«Ραδιοτηλεόραση»: Πώς μας φάνηκε το νέο περιοδικό της ΕΡΤ

Κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο τεύχος της «Ραδιοτηλεόρασης» με τη μορφή free press. Όπως αναφέρει η ίδια η ΕΡΤ σε δημοσίευμά της, τοποθετήθηκε σε 34 σημεία διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, κεντρικά καταστήματα των ΕΛΤΑ και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, και μέσα σε λίγες ώρες εξαντλήθηκε. «Η Ραδιοτηλεόραση γίνεται πλέον η επίσημη φωνή της ΕΡΤ, της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, που θα προχωρήσει προς τα εμπρός με τη βοήθεια όλων όσοι πιστεύουν σε μας και με τη συμπαράσταση των εργαζομένων μας», σημείωσε στον πρόλογο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Β. Κωστόπουλος. Για όσους δεν πρόλαβαν να το αποκτήσουν, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Το μέγεθος του επανεκδοθέντος 16σελιδου περιοδικού είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τον προκάτοχο του τίτλου που κυκλοφορούσε μέχρι πριν από 4μιση χρόνια στα περίπτερα. Επίσης, η Ραδιοτηλεόραση που γνωρίζαμε είχε γίνει γνωστή για το πρόγραμμα της τηλεόρασης αλλά κυρίως του ραδιοφώνου, αφού ήταν το μοναδικό έντυπο που δημοσιεύε το πρόγραμμα των ραδιοφωνικών σταθμών της δημόσιας ραδιοφωνίας αλλά και αρκετών ιδιωτικών ραδιοσταθμών. Αντ' αυτού, στο νέο έντυπο δεν υπάρχει πρόγραμμα, αλλά διατίθεται στην πρώτη σελίδα ένα QR code, το οποίο αν σκαναριστεί με φορητή συσκευή (κινητό ή τάμπλετ) θα οδηγήσει τον χρήστη στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Ως δικτυακός τόπος αφιερωμένος στο ραδιόφωνο, επίσης, οφείλουμε να "γκρινιάξουμε" για τον αναλογικά λίγο χώρο που δόθηκε στο ραδιόφωνο. Από τις 16 σελίδες, μόνο ένα δισέλιδο, σε σύνταξη του Γρηγόρη Κράλλη, είναι αφιερωμένο στα ραδιοφωνικά προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και συγκεκριμένα στις Πρωτοχρονιάτικες εκπομπές. Παράλληλα, 8 σελίδες αναφέρονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ, 2 σελίδες σε κοινωνικά θέματα και μία σελίδα στο βιβλίο.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news