυτοκινητοβιομηχανίας), της κάλυψης του πληθυσμού, της διείσδυσης των νοικοκυριών, της ψηφιακής ραδιοφωνικής κάλυψης και των αριθμό των δημόσιων σταθμών που είναι διαθέσιμα στο DAB, με στατιστικά στοιχεία για δέκα ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, έως τα τέλη του 2017.

Ο Patrick Hannon, Πρόεδρος της WorldDAB, δήλωσε: «Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες αποτελούν μια σημαντική περίοδο για την ψηφιακή ραδιοφωνία DAB. Οι πωλήσεις των δεκτών βρίσκονται στα υψηλότερά τους επίπεδα διεθνώς -ενισχυμένες από το κλείσιμο των FM στη Νορβηγία και την μεγάλη πρόοδο σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές».

«Η πρόοδος στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς περίπου 6 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν πέρυσι διέθεταν προεγκατεστημένο δέκτη DAB.
Εκτός από τις άριστες επιδόσεις στην Ευρώπη, η πρόοδος στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς την εξέλιξη σε περιοχές νέες για την ψηφιακή ραδιοφωνία, όπως αυτές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας από την πλευρά του Ειρηνικού. Το DAB γίνεται παγκόσμιο πρότυπο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο (36 εκατομμύρια), η Γερμανία (σχεδόν 10 εκατομμύρια) και η Νορβηγία (σχεδόν 6 εκατομμύρια) έχουν το μεγαλύτερο αριθμό δεκτών. Υπάρχει μεγάλη αύξηση των στις πωλήσεις των αυτοκινήτων με DAB και τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα στη Νορβηγία (98%), το Ηνωμένο Βασίλειο (89%) και την Ελβετία (85%) έρχονται τώρα με προεγκατεστημένο ραδιόφωνο DAB. Πληθυσμιακή και οδική κάλυψη καθιερώνεται σταθερά σε όλες τις βασικές αγορές.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news