«Τρίτη και 3 στο Τρίτο» Δύο Μουσικά Παραμύθια, εορταστικά βαλς και μια συναυλία

Δύο Μουσικά Παραμύθια, εορταστικά βαλς και μια συναυλία σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 15:00.

  • «Το Νερολούλουδο ή το κορίτσι που ξεχάστηκε» σε μουσική του Τάσου Ρωσόπουλου. Το έργο είναι ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου και το κείμενο του Γιώργου Κοροπούλη βασίστηκε στην ομώνυμη ιδέα της Λυδίας – Ευθυμίας Ζωντανού που ξεχώρισε από τον διαγωνισμό/αγώνες ευγενούς άμιλλας για συγγραφή από παιδιά του Ελληνικού Σχεδίου το 2013. Η συνολική σχεδίαση είναι μια ιδέα της Ραλλούς Βογιατζή. Παρουσιάζεται σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση, μια ηχογράφηση του Νοεμβρίου του 2017 για το Τρίτο Πρόγραμμα, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ που διευθύνει ο Πάνος Βλάχος. Αφηγητής ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης και σολίστ στην κιθάρα η Κορίνα Βουγιούκα.
  • Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε μια ηχογράφηση συναυλίας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Θέατρο Ακροπόλ στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 με μαέστρο τον Μιχάλη Οικονόμου και αφηγητή τον Διονύση Σαββόπουλο.
  • Emile Waldteufel: Estudiantina, έργο 191 – Espana, έργο 236 – Les Patineurs, έργο 183 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Monte Carlo, διευθύνει ο Willi Boskovsky
  • Αναμετάδοση της εορταστικής συναυλίας των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ που δόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2015 στο Badminton. Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ – Παιδική Χορωδία Μανώλης Καλομοίρης. Διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός. Τραγουδούν η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, η μετζοσοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο μπάσος Αλέξανδρος Σταυρακάκης. Προσκεκλημένος ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας.
ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news