Το ραδιόφωνο της Εκκλησίας για τα Χριστούγεννα

Εκπομπές αφιερωμένες στα Χριστούγεννα θα περιλαμβάνει το ολοήμερο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το πρόγραμμα ξεκινάει με μια ξενάγηση στο Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ, ενώ στις 12 ο Εθνομουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου, κ. Λάμπρος Λιάβας, παρουσιάζει ένα μουσικό παραδοσιακό οδοιπορικό στα Χριστούγεννα των Ελλήνων.

Στη Ραδιοφωνική Βιβλιοθήκη στι 3μμ ο Θανάσης Βαλτινός διαβάζει το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη «Ο αναποδιασμένος». Στις 5μμ, Η εκπομπή του Πέτρου Μινώπετρου έχει θέμα: «Η εικόνα της Γέννησης σύμφωνα με την Πατερική Παράδοση και τον λόγο – τρόπο του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού». Καλεσμένος είναι ο φιλόλογος και υποψήφιος Δρ. Θεολογίας κ. Διονύσης Σκλήρης.

Στη βραδινή ζώνη, στις 8μμ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην Ορθόδοξη υμνολογία και στους υμνογράφους των εορτών των Χριστουγέννων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο ιαμβικός κανόνας των Χριστουγέννων και αναφορά στους υμνογράφους του. Μέρος Α΄». Καλεσμένος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Γανωτής, φιλόλογος, συγγραφέας. Τέλος, στις 9.30μμ ο Στέλιος Καλαθάς διαβάζει το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη «Η υπηρέτρα»

 

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news