Αποζημίωση στους απολυμένους ηχολήπτες από το Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά θα αναγκαστεί να επιχορηγήσει εκ νέου το δημοτικό ραδιόφωνο, προκειμένου να καταβληθεί η αποζημίωση που επιδικάστηκε σε απολυμένους εργαζόμενους.  Πρόκειται για μια έκτακτη επιχορήγηση άλλων 187.000 ευρώ προς τη ΔΗΡΑΠ που εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία την Τρίτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Πειραιά. Το ποσό αυτό δίνεται προκειμένου να καλυφθούν οι αποζημιώσεις στους πέντε ηχολήπτες που είχαν απολυθεί παρανόμως από το "Κανάλι Ένα" και κέρδισαν τελεσίδικα τις προσφυγές στα δικαστήρια.

Όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα ReportazNet που παρακολουθεί τα ζητήματα της πόλης του Πειραιά, η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2012, όταν απολύθηκαν επιλεκτικά από την τότε διοίκηση της ΔΗΡΑΠ επί Δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου με πρόσχημα ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες στους φακέλους τους σε έλεγχο του ΑΣΕΠ. Τότε τους απέλυσαν χωρίς να τους δοθούν αποζημιώσεις και οι απολυμένοι ηχολήπτες κατέθεσαν αγωγές, ζητώντας τα νόμιμα. Επί θητείας της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μώραλη οι απολυμένοι είχαν κερδίσει πρωτόδικα το δικαστήριο, αλλά η νυν Διοίκηση της ΔΗΡΑΠ αντί να αναζητήσει συμβιβαστική λύση συνέχισε τη δικαστική διαμάχη, υποστηρίζοντας ότι  θα δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό και πριν από ένα χρόνο ζητούσε την επιστροφή των μισθών από απολυμένους Μάλιστα, ο ίδιος είχε φέρει  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας την έγκριση ποσού περί τις 3.000 ευρώ για αμοιβή ιδιωτικού νομικού γραφείου το οποίο θα ενίσχυε το νομικό τμήμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά.

Τελικά η ΔΗΡΑΠ έχασε σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο, το οποίο διέταξε άμεσα να δοθεί στους πέντε ηχολήπτες το ποσόν των περίπου 187.000 ευρώ (αποζημιώσεις, τόκοι, δικαστικά έξοδα κ.α) που προφανώς θα καλυφθούν από τα ανταποδοτικά. Παρά το γεγονός ότι φέτος η ΔΗΡΑΠ είχε επιδοτηθεί με 1.450.000 ευρώ  δήλωσε αδυναμία να καλύψει το ποσόν και ζήτησε νέα έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο Πειραιά, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη μισθοδοσία των περίπου 50 εργαζόμενων στο Κανάλι Ένα. Το χειρότερο είναι, όπως αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση, ότι οι τρεις από τους πέντε ηχολήπτες ετοιμάζονται για νέες αγωγές, καθώς η δικαστική απόφαση ζητά την επαναπρόσληψη τους με την επιδικασμένη αποζημίωση να φθάνει έως το 2013.  Δηλαδή, έπεται και συνέχεια.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news