Πολλαπλά προβλήματα στην ΕΡΑ

Κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίας για την έκθεση του Γιώργου Θαλασσινού σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο Γιώργος Θαλασσινός αναλαμβάνει νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, με κύρια θεματική τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την έκθεση, «η Ελληνική Ραδιοφωνία αντιμετωπίζει προβλήματα δομής, φυσιογνωμίας και υποδομών. Η λειτουργία των σταθμών της ΕΡΑ στηρίζεται αποκλειστικά στους εργαζομένους:

  • Όσον αφορά την οργανωτική δομή, η ψυχαγωγία ανήκει στη Διεύθυνση Προγράμματος, η ενημέρωση στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, ενώ ανένταχτα είναι τα περιφερειακά ραδιόφωνα.
  • Τα ραδιοφωνικά προγράμματα δεν έχουν ξεκάθαρη φυσιογνωμία και δεν υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία, με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει στις εκπομπές του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι μια «μπουτίκ» εκπομπών, χωρίς γενικότερο σχεδιασμό και συνέργειες.
  • Εξίσου σοβαρά περιγράφονται τα προβλήματα των υποδομών, καθώς απαιτείται αντικατάσταση των πομπών των FM που υπολειτουργούν, ενώ λείπουν από την ΕΡΑ 22 ηχολήπτες και τεχνικοί. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά ζητήματα με τα στούντιο της ραδιοφωνίας, με κυριότερο το ότι υπάρχει ανάγκη να αλλαχθεί η ροή του προγράμματος.

Ο Γιώρος Θαλασσινός καταλήγει με σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της κατάστασης. Μεταξύ αυτών, προτείνει την αλλαγή οργανογράμματος, την επάνοδο της ΕΡΑ στις μετρήσεις ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ, την εκπόνηση μεγάλης διαφημιστικής καμπάνιας για την Ελληνική Ραδιοφωνία, στόχευση κοινού και αλλαγή προγράμματος. Προτείνει επίσης τη δημιουργία Σχολής ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών, αναθέσεις εξωτερικού προγράμματος και λειτουργία ραδιοφωνικών στούντιο στη Ρηγίλλης.»

 

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Πότε είχε σχεδιασμό η ΕΡΑ, για να μην έχει τώρα; Ελληνική δημόσια ραδιοφωνία χωρίς ραδιόφωνο αμιγώς Ελληνικής μουσικής (το Δεύτερο έχει και εκπομπές με ξένη μουσική), το Κόσμος όμως ξέρουν να το έχουν. ΕΡΑ Σπορ με κάτι άσχετα σποτάκια ("Ακούτε ΕΡΑ Σπορ" με μια γυναικεία φωνή), ένα δίκτυο ό,τι να'ναι. Αλλού αναμεταδίδονται ΕΡΑ1-2-Σπορ, αλλού ΕΡΑ2-Σπορ, αλλού Τρίτο αλλά όχι ΕΡΑ Σπορ, αλλού μόνο ΕΡΑ1, αλλού έχουν ακόμα RDS (αν υπάρχει και αυτό) που γράφει ΝΕΤ FM, αλλού μονοφωνικά, αλλού στερεοφωνικά, αλλού με τροφοδοσία από DIGEA, αλλού με link, αλλού από δορυφόρο, αλλού έγινε κλοπή (;) μηχανημάτων (ακόμα και πριν το "μαύρο" του 2013) και από τότε παραμένουν κλειστές οι συχνότητες της ΕΡΑ, αλλού έχουν γεμίσει κάποιους νομούς συχνότητες (Αρκαδία). Πραγματικά ό,τι να'ναι.

Στην Ελλάδα αντί να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε δίκτυο ευρωπαικών προδιαγραφών τη διέλυσαν και την αντικατέστησαν με κάτι ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. Η σημερινή ΕΡΑ κληρονομεί όλες τις παθογένειες της ΔΡ

Εγγραφή στο all greek radio news