Διαψεύδονται τα περί κλεισίματος του 105,5 στο Κόκκινο

Δελτίο τύπου εξέδωσε η εταιρία που διαχειρίζεται το ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ενδεχόμενο κλείσιμο του ραδιοσταθμού. Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

"Θυμηδία και μόνον προκαλούν τα δημοσιεύματα ορισμένων ευφάνταστων «ειδικών» του χώρου των ΜΜΕ περί «κλεισίματος» του ραδιοφωνικού σταθμού 105, 5 Στο Κόκκινο εξαιτίας του νέου θεσμικού πλαισίου που προωθεί η κυβέρνηση για την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ο 105,5 Στο Κόκκινο πληροί όλες τις προϋποθέσεις (προσωπικό, παραγωγή ειδησεογραφικού και πολιτιστικού προγράμματος, υποδομές κλπ) που το προωθούμενο θεσμικό πλαίσιο ορίζει για την έγκριση της άδειας λειτουργίας του. Η ιδιοκτήτρια εταιρία θα κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού. Οι ευφάνταστοι μελλοντολόγοι ας είναι σίγουροι ότι θα ασχολούνται μαζί μας για ακόμη πολλά, πολλά χρόνια."

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Το παράνομο ραδιόφωνο που το νομιμοποίησε η "κακή" Νέα Δημοκρατία και που άνοιξε σε συχνότητα που, το 2001, μας έλεγαν ότι δεν υπήρχε επειδή θα έπεφταν τα αεροπλάνα, θέλει και άδεια; Στο διάολο (στο οποίο δεν πιστεύουν) να πάνε. Μακάρι να κλείσουν αυτοί και τα επαρχιακά εξίσου παράνομα παρακλάδια τους.

Μια σημαντική διαφορά που όλοι "ξεχνάνε" (με τα εισαγωγικά απαραίτητα): ο 902 δεν αδειοδοτήθηκε ως κομματικό ραδιόφωνο. Πήρε κανονικά μια από τις 20 άδειες του 2001 σε συχνότητα που ορίστηκε από τον τότε χάρτη συχνοτήτων. Δεν άνοιξε από την "πίσω πόρτα" με ένα νόμο που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, που νομιμοποίησε τα "κομματικά ραδιόφωνα" χωρίς αδειοδότηση. Και μάλιστα επί κυβερνήσεως της "κακής" ΝΔ. Αλήθεια, ο Βαξεβάνης Μπαγκς Μπάνυ που κάθε Κυριακή χτυπάει τον Κούλη, θα γράψει τίποτα για το πως η ΝΔ νομιμοποίησε το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ που διαφημίζει στην φυλλάδα του, ή μπα;

Και για να είμαστε δίκαιοι, και ο Αρτ FM 90.6 με το ίδιο καθεστώς εκπέμπει, αν και η διαφορά είναι πως αυτό το ραδιόφωνο υπήρχε μέχρι το 2001 και κόπηκε την τελευταία στιγμή από την μοριοδότηση των 20. Ο 105.5 εξέπεμπε εντελώς παράνομα (αν η παρανομία του ως NRG ήταν δίκαιη ή άδικη είναι άλλο θέμα) και νομιμοποιήθηκε με παραθυράκι, σε συχνότητα που μερικά χρόνια πριν μας έλεγαν πως ήταν επικίνδυνη για την αεροναυτιλία. Οπότε τι είναι τελικά; Είναι επικίνδυνη ή όχι;

Εγγραφή στο all greek radio news