Απείχαν διαμαρτυρόμενοι από τη διαβούλευση οι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί

Να απέχει από τη Δημόσια Διαβούλευση εις ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισε η Ένωση Ιδιοκτητών Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ), διαμαρτυρόμενη για το εσπευσμένο της διαδικασίας διαβούλευσης, που διήρκεσε μόλις 5 εργάσιμες μέρες. Η Ένωση είχε πριν από μερικές μέρες ζητήσει με επιστολή της να δοθεί παράταση στη διαδικασία της διαβούλευσης, αίτημα το οποίο αγνοήθηκε από το Υπουργείο.

Στο κείμενό της, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σημειώνει ότι "ο διαθέσιμος χρόνος διαβούλευσης για ένα νόμο που αλλάζει εκ βάθρων τη ραδιοφωνία στη χώρα μας είναι ελάχιστος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τη δέουσα σοβαρότητα. Επιλογή της Ένωσης μας είναι να απέχει της δημόσιας διαβούλευσης. Θα μπορούσε εξάλλου να μην μας αφορά καν, αν δεν υπήρχαν οι τελευταίες οκτώ λέξεις στο άρθρο 16: «…διακόπτεται η αναλογική εκπομπή των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών.» Αν δεν υπάρχει πίσω από τις λέξεις κάτι τόσο ρηξικέλευθο που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε, ακούγεται εξωπραγματικό να θέλεις να καταργήσεις μια Αγορά επειδή δημιουργείς μια παρόμοια, ενώ μπορούν να συνυπάρχουν (όπως με τα δορυφορικά, τα ιντερνετικά – και ότι άλλο προκύψει – ραδιόφωνα). Και ακούγεται τραγικό να στέλνεις στην καταστροφή εκατοντάδες επιχειρήσεις με 30+ χρόνια λειτουργίας και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, επειδή θα ανοίξουν κάποιες άλλες! Δεν ακούγεται επίσης καθόλου αριστερό να παραδίδεις με μόνο κριτήριο το χρήμα, την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης (έρευνα της EBU, 2017)."

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εδώ που τα λέμε δεν είναι και πολυσέλιδο το κατασκεύασμα, είναι όσο χρειάζεται για να του κολλήσουν στην πορεία διάφορα χρήσιμα έτσι ώστε να έρθει η μέρα που η ΔΕΗ και ο εισαγγελέας με την ΕΕΤΤ θα μας τα κλείσουν ... τουλάχιστον. Τι δεν καταλαβαίνουν και θέλουν περισσότερο χρόνο; Ζητώ συγνώμη για το αυθόρμητο αλλά ή είμαστε μ.....ς ή το παίζουμε μ.....ς.

Το παιχνιδάκι τους παίζουν και αυτοί. Τόσα χρόνια μιλιά δεν βγάζουν παρά μόνο δελτία τύπου όποτε θυμηθούν. Τόσο δύσκολο ήταν να διατυπώσουν κάποιες θέσεις τους μέσα σε ένα κείμενο; Ή νομίζουν πως η "πολιτεία" και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συγκινηθούν από αυτή τη στάση; Για σφαγή πηγαίνουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Εδώ ζήτησαν παράταση και ο "συναγωνιστής" Παππάς τους έγραψε στα τέτοια τους.

Τουλάχιστον έχουν σκοπό να προσφύγουν στο Στ.Ε.; Και να επικαλεστούν τι γίνεται σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου ακόμα και σήμερα χορηγούνται αναλογικές άδειες ενώ συνυπάρχει το αναλογικό ραδιόφωνο με το ψηφιακό; Κάτι μου λέει όχι. Θα βρουν τους κολλητούς τους βολευτές, θα πέσουν υποσχέσεις πως οι ίδιοι θα "βολευτούν" στην αδειοδότηση και μετά μούγκα στη στρούγκα όπως πάντα.

χαχαχα, γέλασα πάλι. Πείτε τα μέλη σας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να πληρώνουν τους εργαζόμενους (όοοοσοι έχουν), να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και την εφορία και να σταματήσουν να κλαίγονται. Πάρτε το χαμπάρι, μαγαζάκια που βγάζουν εκατομμύρια, με μισθούς πείνας, μαύρη εργασία και συνθήκες τρομοκρατίας, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του κράτους και το φόβο των εργαζόμενων, θα σταματήσουν να υπάρχουν. Και αν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε, τότε ανοίξτε κανένα σουβλατζίδικο. Εξάλλου αυτή η δουλειά σας ταιριάζει περισσότερο.... Και μη σας πιάνει ο πόνος για την εργατική τάξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρει τη λύση μέσα από τον διαρκή αγώνα.
Είναι πάντως τραγικό, κάθε φορά που οι καπιταλιστές επιχειρηματίες θέλουν να κερδίσουν κάτι, βάζουν μπροστά τους «καημένους» εργαζόμενους τους οποίους, παραδόξως, συνέχεια υποτιμάνε, πατάνε, τρομοκρατούνε! Μόνο οργή και αηδία μπορούν να μου προκαλέσουν λοιπόν τέτοιου είδους δηλώσεις.
Υ.Γ. αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης το ραδιόφωνο; Τι να πω, το έχετε τερματίσει, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ότι δεν περνάει πλέον τόσο εύκολα η μπογιά σας. Την προπαγάνδα σας λοιπόν και στις τρύπες σας.

"...στέλνεις στην καταστροφή εκατοντάδες επιχειρήσεις με 30+ χρόνια λειτουργίας..."
Πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας δεν έχει κανένας ιδιωτικός σταθμός στην Ελλάδα. Οι πρώτοι ιδιωτικοί σταθμοί ξεκίνησαν να εκπέμπουν στην Αθήνα το Μάιο του 1988 (Top FM και Antenna)

"...και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία..."
Πού ακριβώς δουλεύουν αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι; Η συντριπτική πλειοψηφία των επαρχιακών σταθμών δεν απασχολεί εργαζόμενους.

"...την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης (έρευνα της EBU, 2017)"
Από αξιοπιστία άλλο τίποτα. Ειδικά στην Ελλάδα.

Σχετικά με την πρώτη παράγραφο ο ΤΟΠ FM σήμερα δεν υφίσταται ως επιχείρηση άρα λάθος σου που το αναφέρεις, ο Antenna δε γνωρίζω, φαντάζομαι ούτε εσύ, εάν είχε κάνει έναρξη επιτηδεύματος από τότε και εάν μέχρι σήμερα είναι το ίδιο νομικό πρόσωπο, επίσης η δική μου επιχείρηση απασχολεί και απασχολούσε εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως επίσης σε ενημερώνω ότι η σύσταση και η έναρξη εργασιών της δικής μου εταιρείας είναι προγενέστερη της ημερομηνίας την οποία αναφέρεις. Και τη δική μου επιχείρηση, τους εργαζόμενους την οικογένειά μου και τη ζωή μου θέλει να αφανίσει το νομοθέτημα του κ. Νίκου Παππά. Απαιτώ, εάν έχεις τα ...κότσια να ζητήσεις άμεσα συγνώμη που πρόσβαλες τη δική μου επιχείρηση, τη δουλειά μου όπως φαντάζομαι και άλλων συναδέρφων. Εάν όχι το καταλαβαίνω δε θα είσαι ο μόνος, έχει γεμίσει ο τόπος.

Τι 29 χρόνια, τι 30. Η κακία μερικών εδώ μέσα φτάνει ακόμα και σε τέτοιες γελοιότητες. Όσο για την ενημέρωση, δεν είναι καλύτερη ούτε στα άλλα μέσα, ούτε στα μέσα του εξωτερικού που κάποιοι από εσάς δοξάζετε.

Λοιπόν άκου μικροαστέ, για να τελειώνουμε. Πρέπει να καταλάβεις ότι μια δημόσια συχνότητα (του λαού δηλαδή) δεν μπορεί να γίνει όχημα για κάποιον ιδιώτη ώστε να βγάλει λεφτά. Επειδή κάποιοι όμως αποφάσισαν να δώσουν και αυτό στα σκυλιά τους για να μπορούν να εξουσιάζουν ευκολότερα τη μάζα και δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, δεν σημαίνει ότι θα μείνει έτσι για πάντα. Αφού λοιπόν θέλετε να κάνετε μπίζνα με τις συχνότητες, τότε θα πληρώσετε αδρά και θα συμμορφωθείτε. Εργαζόμενος με μισθό πείνας ή ανασφάλιστος ή δούλος, δεν θα υπάρχει. Μαγαζάκι που δεν θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις προς κράτος και εργαζόμενους δεν θα υπάρχει. Αφεντικούλια που θα το παίζουν άρχοντες θα εξαφανιστούν. Εκπομπούλες που παρουσιάζουν μια άλλη πραγματικότητα ή που προάγουν τη βία, την ομοφοβία, το ρατσισμό, το φασισμό κτλ θα λογοδοτούν στα αρμόδια όργανα.
Επειδή λοιπόν εσύ αποφάσισες να επωφεληθείς από την όλη κατάσταση και έφτιαξες ένα μαγαζάκι με μερικούς εργαζόμενους, δεν σημαίνει ότι μπορείς να τους εκμεταλλεύεσαι και να τους βάζεις μπροστά όποτε σε συμφέρει. Δεν είμασταν ούτε θα είμαστε μέτοχοι στα μαγαζάκια σας. Απλοί εργαζόμενοι είμαστε που θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς και θα το κάνουμε.

Σώπα καλέ. Τι νομίζεις ότι είναι η ιδιωτική ραδιοφωνία, όπως λειτουργεί σε όλο τον κόσμο; Όχημα για να βγάλουν κάποιες επιχειρήσεις λεφτά. Και αυτό θα συνεχιστεί κανονικά με την αγαπημένη σου αδειοδότηση της αγαπημένης σου "κυβέρνησης" του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που αυτοί που θα βγάζουν αυτά τα κέρδη θα είναι σχεδόν αποκλειστικά οι ίδιοι ολιγάρχες που η αγαπημένη σου κυβέρνηση θα "τσάκιζε" κάποτε. Πέραν από αυτό... το κράτος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες; Προς τις επιχειρήσεις; Το ίδιο δεν φρόντισε μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις να λαμβάνουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες σου μισθούς και συντάξεις πείνας; Ο χειρότερος φασισμός είναι ο δικός σας, από κάτι δήθεν μου "αντιφασίστες" με δεξιές τσέπες όπως εσένα. Α, και κάτι άλλο... σε άλλες χώρες που συνηθίζετε όλοι εσείς να τις χαρακτηρίζετε πολιτισμένες, υπάρχουν ραδιοφωνικοί σταθμοί με 1-2 άτομα προσωπικό. Υπάρχουν (πολλοί) σταθμοί που παίζουν αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά πλει λιστ. Η αναλογική ραδιοφωνία ακόμα ζει και βασιλεύει στις περισσότερες από αυτές και ακόμα αδειοδοτούνται σταθμοί. Αλλά εσείς στην καρακοσμάρα σας... ΣΥΡΙΖΑ ΕΕ Ευρώ ολιγάρχες (Σαββίδης) και ξερό ψωμί. Ντροπή σας σιχάματα.

Για να καταλαβω τωρα, εσυ θελεις στον καπιταλισμο που ζουμε, οι επιχειρηματιες που εχουν λεφτα να ειναι το ιδιο με τους wannabe επιχειρηματιες ? Δεν καταλαβαινεις οτι εσυ ο ιδιος επιτρεπεις να σου φερονται ετσι? Αλλα κοροιδο ήσουν, κοροιδο παρεμεινες.

Προσπάθησε ξανά, άσχετε. Ζήτω ο "αριστερός" καπιταλισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτω ο Σαββίδης. Ζήτω οι καναλάρχες που θα τους "τσάκιζε" ο Παππάς και ο Σπίρτζης και ο Σταθάκης... δίνοντας τους όλες τις άδειες!

Ποιος αριστερος καπιταλισμος βρε μικροαστε. Οι αριστεροι δηλαδη δεν εχουν δικαιωμα να ζησουν αξιοπρεπως? Μονο αυτοι που εχουν τα κεφαλαια δικαιουνται. Ουστ απο εδω. Κοροιδο.

Συνεχίζουν οι ενώσεις που εκπροσωπούν τα περιφερειακά ραδιόφωνα να σιωπούν, περιμένετε λοιπόν να μας εξαφανίσει ο κ. Παππάς που την περίοδο που εμείς δουλεύαμε ήδη τις επιχειρήσεις μας ήταν μαθητής της έκτης δημοτικού και έχει άποψη για την ιδιωτική ραδιοφωνία στην Ελλάδα. Τουλάχιστον έχει φροντίζει να μάθει για τα αίσχη των πολιτικών από τότε μέχρι σήμερα; Δε νιώθει ίχνος ντροπής που για να δώσει φιλoδώρημα στους ομίλους των MEDIA καταστρέφει το ραδιόφωνο με την κανονική του έννοια; Αλλά τι λέμε η λέξη ντροπή για τους πολιτικούς είναι προς γκουγκλάρισμα. Και από την άλλη οι ενώσεις τι έχουν καταπιεί αμάσητο και το παίζουν τρελή κατσίκα; Ντροπή, στην κατοχή θα είσασταν αυτοί με την κουκούλα.

Πάντως τις περισσότερες ώρες της ημέρας μόνο το Α' Πρόγραμμα υπάρχει για όσους θέλουν να ακούσουν ειδήσεις. Σε πολλές περιοχές της επαρχίας οι περισσότεροι σταθμοί που αυτοαποκαλούνται ενημερωτικοί απλά παίζουν "επιτυχίες".

Δικαίωμα τους να παίζουν επιτυχίες. Αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα σε "ενημερωτικούς" και μη ενημερωτικούς σταθμούς και αυτή η ευνοϊκή αντίληψη και μεταχείριση για τους "ενημερωτικούς" σταθμούς μόνο στην Ελλάδα υπάρχει και πουθενά αλλού. Και αν νομίζεις πως αυτό που προσφέρει το Α' Πρόγραμμα είναι "ενημέρωση" τότε είσαι εντελώς γελοίος.

Μπορεί το Α' Πρόγραμμα να μην προσφέρει ενημέρωση στα πρότυπα ευρωπαικών δημόσιων ΜΜΕ αλλά είναι ο μόνος σταθμός που μεταδίδει δελτία ειδήσεων τη στιγμή που οι "ενημερωτικοί" της επαρχίας παίζουν κλαρίνα.

Αλλά είπαμε, αν κλείσουν όλοι αυτοί θα υποστεί πλήγμα η "ενημέρωση".

Το να συγκρίνεις ένα κρατικό ρ/σ για τον οποίο πληρώνουμε όλοι και επιπλέον το κράτος με ένα ρ/σ της επαρχίας δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο. Επίσης εξήγησέ μου εφόσον θέλεις να φαίνεσαι ευφυής γιατί ένας μη ενημερωτικός μουσικός δηλ. ρ/σ της Αθήνας ο οποίος έχει τα χρήματα και μπορεί να πάρει πανελλαδική άδεια έχει περισσότερες προοπτικές και εφόδια για να έχει καλύτερο πρόγραμμα και γενικά να είναι καλύτερος από έναν επαρχιακό ο οποίος εφόσον εξελιχθούν έτσι τα πράγματα μαθηματικά θα έχει κλείσει. Επίσης το κλαρίνο της επαρχίας είναι λεβέντικο και όχι σαν το κλαρίνο που παίζουν διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι της Αθήνας.

Tο forum αυτό μου θυμίζει εκείνο το αστείο forum του radio.gr. Ξεκατίνιασμα του κερατά αντί για σοβαρό διάλογο που να μας διαβάζει και κανένας στο υπουργείο Παπά.
Δυστυχώς κάθε φορά που γίνεται ΓΣ στην ΠΕΙΡΑΣ μετέχουν καμιά δεκαριά και πολλοί είναι.
Κύριοι πάντα εχθρός μας -μιλάμε σαν αμιγώς ραδοφωναντζίδες-ήταν αρχικά οι τηλεοράσεις, τώρα και το διαδίκτυο.
Εδω η διαπλοκή πάει σύννεφο.
Οι καλύτεροι πελάτες τους είναι οι Περιφερειάρχες και οι βουλευτές, από κοντά και οι δήμαρχοι.
Εκεί επειδή δεν υπάρχει κανένας έλεγχος όλοι οι αγράμματοι τρέχουν σαν σκυλάκια με μια κάμερα και απαθανατίζουν ακόμη και την ώρα που πάνε για κατούρημα οι βουλευτές,οι περιφερειάρχες,οι δήμαρχοι.
Παραπλανούν τον κόσμο ,επιχειρούν να συνδέσουν ότι γίνεται στον κόσμο με την περιοχή τους, πάντα η σύνδεση αυτή συγκινεί και ελκύει επισκέψεις,πληρώνουν κάτι ψιλά μπάτσους ,πυροσβέστες και λιμενικούς για να τους δίνουν φωτογραφίες και κανένα video.
Και μένουνε οι παλιοί με το ραδιόφωνο ή να παίζουν σκυλαράδες όλη μέρα-και τη νύχτα- και όσοι κάνουν ενημέρωση, κλαίνε την μοίρα τους πως θα πληρώσουν την ΔΕΗ ,το ΙΚΑ,την ΑΕΠΙ, την Γκέα,τον ΟΤΕ και χίλιες δύο άλλες υποχρεώσεις.
Χάσαμε το τρένο την δεκαετία του 2000 που δεν διαπραγματευτήκαμε την θέση μας και αφήσαμε χώρο στην τηλεόραση γιατί κάποιοι ραδιοφωναντζίδες μπήκαν στον πειρασμό να κάνουν και τηλεόραση.
Μπήκαν μέσα, φαλίρισαν και μας άφησαν χρόνους.
Υπάρχει ακόμη ελάχιστος χρόνος.
Αρκεί να αφήσετε το γλείψιμο πατόκορφα των επωνύμων και να σοβαρευτούμε άπαντες.
Η ΠΕΙΡΑΣ αντί να περιορίζεται σε διαμαρτυρίες να ξοδέψει για να κάνει μελέτη ότι προτείνει και ταυτόχρονα τα μέλη της Διοίκησης να γυρίσουν όλη την Ελλαδα,να κάνουν περιφερειακές συσκέψεις μέχρι το τέλους του Γενάρη και να καταθέσουν προτάσεις, σοβαρές.
Να καταστήσουμε σαφές στον κύριο Παπά αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αν δεν μας ακούσουν εμείς κλείνουμε τα μικρόφωνα στους βουλευτές του Νομού μας.
Δεν θα έχουμε καμιά συνέπεια,δεν μας επιβάλει κανένας νόμος να βγάζουμε τοπικούς βουλευτές,τα κόμματα δεν τα εκπροσωπούν οι βουλευτές, υπάρχουν και κομματικά στελέχη ή βγάζουμε βουλευτές άλλων μακρινών περιοχών και έτσι δεν κινδυνεύουμε από το ΕΣΡ.
Αν ήμασταν σοβαροί και σκληροί προς τις κυβερνήσεις θα είχαμε λύσει και το θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων και την κρατική διαφήμιση και πολλά άλλα και κυρίως το θέμα αδειοδότησης.
29 ή 30 χρόνια είναι πολλά να ζεις σε καθεστώς ομηρίας.
Δεν είμαστε εμείς αλαφούζοι και Βαρδινογιάννηδες που τους βολεύει η ανομία,εμείς ζούμε από το ράδιο και τώρα πεθαίνουμε.
Η ΠΕΙΡΑΣ έχει ρόλο ,σοβαρό αρκεί να τον αναλάβει.

Το υπουργείο κάνει τη δουλειά του, γνωρίζει ακριβώς τι θέλει να κάνει και τι έχει υποσχεθεί στην αφρόκρεμα των MEDIA. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και στην περίπτωσή μας η ένωση η οποία εκπροσωπεί την πλειοψηφία των ρ/σ της επαρχίας. Δυστυχώς δεν υπάρχει η αναμενόμενη δυναμική αντίδραση για την περίσταση και συνεχίζει να εμφανίζει την εικόνα του βοσκού με τα πρόβατά του τα οποία είναι η ώρα τους προς σφαγή και αυτός περιμένει να εισπράξει ότι του έχουν υποσχεθεί οι έμποροι. Αυτό είναι όλο. Πολύ φοβάμαι όμως ότι στις μέρες μας θα πάρει....Όταν συναλλάσσεσαι με πολιτικούς είσαι άξιος της τύχης σου.

Επιτέλους δύο σοβαρά σχόλια στη σειρά. Έτσι ακριβώς είναι. Αλλά η ΠΕΙΡΑΣ και διάφοροι σταθμοί της επαρχίας τόσα χρόνια δεν αντιδρούν στο καθεστώς ομηρίας γιατί δεν θέλουν να τα "τσουγκρίσουν" με το κάθε περιφερειάρχη, το κάθε βο-λευτά, το κάθε τοπικό και κομματικό άρχοντα, και και και. Και φυσικά νομίζουν πως αν και όταν ερχόταν η ώρα της αδειοδότησης αυτοί θα τους ξελάσπωναν. Και ακόμα αυτό νομίζουν. Τι θα λένε λοιπόν όταν ένα ωραίο πρωινό θα έρθει η ΕΕΤΤ και θα τους μαζέψει, φυσικά για να "επαναφέρει την τάξη" στο ραδιοφωνικό τοπίο (επιτρέποντας στον Κουρή, τον Χατζηνικολάου, τον Αλαφούζο, τον Μάρη, και τον Μαρινάκη να ακούγονται παντού);

Όσο για τον άλλον που μιλάει για το πόσο καλό είναι το Α' Πρόγραμμα με τα "δελτία ειδήσεων" (προπαγάνδας) του και πόσο ανώτερο είναι από τα "κλαρίνα" είσαι εντελώς μα εντελώς γελοίος.

Εγγραφή στο all greek radio news