Οι Οργανισμοί Λογοδοσίας και Ελέγχου στο «Athens Calling»

Αυτή τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:00, η εκπομπή «Athens Calling» ασχολείται με τους Οργανισμούς Λογοδοσίας και Ελέγχου -εσωτερικού και εξωτερικού- του Ελληνικού Δημοσίου, όπως και για τους μηχανισμούς Συμμετοχικού Ελέγχου στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ανοιχτής Διακυβέρνησης (Open Government Partnership).  Καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου στο πρώτο μέρος της εκπομπής είναι o Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένοι είναι:

  • Ο Δημοσθένης Κασσαβέτης, ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  • Ο Θανάσης Δεληγιάννης από την Openwise, ο οποίος μιλάει για την OGP – Open Government Partnership.

Τέλος, με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής στα Νέα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) της ΕΡΤ, μέλη του ΣΚΕ Αττικής αναπτύσσουν την εμπειρία και τη σημασία της συμμετοχής. Το ΣΚΕ είναι ένας συμμετοχικός οργανισμός εξωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ με συμβουλευτικό χαρακτήρα. Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα συμμετοχής για το νέο ΣΚΕ εδώ. Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και  διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news