Με παρουσία αστυνομίας απαγόρευση εισόδου στην ΕΡΑ Χανίων

Ο αλληλέγγυος ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΑ Χανίων Παναγιώτης Κούστας αναφέρει το χτεσινό περιστατικό μπροστά στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού: «Με εντολή της Υποδιεύθυνσης Περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ, η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Χανίων έχει απαγορευτεί. Οι πόρτες του σταθμού είναι κλειδωμένες. Απ' έξω βρίσκονται πολίτες που ζητούν να μπουν αλλά δεν τους επιτρέπεται, παρουσία ΚΑΙ της αστυνομίας. Επίσης με εντολή της ίδιας Διεύθυνσης απαγορεύτηκε να συνεχίσουμε το τοπικό μας πρόγραμμα, όπου θα μιλούσαν πολίτες και αλληλέγγυοι για την επέτειο της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο στις 7/11/2013. Η εντολή ήταν να συνδεθούμε με το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Απολαύστε αγαπητοί Χανιώτες ακροατές έντεχνη μουσική και τραγούδια και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!»

Πρόκειται για τις επόμενες κινήσεις μετά την απόφαση της δίοικησης να διακόψει μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών στην ΕΡΑ Χανίων που παρήγαγαν αλληλέγγυοι που είχαν απομείνει από την περίοδο του αγώνα για την ανοιχτή ΕΡΤ. Οι ίδιοι παραγωγοί κατήγγειλαν πριν από μερικές μέρες τον άκομψο τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκαν μέσα σε ένα απόγευμα ότι η εκπομπή τους κόβεται. Παράλληλα επιρρίπτουν ευθύνες ακόμα και στο επίπεδο της κυβέρνησης και στελεχών που παίρνουν εντολές από αυτήν, προκειμένου να ελεγχεί πλήρως πολιτικά το παραγόμενο πρόγραμμα.

Ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος, ενεργός την περίοδο της αυτοδιαχείρισης, θυμάται: «Τον Ιούνιο του 2015 με το νομικό... εύρημα ότι δεν υπάρχει δημοσιογράφος της ΕΡΤ κόπηκαν οι εκπομπές των αλληλέγγυων στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 και λίγο αργότερα η Zona Rossa, όπου για κακή τους τύχη ξεγυμνώθηκαν αφού ο ένας παρουσιαστής ήταν εργαζόμενος της ΕΡΤ. Στη ραδιοφωνία άργησαν 2,5 χρόνια για να βρουν αυτό το νομικό "αγκάθι" (sic). Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα γιατί είναι πραγματικά για γέλια η δικαιολογία. Γιορτάζουν έτσι τα 4 χρόνια από την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο με επετειακό "δώρο" προς την κοινωνία τον διωγμό των αλληλέγγυων από τη ραδιοφωνία της ΕΡΤ. Και κάτι τελευταίο: η σιωπή είναι ύβρις.»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news