Το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ απέλυσε εκδικητικά εργαζόμενους

Σε τρεις απολύσεις, και μάλιστα με παραδειγματικό χαρακτήρα, προέβη χθες το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο 105,5". Οι απολύσεις ήρθαν μετά από πολύμηνες διαμαρτυρίες από το σύνολο των εργαζομένων για το γεγονός ότι τους οφείλονται δυο απλήρωτοι μισθοί. Προσφάτως, η διοίκηση του σταθμού, με ευθύνη της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, παρουσίασε πρόταση "εξυγίανσης", καλώντας τους εργαζόμενους να αποδεχτούν μείωση μισθών κατά 20% αλλά και να αποδεχτούν προς το παρόν την μη καταβολή των 2 δεδουλευμένων μισθών.

Οι τρεις υπάλληλοι που απολύθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αυγής, Δημήτρη Στούμπο, είναι η Γιάννα Αθανασίου και ο Αλέξανδρος Ζέρβας από τον ραδιοφωνικό σταθμό και η Ελένη Ηλιοπούλου από την ιστοσελίδα. Δυο από αυτούς είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. «Στόχος μας είναι να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι είναι προς το όφελός τους να απευθύνονται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο μέτωπο εργαζομένων και εργοδοτών, οι οποίοι σέβονται τους εργαζομένους τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Η  Γιάννα Αθανασίου μετά την απόλυσή της έγραψε δημόσια στη σελίδα της στο Facebook «Μάλιστα. Μετα από 12 χρόνια 'Στο Κοκκινο' απολυθηκα με το πρόσχημα του εξορθολογισμού του μαγαζιού και της μείωσης του μισθολογικού κόστους.Ακουσα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την δουλειά μου και ότι είμαι από τις πιο παλιές στο σταθμο(sic).Να ενημερώσω ότι ήμουν από αυτούς που ειχαμε κάνει εξώδικο και είχαμε προσφύγει και στο Σεπε.Τα σχόλια δικά σας». Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χρόνο νωρίτηερ, η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσίογλου δήλωνε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

Τα σωματεία των εργαζομένων ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ  κήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας στο σταθμό. Σε ανακοίνωσή της η εταιρία Left Media αναφέρει ότι υλοποιεί την απόφαση του μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση της επιχείρησης. «Οι διαφορές του «105, Στο Κόκκινο» από τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές επιχειρήσεις είναι δεδομένες. Οι κυρίαρχες ιδρυτικές αξίες του ρ/σ είναι συνυφασμένες με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τις αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και τους αξιοπρεπείς μισθούς, τη σχέση με την Αριστερά και τους ανθρώπους της. Ποτέ δεν ζητήθηκαν πιστοποιητικά κομματικής νομιμοφροσύνης από τους εργαζόμενους του ραδιοφώνου, ποτέ αυτό δεν έγινε μέσο πίεσης για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών ή άλλων συμφερόντων.»

άρθρα: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

20.000 ευρώ είχαν να δώσουν στο thefuck, συγνώμη, thefaq για να προπαγανδίζει υπέρ της Ice Queen Δούρου. Αλλά τους μισθούς των εργαζόμενων τους δεν ξέρουν να τους πληρώσουν. Και βγάζουν και γλώσσα από πάνω.

Εγγραφή στο all greek radio news