Το streaming μπορεί να σκοτώσει το ραδιόφωνο, προειδοποιεί ο διευθυντής ραδιοφώνου του BBC

Το ραδιόφωνο απειλείται από τους γίγαντες του streaming και πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του για να επιβιώσει, δήλωσε ο ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας. Ακριβώς όπως η τηλεόραση του BBC αντιμετωπίζει τον πιο σκληρό ανταγωνισμό της ιστορίας της από την Netflix και την Amazon, με τον ίδιο τρόπο το Spotify και άλλες online υπηρεσίες είναι οι πιο τρομακτικοί αντίπαλοι για τους εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ότι αφορά την ακροαματικότητα.  Ο Bob Shennan, διευθυντής ραδιοφώνου και μουσικής του BBC, δήλωσε: «Όπως πολλές αγορές, η ραδιοτηλεοπτική αγορά προσαρμόζεται στις επιπτώσεις του Διαδικτύου. Η νέα μορφή ανταγωνισμού είναι παγκόσμια».

Οι υπηρεσίες streaming μπορεί να είναι "ο νέος καλύτερος φίλος της μουσικής", αλλά "έχουν βάλει στο στόχαστρο το ραδιόφωνο", είπε στο ακροατήριο του Φεστιβάλ Ραδιοφωνίας. «Ακόμη και στην εποχή του streaming, παρά τα ελκυστικά προτερήματα που αυτή προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό, το Ραδιόφωνο του BBC – και στην πραγματικότητα, όλα οι βρετανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί - παίζουν ακόμη σημαντικότατο ρόλο στη ζωή ή το ακροατήριό μας και στην εξασφάλιση της ευημερίας της ποπ και της κλασικής μουσικής».  Το BBC πρέπει να προσφέρει περισσότερα από ένα ημερήσιο πρόγραμμα εκπομπών, δήλωσε ο Shennan. Αντ 'αυτού, πρέπει να βελτιώσει την παροχή των υπηρεσιών του μέσω της ιστοσελίδας του ή μέσω της εφαρμογής ραδιοφώνου.

Φέτος το BBC θέλει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο Glastonbury αυτό το καλοκαίρι, καθώς το φεστιβάλ του Somerset δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Το Μεγάλο Σαββατοκύριακο της Μουσικής, που διοργανώνει το BBC, σκοπεύει να συμπεριλάβει 100 δρώμενα σε τέσσερις τοποθεσίες στο Μπέλφαστ, το Κόβεντρι, το Περθ και τη Σουάνσι, που θα μεταδοθούν ζωντανά από όλους τους μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Είναι το μεγαλύτερο ενιαίο μουσικό γεγονός που έχει ποτέ επιχειρήσει το BBC.

Ο Shennan ανακοίνωσε μια άλλη πρωτοβουλία, το BBC Introducing Live, μια ραδιοφωνική σκηνή με σκοπό την προώθηση νέων μουσικών, επειδή «στον κόσμο της παγκόσμιας εμβέλειας, η ευθύνη για την προώθηση νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας εναπόκειται στο ραδιόφωνο».

Τα σχόλια του Shennan σχετικά με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό του διαδικτύου, συμπεριελήφθησαν και στην ομιλία του γενικού διευθυντή του BBC, Lord Hall, νωρίτερα φέτος, όταν προειδοποίησε ότι «τα παλιά επιχειρηματικά μοντέλα διαλύονται μπροστά στα μάτια μας» και ότι η βρετανική τηλεόραση απειλείται από διεθνείς αντιπάλους. Ο Λόρδος Χολς δήλωσε: «Μπορούμε να δούμε τώρα, περισσότερο από ποτέ, ότι το παγκόσμιο τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι πιθανό να περάσει στην κυριαρχία τεσσάρων, ίσως πέντε, επιχειρήσεων στη Δυτική Ακτή της Αμερικής». Το BBC έχει επίσης υποσχεθεί να «ανακαινίσει» την υπηρεσία του iPlayer για να ανταγωνιστεί με το Netflix και την Amazon, «κάνοντας άλμα από μια υπηρεσία όπου ο τηλεθεατής παρακολουθεί της εκπομπές που έχασε προς έναν εξ’ αρχής προορισμό από μόνο του».

 

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news