Το κοινό ψηφίζει για τον 4ο φιναλίστ του Red Live

Το Red Live, ο διαγωνισμός ανάδειξης νέων συγκροτημάτων που διοργανώνεται από το ραδιόφωνο του Red βρίσκεται στην 3η και τελευταία φάση του. Οι συμμετοχές ήταν πολλές, αλλά οι φιναλίστ θα είναι μόνο 4. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής κατέληξαν ήδη σε τρία συγκροτήματα τα οποία πέρασαν στην τελική τετράδα μετά από δύο μέρες auditions που πραγματοποιήθηκαν στο live stage του Red 96.3 στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

Τώρα ήρθε η ώρα του κοινού να ψηφίσει, για να επιλέξει το τέταρτο συγκρότημα. Οι ακροατές και οι ακροάτριες του ραδιοφώνου μπορούν να ψηφίσουν την μπάντα ή καλλιτέχνη που θα περάσει στον τελικό και θα παίξει μπροστά στην κριτική επιτροπή τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στο 4ο και τελευταίο Red Live της σεζόν.

Τα τρία συγκροτήματα/καλλιτέχνες που ήδη προκρίθηκαν και θα εμφανιστούν στα Red Live είναι τα εξής:

Blueballs | Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου με τίτλο “Life’s Rhythm”, οι Blueballs  ανατινάζουν τις βραδιές της Αθήνας. Για δύο συνεχόμενες χρονιές με αμέτρητες εμφανίσεις έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν το δεύτερο άλμπουμ τους. Σε ρυθμούς Rock, Funk, Reggae, Pop & Ska, το αποτέλεσμα είναι μη αναμενόμενο αφού όλοι οι κανόνες παραβλέπονται και το μόνο που μένει είναι το Vibe!

 SneakyBlackBird | Βιολόγος στο μικρό, αλλά θα ήθελε να τον θυμούνται ως ‘ο άνθρωπος που βρήκε την χαμένη πένα του σε μωσαϊκό πάτωμα’. 1ος που κλαίει σε ταινία, τελευταίος που παραδέχεται τα λάθη του, μέτριος σ’ όλα πέραν της μετριοφροσύνης του. Τραγουδάει γυμνός, ευτυχώς μόνο στο μπάνιο.

 Jacks Full | Οι Μιχάλης Απαρτόγλου φωνή/μπάσο, Νίκος Σπάθας κιθάρα, Βαγγέλης Καρδαμίτσης ντραμς είναι μια hard/heavy rock μπάντα που έρχεται από την Αθήνα. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 και δίνει μια πρώτη γεύση για το στυλ και τις επιρροές τους. Αυτή τη περίοδο είναι σε εξέλιξη ο δεύτερος δίσκος τους, o οποίος αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ταυτότητα της μπάντας. Μπαίνουν all in στη hard/heavy rock σκηνή, μετρώντας ήδη πολλά live στο ενεργητικό τους και υπόσχονται ακόμα περισσότερα μεταφέροντας το vibe και την ενέργειά τους

 Ψηφίστε τον 4ο φιναλίστ:

Λευτέρης Σαμψών | Εκφωνητής και μουσικοσυνθέτης, από πολύ μικρή ηλικία δανείζει τη φωνή του σε ταινίες και σε διαφημιστικά στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική και τραγούδια για τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις. Το EP του πρώτου του προσωπικού project με τίτλο “Anitgravity Boots” θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018.

Dagon | Γεώργιος Γεωργαλάς. Συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής. Συνεργάζεται κυρίως με τραγουδιστές εξωτερικού και κυκλοφορεί δουλειές του ιντερνετικά. Αγαπημένα του είδη: Darkwave, Synthwave, Electroclash.

St. Guilt | Σχηματίστηκαν το 2015 και άρχισαν το δημιουργικό τους ταξίδι με την κυκλοφορία των ”Flares” και ”Turn your back”. Κύριο λόγο στον ήχο τους έχουν τα βαριά synthesizers και το μελωδικό μπάσο με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία. Επηρεασμένοι κυρίως από το Post Punk και από τη βρετανική μουσική γενικότερα, η Ελίνα Τερσενίδου (Lead Vocals, Synthesizer) ο Χρήστος Μούσλι (Bass, Guitar) και ο Οδυσσέας Μαστραππάς (Drums-percussion) έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και αναμένεται να κυκλοφορήσουν ένα ολοκληρωμένο EP στις αρχές του 2018.

Angelos T.P. | Ο Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης ασχολείται με την κλασσική κιθάρα από το 2000 και από μικρός άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση ανάμεσα στη ζωγραφική και τη μουσική, έχοντας καταλήξει πλέον στον χώρο της δεύτερης. Το πραγματικό ξεκίνημα έγινε μέσω της γραφής ελληνικών στοίχων, ενώ παράλληλα έγραφε τις ορχηστρικές του ιδέες. Εν τέλει αποφάσισε να τα ενώσει τα δύο μαζί και δημιούργησε τραγούδια.

Rockin’ Dead | Αγγλόφωνο Rock/Alternative συγκρότημα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2015. Η μουσική τους είναι σύγχρονη, mainstream και περιέχει στοιχεία που προέρχονται από το ευρύτερο φάσμα της αμερικάνικης και αγγλικής rock μουσικής σκηνής. Κύρια χαρακτηριστικά του συγκροτήματος οι δυναμικές συνθέσεις, οι μελωδικές κιθάρες, οι λυρικοί στίχοι, που σε συνδυασμό με τα διπλά φωνητικά καταφέρνουν να δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ήχο και ύφος που απορρέει ένταση και συναίσθημα. Το 2016 κυκλοφορούν ψηφιακά και σε CD την 1η ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Here Comes The Darkness” μέσα από το προσωπικό τους label και ξεκινάνε τις live εμφανίσεις.

Inside Effect | Μπάντα που κινείται στον χώρο της Post Rock σκηνής. Την αποτελούν μουσικοί με πολύχρονη παρουσία στη Ροκ σκηνή της πόλης.

Space Soda | Δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2016 στην Πάτρα. Οι διαφορετικές επιρροές των μελών κάνουν το είδος δύσκολο να χαρακτηριστεί, αφού έχουν στοιχεία rock, funk, pop και alternative. Το πρώτο τους κομμάτι, “Surfing the life”, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με video clip τον Ιούλιο της χρονιάς. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα απ’ τη γέννησή τους, ξεκίνησαν το ίδιο καλοκαίρι να εμφανίζονται σε φεστιβάλ, ενώ το τέλος του χρόνου τους βρίσκει με το πρώτο τους EP “1st landing” στις αποσκευές τους και φέτος παρουσιάζουν ήδη δουλειά απ’ το επερχόμενο album.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι Αγγέλα Κόλλια (Διευθύντρια ξένου ρεπερτορίου στην EMI), Μαρίνα Δανέζη (Καλλιτεχνική διευθύντρια Gagarin 205) και Χρήστος Παπαδάς (Διευθυντής προγράμματος του Red 96.3). Τα δώρα που διεκδικούν οι 4 φιναλίστ είναι: 1ος Νικητής: Ηχογράφηση ενός τραγουδιού, airplay στον αέρα του Red, και digital release από την δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ. 2ος Νικητής: Εμφάνιση στο Rockwave Festival 2018 και promo της εμφάνισης από τον Red. 3ος Νικητής: 300€ σε είδη μουσικού εξοπλισμού και μπύρες από την Pils Hellas και 4ος Νικητής: μπύρες από την Pils Hellas.

Μπορείτε να ακούσετε τις ερμηνείες από τα ίδια τα συγκροτήματα καθώς και να βρείτε οδηγίες για την ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του Red

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news