Ραδιόφωνο Πειραϊκής Εκκλησίας: η αδειοδότηση έχει μόνο σκοπό το κέρδος

Την ένστασή της για τον επερχόμενο διαγωνισμό για την ψηφιακή ραδιοφωνία διατυπώνει η Μητρόπολη Πειραιά, της οποίας ο μη-κερδοσκοπικός ραδιοφωνικός σταθμός καλείται να συμμετάσχει στη δημοπρασία απέναντι σε άλλους ιδιωτικούς εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί στην ψηφιακή ραδιοφωνία. Όπως επισημαίνεται, η διάταξη αυτή επηρεάζει πλήθος μητροπόλεων και εκκλησιαστικών φορέων που λειτουργούν δικούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μάλιστα, υπάρχει έτερη νομοθεσία του 2014, στην οποία αντικρούει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

«Ἰδιαίτερο ζήτημα τίθεται σὲ σχέση μὲ τὰ ἐκκλησιαστικὰ νομικὰ πρόσωπα. Ἐνδεικτικὰ ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Πειραιῶς διατηρεῖ ἤδη ἀπὸ τὸ ἔτος 1988 ραδιοφωνικὸ σταθμὸ μὲ τὸν διακριτικὸ τίτλο "Πειραϊκὴ Ἐκκλησία", στὶς ὑπερσύγχρονες ἐγκαταστάσεις τοῦ ὁποίου ἐργάζονται σὲ μόνιμη βάση 20 ἐργαζόμενοι. Μὲ βάση τὶς διατάξεις τοῦ νομοσχεδίου ἡ Ἱερὰ Μητρόπολης Πειραιῶς, ἀλλὰ καὶ πλῆθος ἄλλων ἐκκλησιαστικῶν φορέων ποὺ διατηροῦν ἀντίστοιχα ραδιοφωνικοὺς σταθμοὺς (Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, Ἐκκλησίας Κρήτης, Θεσσαλονίκης, κ.λ.π), στὴν οὐσία ὑποχρεώνονται νὰ κλείσουν καὶ μάλιστα ἀνεξαρτήτως χρόνων λειτουργίας αὐτῶν.

Ὡστόσο κατὰ τὸ ἄρθρο 9 τοῦ Ν. 4301/2014 γιὰ τὴν ὀργάνωση τῆς νομικῆς μορφῆς τῶν θρησκευτικῶν κοινοτήτων καὶ τῶν ἑνώσεών τους στὴν Ἑλλάδα (ΦΕΚ A223/2014) ρητὰ ἀναφέρεται ὅτι τὰ θρησκευτικὰ νομικὰ πρόσωπα δύνανται νὰ ἱδρύουν καὶ νὰ λειτουργοῦν, κατὰ τὶς κείμενες διατάξεις, κατασκηνώσεις, ἰδιωτικὰ σχολεῖα, ἐκπαιδευτήρια, ραδιοφωνικοὺς σταθμούς, φιλανθρωπικὰ ἱδρύματα, Μὴ Κυβερνητικὲς Ὀργανώσεις καὶ ἄλλα νομικὰ πρόσωπα ἰδιωτικοῦ δικαίου μὴ κερδοσκοπικοῦ χαρακτήρα, γιὰ τὴν ἀνάπτυξη τῆς προσφορᾶς τους καὶ τὴν προώθηση σχετικῶν δραστηριοτήτων. Συνεπῶς καὶ συστηματικὰ ἡ διάταξη τοῦ νομοσχεδίου ἀποδεικνύεται ἐσφαλμένη.

Τίθεται ζήτημα συμβατότητας μὲ τὸ ἄρθρο 10 τῆς ΕΣΔΑ περὶ ἐλευθερίας λήψεως ἢ μεταδόσεως πληροφοριῶν ἢ ἰδεῶν, ποὺ μπορεῖ νὰ ὑπάγεται σὲ διατυπώσεις, ὅρους καὶ περιορισμοὺς μόνον ἂν αὐτὲς εἶναι ἀναγκαῖες σὲ μία δημοκρατικὴ κοινωνία γιὰ τὴν ἐθνικὴ ἀσφάλεια, τὴν ἐδαφικὴ ἀκεραιότητα ἢ δημόσια ἀσφάλεια, τὴν προάσπιση τῆς τάξης καὶ πρόληψη τοῦ ἐγκλήματος, τὴν προστασία τῆς ὑπόληψης ἢ τῶν δικαιωμάτων τῶν τρίτων, τὴν παρεμπόδιση τῆς κοινολογήσεως ἐμπιστευτικῶν πληροφοριῶν ἢ τὴ διασφάλιση τοῦ κύρους καὶ ἀμεροληψίας τῆς δικαστικῆς ἐξουσίας. Καμία ἀπὸ τὶς ἐξαιρετικὲς αὐτὲς περιπτώσεις δὲν φαίνεται νὰ ἐξυπηρετεῖται μὲ τὴν ἀπαγόρευση λειτουργίας ραδιοφωνικοῦ σταθμοῦ σὲ μὴ κερδοσκοπικὰ νομικὰ πρόσωπα.

Εἶναι φανερὸ ὅτι ἡ διαγωνιστικὴ διαδικασία ἔχει σχεδιαστεῖ μὲ γνώμονα ἀποκλειστικά τους ραδιοφωνικοὺς σταθμοὺς ποὺ ἱδρύονται καὶ λειτουργοῦν μὲ σκοπὸ τὸ κέρδος. Φρονοῦμε ὅτι στὸ νομοσχέδιο θὰ πρέπει νὰ ὑπάρξει ἰδιαίτερη ρύθμιση καὶ ἄλλες διαδικασίες γιὰ τὴ συνέχιση λειτουργίας ραδιοφωνικῶν σταθμῶν ποὺ ἤδη ὑφίστανται ἐπὶ ἔτη καὶ λειτουργοῦν νόμιμα, ἐξυπηρετώντας σκοποὺς μὴ κερδοσκοπικούς. Τὸ κέρδος εἶναι θεμιτό, πλὴν ὅμως δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτελεῖ τὸ μοναδικὸ κριτήριο σὲ ζητήματα ποὺ ἅπτονται τοῦ λόγου, τῆς ἔκφρασης καὶ ἐν τέλει τοῦ πολιτισμοῦ καὶ τῆς κοινωνίας μας.»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Πολύ σωστά. Όμως μάλλον έχουν ξεχάσει πως όταν δεν αδειοδοτήθηκαν το 2002 (στην συμπληρωματική αδειοδότηση των "15" και εφόσον το ΕΣΡ, με αδιαφανή κριτήρια, τους έδωσε "προσωρινή άδεια" χωρίς μοριοδότηση το 2001), συνέχισαν να εκπέμπουν ανενόχλητοι από τον Υμηττό για δύο χρόνια, μέχρι που "δικαιώθηκαν" από το Στ.Ε. τέλη 2004 και απέκτησαν ΒΝΛ. Ενώ η ΕΕΤΤ ήξερε να τρέχει να κλείνει άλλους "παράνομους" σταθμούς εκείνη την εποχή, την Πειραϊκή Εκκλησία δεν την "άγγιζε" κανείς. Ας μας τα πει αυτά στο επόμενο δελτίο τύπου ο εν λόγω σταθμός.

Πολύ σωστά. Όμως μάλλον δεν έχουν ξεχάσει και όντως γνωρίζουν ότι όταν δεν αδειοδοτήθηκαν το 2002 (στην συμπληρωματική αδειοδότηση των "15") λόγω ότι ο Ραδιοσταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας ήταν και είναι μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στην αδειοδότηση των "15" : 1) Δεν συμπεριλαμβανόταν (παρανόμως) νομοθετική ρύθμιση υπέρ λειτουργίας μη κερδοσκοπικών ραδιοφωνικών σταθμών με αποτέλεσμα την παράνομα αναγκαστική και μη νόμιμη συμμετοχή του Ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας ως όφειλε το τότε Κράτος κ.α. να προασπίσει και 2) Έτσι με τις ορθές ενστάσεις και καταγγελίες τους για παράνομο αποκλεισμό του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας στην αδειοδότηση των "15" και με την τότε νόμιμη και δικαία προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε) αναγκάστηκε το ΕΣΡ να δώσει προσωρινή άδεια (χωρίς εισαγωγικά όπως κακώς γράφεις!) Αλλά καθώς όμως επίσης έδωσε προσωρινή άδεια και σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς "όμως μάλλον έχεις ξεχάσει" και που επιμελώς κρύβεις!
Η Δικαίωση του Σ.τ.Ε. (και χωρίς εισαγωγικά ανόητε μιάς και πρόκειται γιά ένα από τα ύψιστα νομοθετικά δικαστήρια που άρτια και αντικειμενικά νομοθετικά δεν "καταλαβαίνει" ούτε και από προσωπικά συμφέροντα των εκάστοτε κυβερνήσεων) στα τέλη του 2004 και που απέκτησαν ΒΝΛ, έγινε όχι γιατί τους "γούσταραν" ή για άλλους λόγους αλλά λόγω όλων των νομικών δικαιωμάτων της νόμιμης συμμετοχής τους στην συνέχιση της λειτουργίας του Ραδιοφωνικού τους σταθμού όπως και άλλων ραδιοφωνικών σταθμών που επίσης μαζί τους δικαιώθηκαν!
Η ΕΕΤΤ έκλεινε άλλους παράνομους ραδιοφωνικούς σταθμούς (και εδώ πάλι χωρίς εισαγωγικά) ΓΙΑΤΙ πρώτον αυτοί οι συγκεκριμένοι παράνομοι ήταν όντως παράνομοι ως προς το "υλικό" τους κ.α. και δεν έκλεισαν απλά λόγω έλλειψης αδειοδοτήσεων, αλλά έκλεισαν λόγω παράνομης κατοχής και χρήσης τραγουδιών και μουσικών κομματιών που δεν είχαν κάνει την νόμιμη αγορά τους (κοινώς αντίγραφα και κόπιες κ.α.) και ταυτόχρονα και να μην έχουν και την νόμιμη άδεια αναδημοσίευση των τραγουδιών και της μουσικής τους! κ.α. Και δεύτερον και σε άλλους παράνομους ραδιοφωνικούς σταθμούς (επίσης κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.α.) δεν είχαν κάνει οι συγκεκριμένοι παράνομοι ραδιοφωνικοί σταθμοί καθόλου τις νόμιμες οικονομικές εισφορές και δηλώσεις τους στο δημόσιο και στην Εφορία κ.α. καθώς επίσης οι συγκεκριμένοι ραδιοσταθμοί κάνανε και συλληφθήκανε και για παράνομες οικονομικές δραστηριότητες (κοινώς άλλα έσοδα και άλλα έξοδα δήλωναν από τα πραγματικά!)
Πράγματα τα οποία ουδέποτε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας συλλήφθηκε και δεν ενήργησε ποτέ γιά κάτι τέτοιο (ή τέτοια) όποιος θέλει τον καθένα τον προκαλούμε νομίμως ας πάει να το ελέγξει. Το "υλικό" της σε μουσική, τραγούδια κ.α. και σε οικονομικές διαχειρίσεις κ.α. είναι σε όλα νόμιμο χωρίς παρανομίες και άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως ορισμένοι άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που συλλήφθηκαν και έκλεισαν τότε δια αυτούς ως επί το πλείστον τους συγκεκριμένους λόγους.

Η εκκλησία δεν χρειάζεται τόσους πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ένας σταθμός αρκεί (Εκκλησία της Ελλάδας) που να εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα. Οι υπόλοιποι απλώς ξοδεύουν χρήματα για το τίποτα.

Και ποιός είσαι εσύ που θα πείς αν χρειάζεται η Εκκλησία πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ή όχι;;! Σε βάλανε νομοθέτη της Ελλάδος;;! Απόλυτο νομοθετικό και ελεύθερο ανθρώπινο δικαίωμα τους είναι. Πρώτον και δεύτερον δεν ξέρεις ότι πολλές μητροπόλεις ή σχεδόν όλες οι μητροπόλεις λειτουργούν τελείως αυτόνομα και ανεξάρτητα ως προς τις άλλες μητροπόλεις ώστε να μην μιλάμε απλά για μία Εκκλησία;;! Είσαι άσχετος και δεν ξέρεις ότι δεν υπάρχει κανένας ραδιοσταθμός που να εκπέμπει γενικά σε ΟΛΗ την Ελλάδα αλλά ΟΛΟΙ τους είναι περιφερειακοί;;! Άλλο εάν γίνεται (σπανίως) ΜΟΝΟ αναμετάδοση και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδος συνήθως από άλλες διαφορετικές ιδιωτικές κεραίες και χρήστες. Το αν χρειάζεται παραπάνω εκκλησιαστικούς σταθμούς θα το πεί περισσότερο ο κόσμος που τις θέλει, τις ακούει και τις (ανα)ζητάει! Αυτά που γράφεις να τα πείς σε όλους τους άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχουν γεμίσει τα ερτζιανά (απόλυτο δικαίωμα τους είναι) και αναπαράγουν σχεδόν το ίδιο (μουσικό και ενημερωτικό) πρόγραμμα! Οι υπόλοιποι εκκλησιαστικοί σταθμοί δεν ξοδεύουν καθόλου χρήματα για το τίποτα μιάς και είναι καθαρά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δηλαδή έχουν τα ίδια έσοδα και έξοδα!

Εκφράσεις του στυλ "και ποιός είσαι εσύ που θα πεις...", "είσαι άσχετος" κλπ δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους της εκκλησίας. Ηρεμήστε.
Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να λέει τη γνώμη του και η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται μόνο σε "νομοθέτες της Ελλάδος". Αν ήταν έτσι ούτε και εσείς έχετε δικαίωμα να μιλάτε γιατί δεν είστε "νομοθέτης της Ελλάδος".

"σχεδόν όλες οι μητροπόλεις λειτουργούν τελείως αυτόνομα και ανεξάρτητα ως προς τις άλλες μητροπόλεις ώστε να μην μιλάμε απλά για μία Εκκλησία"
Δηλαδή δεν υπάρχει μία Εκκλησία της Ελλάδας αλλά μία χαλαρή ομοσπονδία μητροπόλεων ανεξάρτητων η μία από την άλλη;

"Είσαι άσχετος και δεν ξέρεις ότι δεν υπάρχει κανένας ραδιοσταθμός που να εκπέμπει γενικά σε ΟΛΗ την Ελλάδα αλλά ΟΛΟΙ τους είναι περιφερειακοί;;!"
Το σχόλιο αφορά το μέλλον και όχι το παρόν. Και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περιφερειακοί σταθμοί αλλά τοπικοί (ποιός είναι ο άσχετος τώρα;)

"Το αν χρειάζεται παραπάνω εκκλησιαστικούς σταθμούς θα το πεί περισσότερο ο κόσμος που τις θέλει, τις ακούει και τις (ανα)ζητάει!"
Στις μετρήσεις ακροαματικότητας δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή θρησκευτικοί σταθμοί. Οι 2 σταθμοί της Αθήνας έχουν αποχωρήσει πριν από πολλά χρόνια.

Ο ίδιος είσαι και απλά γράφεις και καλά άλλα σχόλια;! Τι λές ότι οι εκφράσεις αυτές δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους τις Εκκλησίας; καταρχάς δεν τον έβρισα. Επίσης εγώ επίσης έχω το δικαίωμα να μιλάω φίλε και σε αυτόν δεν του απαγόρευσα να μιλάει αλλά απλά του είπα ότι δεν είναι νομοθέτης της Ελλάδας για να κανονίζει ότι πρέπει να απαγορευτεί οι εκκλησιαστικοί σταθμοί. Επίσης είναι βασικό θεμέλιο στην ελευθερία λόγου και όχι μόνο η ελευθερία λόγου και δια μέσου των ραδιοφωνικών σταθμών. Και οι νομοθέτες τις Ελλάδας έχουν την υποχρέωση απλά να διασφαλίζουν την ελευθερία λόγου και τρόπου αυτών σε μία δημοκρατία ελευθερία λόγου όπως είναι επίσης και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και όχι να τους κλείνουν!
Ναι δεν γνωρίζεις και με βάση τον Εκκλησιαστικό νομοθετικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι οι μητροπόλεις λειτουργούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη και για να σε προλάβω ο αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος εδρεύει και έχει δικαιοδοσία περισσότερο ως προς τα του οίκου και δεν μπορεί και του απαγορεύεται να επεμβαίνει σε άλλες μητροπόλεις απλά θεωρείται "πρώτος" μεταξύ ίσων μητροπόλεων και μητροπολιτών. Μάθε πρώτα νομοθεσία και τον νομοθετικό εκκλησιαστικό καταστατικό χάρτη και μετά τα ξαναλέμε.
Στο μέλλον δεν αλλάζει ώστε να έχουμε και να δημιουργηθούν πανελλαδικοί σταθμοί με εμβέλεια σε όλη την Ελλάδα (και αυτό περισσότερο όσον αφορά τους αναλογικούς ραδιοσταθμούς)
Γράφεις «δεν υπάρχουν περιφερειακοί σταθμοί αλλά τοπικοί»! Εκτός ότι οι έννοιες των λέξεων "περιφερειακός" με"τοπικός" είναι σχεδόν κοινές και αλληλένδετες. Μάθε επίσης ότι υπάρχουν περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Ελλάδα (ποιός είναι τελικά ο άσχετος τώρα;; - και εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια) Μάθε πρώτα πριν μιλήσεις! Δές και μερικές ιστοσελίδες που επιβεβαιώνουν τις υπάρξεις των είδη υπαρχουσών "περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών" η τελευταία είναι 11/12/2017.
Πρώτον δεν έφερες κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο για καμία μέτρηση ακροαματικότητας σε θρησκευτικούς σταθμούς παρά μόνο πονηρές ψεύτικες αοριστολογίες.
Δεύτερον δεν είπα ότι οι εκκλησιαστικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι στους καλύτερους π.χ. 10 της Αθήνας (τότε εάν είναι έτσι όλοι οι άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί να κλείσουν σύμφωνα με την δικιά σου λογική του παραλόγου) αλλά είπε και έγραψα ότι όντως αποδεδειγμένα (δες παρακάτω) πάρα πολύ κόσμος που τους εκκλησιαστικούς σταθμούς τους τις θέλει, τις ακούει και τις (ανα)ζητάει! Αν και είναι δύσκολο μιάς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι αναλογικοί να γίνουν αντικειμενικές μετρήσεις, όμως σε μετρήσεις ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών (μετρήσεις μέσω greekradios.gr κτλ.) αντικειμενικά οι εκκλησιαστικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί πάνε πάρα πολύ καλά και είναι και οι 2 σταθμοί της Αθήνας στους καλύτερους 20 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Αθήνα! Ραδιοφωνικός σταθμός "Πειραϊκή Εκκλησία" 13η θέση και ραδιοφωνικός σταθμός "Εκκλησία της Ελλάδος" 19η θέση πολύ πιό πάνω και από πολλούς άλλους επώνυμους σταθμούς. Που θα το ξαναπώ επειδή αυτοί οι άλλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι δεν σημαίνει ότι δεν τους θέλουν, δεν τους ακούουν και δεν τους επιθυμούν ή ότι πρέπει να κλείσουν. Πολύ περισσότερο τους εκκλησιαστικούς ραδιοσταθμούς. Οπότε τα φτιαχτά μυθεύματα και τις ψεύτικες μεθοδολογίες και μυθολογίες να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου!

Μετρήσεις ακροαματικότητας ραδιοσταθμών Αθηνών Ιανουάριος 2018
greekradios. gr/radio_area_stats.asp?radio_area_id=1

(αφαίρεσε το κενό παραπάνω ανάμεσα στο "greekradios. gr" για να δείς

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Συμπληρώνεις τα κενά "radiofono .gr" (κτλ.) στις ιστοσελίδες παρακάτω (ή τα ψάχνεις με τους τίτλους στην αναζήτηση ιντερνετικών μηχανών)
Γιατί δεν δέχεται γενικά τις ιστοσελίδες το σύστημα σχολίων (comments)

"Τα 19 περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΑ επιστρέφουν στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ."
radiofono. gr/node/21913

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 958
xo. gr/profile/profile-907400580/el/

Στον αέρα και οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί
typologies. gr/στον-αέρα-και-οι-περιφερειακοί-ραδιοφ/

Απείχαν διαμαρτυρόμενοι από τη διαβούλευση οι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί
radiofono. gr/node/44744

Υποβλήθηκε από radiofono. gr στις Δευ, 11/12/2017 - 16:10.
"Να απέχει από τη Δημόσια Διαβούλευση εις ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισε η Ένωση Ιδιοκτητών Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ), διαμαρτυρόμενη για το εσπευσμένο της διαδικασίας διαβούλευσης, που διήρκεσε μόλις 5 εργάσιμες μέρες. Η Ένωση είχε πριν από μερικές μέρες ζητήσει με επιστολή της να δοθεί παράταση στη διαδικασία της διαβούλευσης, αίτημα το οποίο αγνοήθηκε από το Υπουργείο.

Στο κείμενό της, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σημειώνει ότι "ο διαθέσιμος χρόνος διαβούλευσης για ένα νόμο που αλλάζει εκ βάθρων τη ραδιοφωνία στη χώρα μας είναι ελάχιστος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τη δέουσα σοβαρότητα. Επιλογή της Ένωσης μας είναι να απέχει της δημόσιας διαβούλευσης. Θα μπορούσε εξάλλου να μην μας αφορά καν, αν δεν υπήρχαν οι τελευταίες οκτώ λέξεις στο άρθρο 16: «…διακόπτεται η αναλογική εκπομπή των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών.» Αν δεν υπάρχει πίσω από τις λέξεις κάτι τόσο ρηξικέλευθο που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε, ακούγεται εξωπραγματικό να θέλεις να καταργήσεις μια Αγορά επειδή δημιουργείς μια παρόμοια, ενώ μπορούν να συνυπάρχουν (όπως με τα δορυφορικά, τα ιντερνετικά – και ότι άλλο προκύψει – ραδιόφωνα). Και ακούγεται τραγικό να στέλνεις στην καταστροφή εκατοντάδες επιχειρήσεις με 30+ χρόνια λειτουργίας και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, επειδή θα ανοίξουν κάποιες άλλες! Δεν ακούγεται επίσης καθόλου αριστερό να παραδίδεις με μόνο κριτήριο το χρήμα, την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης (έρευνα της EBU, 2017)."

Η αδειοδότηση έχει μόνο σκοπό το κέρδος λέει η Πειραϊκή Εκκλησία λες και αυτοί δουλεύουν αφιλοκερδώς.
Η εκκλησία δεν χρειάζεται ραδιόφωνα και κανάλια.

Να τον ΜΕΓΑΛΟυποκριτή που δουλεύει για το Τσύριζα! το περίμενα ότι ΠΆΛΙ θα ξανάρθεις ο ίδιος φασιστερός που απαντάει με πάντα διαφορετικό τρόπο παραπάνω σαν χαμαιλέοντας (καί όχι σαν λέοντας!) Και βέβαια δουλεύουν αφιλοκερδώς, άλλωστε έχουν δηλώσει στο δημόσιο με επίσημα έγγραφα ως "μη κερδοσκοπικός" ραδιοφωνικός σταθμός που σημαίνει ότι υπόκεινται πάντα και σε ελέγχους (Εφορίας, ΣΔΟΕ, κ.α.) και αν βρούν ότι δεν δουλεύουν εις το παραμικρό αφιλοκερδώς και τους καταγγέλλουν και τους πάνε δικαστικώς. Πράγμα το οποίο ουδέποτε έχει γίνει.
Η Εκκλησία (χρειάζεται-δεν χρειάζεται) μπορεί να χρησιμοποιεί νομοθετικά (ελεύθερα και δημοκρατικά όπως ΟΛΟΙ μας στην Ελλάδα και σε όλο τον Κόσμο) ραδιόφωνα και κανάλια κ.α. προς απάντηση του αποδεδειγμένα δικτάτορα φασίστα του "ανώνυμου" που θέλει να επιβάλει πλήρης απαγόρευση ως βορειοκορεάτης ρατσιστής φασιστής αντιδημοκρατικός φασιστερός δικτάτορας!

Και όσον αφορά αυτό που είπες παραπάνω ότι δήθεν "ξοδεύουν λεφτά για το τίποτε" αυτά να τα πείς στον κρυψίνους εαυτό σου και στους φασιστερούς διεστραμμένους αθεοκομμουνιστικούς σταθμούς σου και μάθε ότι το υποχρεωτικό ιεραποστολικό έργο τους το κάνουν και με το παραπάνω και αυτό αποδεικνύεται και με την υψηλή ακροαματικότητα τους που έχουν σύμφωνα και με τις έγκυρες μετρήσεις της διαδικτυακής ιστοσελίδας greekradios .gr όπου η Πειραϊκή Εκκλησία έχει την 13η θέση σε όλη την Αθήνα όσο και αν αρνείσαι την Αλήθεια και έχεις μίσος (και επίσης έχει και πάρα πολύ ζήτηση αλλά και αρκετή ακροαματικότητα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου όμως συγκεκριμένα αναμεταδίδεται από άλλους ιδιώτες-χρήστες υποστηρικτές του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού αλλά καθώς και από την παγκόσμια αναμετάδοση μέσω Ίντερνετ (χωρίς αυτά να προσμετράνε στις ήδη υψηλές ακροαματικότητες τους)
Όσο για τα έσοδα είναι για να καλύψουν νομικά ΜΟΝΟ τα ίσα και ίδια έξοδα απαραίτητα στο ραδιοσταθμό και προέρχονται από διαφημίσεις και αν και όταν υπάρχει έλλειψη χρημάτων από άλλα έσοδα που προέρχονται από εράνους (που σημαίνει όποιος θέλει) όπου κάνουν προς κάλυψη ΜΟΝΟ των εξόδων λειτουργίας τους.
Άλλωστε υποχρέωση και σκοπός της Εκκλησίας είναι πάντοτε η ιεραποστολή τους, όπου κάνουν και όλοι οι άλλοι ανεξαιρέτως και με διαφορετικούς σκοπούς σε αντίστοιχους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον Κόσμο, είτε διαφορετικών θρησκειών, είτε άλλων πολιτικών θέσεων και κομμάτων, αθλητικών ομάδων, κ.α.) Όμως εκεί φασίστα αντίχριστε αντιδημοκρατικέ δεν σε βλέπουμε ΚΑΘΟΛΟΥ να διαμαρτύρεσαι για όλους αυτούς τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν θεσμικά με παρόμοιο τρόπο!

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (ΠΕΙΡΑΣ) ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ RADIOFONO .GR !!

Απείχαν διαμαρτυρόμενοι από τη διαβούλευση οι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί.
radiofono. gr/node/44744
Συμπληρώνεις τα κενά "radiofono .gr" (ή το ψάχνεις με τους τίτλους στην αναζήτηση ιντερνετικών μηχανών)

Υποβλήθηκε από radiofono. gr στις Δευ, 11/12/2017 .
"Να απέχει από τη Δημόσια Διαβούλευση εις ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισε η Ένωση Ιδιοκτητών Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ), διαμαρτυρόμενη για το εσπευσμένο της διαδικασίας διαβούλευσης, που διήρκεσε μόλις 5 εργάσιμες μέρες. Η Ένωση είχε πριν από μερικές μέρες ζητήσει με επιστολή της να δοθεί παράταση στη διαδικασία της διαβούλευσης, αίτημα το οποίο αγνοήθηκε από το Υπουργείο.
Στο κείμενό της, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σημειώνει ότι "ο διαθέσιμος χρόνος διαβούλευσης για ένα νόμο που αλλάζει εκ βάθρων τη ραδιοφωνία στη χώρα μας είναι ελάχιστος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τη δέουσα σοβαρότητα. Επιλογή της Ένωσης μας είναι να απέχει της δημόσιας διαβούλευσης. Θα μπορούσε εξάλλου να μην μας αφορά καν, αν δεν υπήρχαν οι τελευταίες οκτώ λέξεις στο άρθρο 16: «…διακόπτεται η αναλογική εκπομπή των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών.» Αν δεν υπάρχει πίσω από τις λέξεις κάτι τόσο ρηξικέλευθο που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε, ακούγεται εξωπραγματικό να θέλεις να καταργήσεις μια Αγορά επειδή δημιουργείς μια παρόμοια, ενώ μπορούν να συνυπάρχουν (όπως με τα δορυφορικά, τα ιντερνετικά – και ότι άλλο προκύψει – ραδιόφωνα). Και ακούγεται τραγικό να στέλνεις στην καταστροφή εκατοντάδες επιχειρήσεις με 30+ χρόνια λειτουργίας και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, επειδή θα ανοίξουν κάποιες άλλες! Δεν ακούγεται επίσης καθόλου αριστερό να παραδίδεις με μόνο κριτήριο το χρήμα, την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης (έρευνα της EBU, 2017)."

Εγγραφή στο all greek radio news