Πανελλήνια συνάντηση αυτοοργανωμένων ραδιοφώνων

Τα αυτοοργανωμένα ραδιόφωνα από ολόκληρη τη χώρα θα συναντηθούν όλα μαζί στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης το ερχόμενο παρασκευοσαββατοκύριακο, 20-22 Απρίλη. Στο τριήμερο περιλαμβάνονται ζωντανές εκπομπές από όλα τα ραδιοφωνικά εγχειρήματα, μια σειρά από Workshop για τη λειτουργία του ραδιοφώνου, μια ανοιχτή συζήτηση για την αυτοοργανωμένη ραδιοφωνία, μπαρ και προβολή ταινίας. Τα εγχειρήματα έχουν όλα πολιτικό χαρακτήρα και όπως γράφουν στις ιστοσελίδες τους, έχουν δημιουργηθεί από την ανάγκη για αντιπληροφόρηση και της στήριξης πολιτικών αγώνων και κοινωνικών αγώνων.

Σύμφωνα με την αφίσα που κυκλοφόρησε, πρόκειται για 9 ραδιοφωνικούς σταθμούς και μια συλλογικότητα ανεξάρτητης πληροφόρησης. 4 από τα ραδιόφωνα εκπέμπουν στα ερτζιανά, ενώ τα υπόλοιπα δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Τη διοργάνωση φιλοξενούν το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ και το Radio Revolt. Συμμετέχουν από Αθήνα οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93,8 FM (πρώην 98FM) και τα Ραδιο-φράγματα, ο 105FM της Μυτιλήνης , η Ραδιουργία 87,7 FM του Αγρινίου, το Ράδιο Παράσιτα του Βόλου και το Ράδιο Ψαλίδι του Ρεθύμνου. Επίσης συμμετέχουν οι δυο πρωτοεμφανιζόμενες συλλογικότητες Radio Hormiga από Κομοτηνή και Rebel - Media Center of Ioannina.

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 20.4

15:00 Ζωντανές εκπομπές όλων των εγχειρημάτων μέχρι το βράδυ. Στο χώρο θα υπάρχει έντυπο υλικό από τα ραδιόφωνα, την ομάδα συναυλιών Biologica, το ταμείο αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές και το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.. [στούντιο 1431ΑΜ: 3η πτέρυγα Ηλ. Μηχανικών 2ος όροφος, Radio Revolt αίθριο πολυτεχνείου]

Πηγή: Κινηματόραμα

Σάββατο 21.4

12:00 Παρουσίαση: Ακουστική ηχοβελτίωση στούντιο
13:00 Workshop: Εγκατάσταση κρυπτογραφημένου σέρβερ GNU Linux
15:00 Workshop: Κατασκευή κεραιοσυστήματος FM
16:00 Workshop: Εγκατάσταση εφαρμογής ραδιοφωνικού προγραμματισμού και αυτοματισμού Libretime
18:00 Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Αυτοοργανωμένη και ελεύθερη ραδιοφωνία - ποιοι είμαστε, τι θέλουμε"
22:00 Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης της διοργάνωσης [Αίθριο]

Κυριακή 22.4

18:00 Workshop: Αφίσας
19:00 Workshop: Sound Design, επεξεργασία ηχογράφησης
20:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ "Ι cento passi" [Αίθριο πολυτεχνείου]

Πηγή: Κινηματόραμα

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news