Ο Μαρινάκης κλείνει το Βήμα FM

Οριστική είναι πλέον η απόφαση να κλείσει ο Βήμα FM, το χρεωμένο ραδιόφωνο του ΔΟΛ που πρόσφατα πέρασε στα χέρια του ομίλου Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως δήλωσε ενώπιον υπουργείου και εργαζομένων, η εταιρία θα προχωρήσει στη λύση και εκκαθάρισή του ραδιοφωνικού σταθμού και η συχνότητα θα επιστραφεί στο κράτος. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ πλέον έχει διακοπεί η λειτουργία λόγω απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος.

Η είδηση επισημοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, καθώς πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Νεφελούδη, των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ & ΕΤΕΡ) και του εκπροσώπου της εργοδοσίας της εταιρείας «ALTER EGO», με σκοπό να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FM» και της «ΔΟΛ DIGITAL Α.Ε.».

Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας δήλωσε ότι η εταιρεία «ALTER EGO» δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού και προτίθεται να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη λύση και εκκαθάρισή της εταιρείας καθώς και των εταιρειών «ΔΟΛ DIGITAL A.E.» και «HEARST ΔΟΛ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν την εργοδοσία της «ALTER EGO» για το κλείσιμο του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» και ζήτησαν την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στον σταθμό από την εταιρεία «ALTER EGO», προκειμένου να εργαστούν σε άλλα Μέσα του Ομίλου.

Οι Ενώσεις στηλίτευσαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εταιρεία καθώς και το κείμενο των ατομικών συμβάσεων που υπογράφηκαν από τους εργαζόμενους στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ». Ταυτόχρονα, κάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας να παρέμβει καθώς γίνεται, πλέον, επιτακτική η ανάγκη υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης των Ενώσεων με την ΕΙΗΕΑ, προκειμένου να καταγραφούν οι όροι των συμβάσεων, σύμφωνα με το νόμο.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Κρίμα για τον Βήμα FM! Εγώ πάντως θα πρότεινα τον σταθμό να τον ξαναγοράσει ο Βίκτωρας Ρέστης, για να στηθεί η νέα ραδιοφωνική version της εφημερίδας Sportime μετά την επανέκδοσή της από άλλο φορέα. Τι λέτε για αυτό;

Ενταξει, δυσκολες εποχες,δεν πηγαινε καλα, ειχε χρεη το κατανοω να τον ξεφορτωθει...επιχειρηματιας ειναι.

Αλλά τους εργαζομενους επρεπε οπωσδηποτε να τους τακτοποιησει οικονομικα ο κ μαρινακης και μετα ας τον Πουλησει (ιδανικο), ή ας τον κλεισει. Δεν του φταινε οι εργαζομενοι....

Πιστευω παντως πως σκοπος του ειναι να τον πουλησει, απλα "ριχνει <άδεια>, για να πιασει γεματα" και το εννοω με ολες τις μεταφορικες εννοιες τις φρασης και της λέξης " Άδεια"..... το θεμα ειναι ποιος θα επωμιστει το κοστος και τα χρεη.......δυσκολο.

Γιατι να πληρώσει τα συσσωρευμένα χρέη χρόνων και τους εργαζομένους ο Μαρινακης; o οποιοσδήποτε Μαρινάκης.. Κορόιδα ψαχνουν;  Αν τα χρέη ειχαν δημιουργηθει ΕΠΙ Μαρινάκη, τότε θα συμφωνούσα μαζι σου όχι απλά 100 αλλά 1000%.  Γιαυτό και δεν να κινείται τίποτα πια στην ελληνική αγορά.. όταν αναγκάζεσαι με το ζόρι να επωμιστείς αμαρτίες άλλων, δηλαδή προηγούμενων κακών και αποτυχημένων ιδιοκτησιών. Και την καλύτερη  θεληση να έχεις, με το που πας να συνάψεις κάποια καινουργια συμφωνία Α.Ε. και να δώσεις μια νέα πνοή (και θέσεις εργασίας) σε κάτι πρακτικά νεκρό, ορμούν οι πρώην εργαζόμενοι και σου ζητάνε εσύ να τους τακτοποιήσεις οικονομικά τις παλιές οφειλές άλλων αλλά και να προσλάβεις πάλι τους ίδιους.  

Θα πω εγώ γιατί να πληρώσει ο "κάθε" Μαρινάκης: Επειδή το Βήμα FM έρχεται πακέτο με τον ΔΟΛ και ο ΔΟΛ έρχεται πακέτο με το Mega. Λίγο πριν χρεωκοπήσει το Mega -το κανάλι με τη μεγάλη βιντεοθήκη και το μεγάλο όνομα- η κυβέρνηση και κομμάτι της παρα-πολιτικής εξουσίας έβαλαν "λητούς και δεμένους" να μη χρεωκοπήσει ο ΔΟΛ, να βρεθεί αγοραστής και να μην μείνουν στο δρόμο οι εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Και ναι. Όλως τυχαίως, λίγο πριν αναλάβει ο Μαρινάκης ως νέος ιδιοκτήτης, οι τράπεζες του χορήγησαν νέο υπερδάνειο 460 εκατομμύρια για να επαναχρηματοδοτήσει τα χρέη του. Στη "διευκόλυνση" συμμετείχαν και δυο ελληνικές τράπεζες που πριν από κανά χρόνο επανακεφαλαιοποιήσαμε όλοι μας (και συ και γω) με λεφτά των δημοσίων ταμείων. Επίσης όλως τυχαίως τις ίδιες μέρες υπερθεμάτισε στη δημοπρασία του ΔΟΛ με μόνο 22 εκατομμύρια. Μια δημοπρασία που υπερασπίστηκαν και περίπου 100 εργαζόμενοι ελπίζοντας να κρατήσουν τη δουλειά τους και η οποια κέρδισε τα δικαστήρια στις ενστάσεις με τη λογική ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα συνεχίσει να λειτουργεί τον όμιλο.

Και ξαφνικά, την επόμενη μέρα, ο Μαρινάκης που ήξερε ότι αγοράζει τον ΔΟΛ με όλες τις θυγατρικές του, καλές και κακές, παίρνει το πιο χρεωμένο κομμάτι του ομίλου, το ραδιόφωνο, αυτό που εσκεμμένα φόρτωνε με χρέη όλου του Ομίλου ο Ψυχάρης, και το φουντάρει.

Εντάξει, είπαμε, επιχειρηματίας, έσοδα-έξοδα, κέρδη-απώλειες αλλά υπάρχει και τσίπα.

Εγγραφή στο all greek radio news