Εκτός αέρα Βήμα FM και Flash. Θα δούμε και άλλα χρεωκοπημένα ραδιόφωνα στην Αθήνα;

Μπορεί οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες που στοχεύουν ψηλά στα media (Μαρινάκης, Σαββίδης) να μοίρασαν κάποια κομμάτια της τηλεοπτικής πίτας, αγοράζοντας μερικούς από τους προϋπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε να είναι έτοιμοι για τη νέα αδειοδότηση (αν και όταν γίνει), ωστόσο το ραδιόφωνο παραμένει για μια ακόμη φορά μια παράπλευρη απώλεια. Τραγικό παράδειγμα ο Βήμα FM, το ραδιόφωνο του ΔΟΛ, το οποίο παρά το γεγονός ότι θεωρητικά μαζί με κομμάτι από το MEGA βρίσκεται υπό τον έλεγχο της εταιρίας συμφερόντων Μαρινάκη, έχει αφεθεί στο έλεος της εγκατάλειψης. Ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του ομίλου ΔΟΛ υπό την προηγούμενη ιδιοκτησία, ο Βήμα FM έχει συσσωρευμένα τεράστια χρέη τόσο προς το προσωπικό, όσο και προς δημόσιες υπηρεσίες, όπως η ΔΕΗ. Έτσι το προσωπικό βρίσκεται σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού βγάζοντάς τον εκτός αέρα (προσωρινά ευτυχώς, χάρι στις ηρωικές κινήσεις των τεχνικών). Ο όμιλος Μαρινάκη φαίνεται να έκανε το οικονομικό άνοιγμα που θα του δώσει αβάντα στα επόμενα βήματα της εταιρίας, δεν είναι ωστόσο αποφασισμένος αρκετά ώστε να αξιοποιήσει άμεσα τους πόρους της εταιρίας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό παραπαίουν. Βέβαια η πολιτική αλληλεπικάλυψη με άλλους φιλικά προσκείμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως τα Παραπολιτικά ή το επερχόμενο Πρώτο Θέμα στα FM, δυσκολεύουν την παροχή κινήτρων για την ανάσταση του Βήμα FM.

Ο Βήμα FM βέβαια δεν είναι το μόνο θύμα της αβεβαιότητας. Ο πάλαι ποτέ ενημερωτικός Flash βγήκε επίσης εκτός αέρα λόγω χρεών, χωρίς να καταφέρει ποτέ να βρει ένα επιχειρηματικό σχήμα να τον στηρίξει. Ο Σκάι μείωσε κι άλλο το ενημερωτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ενώ σκληρές περικοπές λαμβάνουν χώρα στο αθλητικό ραδιόφωνο του ομίλου Αλαφούζου, τον Σπορ FM. Στον αυτόματο πιλότο παραμένει για έναν ακόμη χρόνο το Party FM του ομίλου Βρυώνη (ο οποίος παραμένει μόνος του μετά την πώληση του τηλεοπτικού καναλιού Έψιλον). Τα δείγματα δεν μπορεί παρά να είναι ανησυχητικά. Τα πρώτα χρόνια του μνημονίου επί ΝΔ μετρήσαμε 4 χρεωκοπημένες συχνότητες μόνο στην Αττική -ελπίζουμε το σκηνικό αυτό να μην επαναληφθεί επί μνημονίου... ΣΥΡΙΖΑ. Η έλευση της Athens Voice 102,5, του Ραδιοφώνου 24/7 και του Μουσικού 98,6 αλλά και η ενίσχυση του Real και των Παραπολιτικών δίνει ενδεχομένως κάποια συγκρατημένη ελπίδα ότι τουλάχιστον δεν πάνε όλα τα ραδιόφωνα "για φούντο".

Στην όλη αβεβαιότητα των ερτζιανών και την αναποφασιστικότητα των επιχειρηματικών συμβάλλει βέβαια και η συνεχής παράταση του καθεστώτος προσωρινής νομιμότητας ή παρανομίας. Στην περίπτωση του ραδιοφώνου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπρωξε άλλους τουλάχιστον 8 μήνες πίσω την τακτοποίηση του αναλογικού ραδιοφωνικού τοπίου, προσπαθώντας να περάσει ταυτόχρονα και το ψηφιακό ραδιόφωνο αλλά και να ανεβάσει το κασέ, μοσχοπουλώντας πανελλαδικές και περιφερειακές άδειες ψηφιακού ραδιοφώνου. Το πόσο αυτό θα πετύχει δεν μπορεί να προβλεφθεί, ωστόσο μέχρι τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε κι άλλες συχνότητες να σβήνουν ή να εγκαταλείπονται.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Διαβάζουμε ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια, σε φτωχή οικογέγεια. Παρατηρούμε όμως να ρευματοδοτούνται  ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν αναφέρονται στην ιστοσελία του ΕΣΡ. Μήπως θα έπρεπε να γίνονται πΙο συχνοί έλεγχοι σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ;

[quote=ανώνυμος]

Διαβάζουμε ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια, σε φτωχή οικογέγεια. Παρατηρούμε όμως να ρευματοδοτούνται  ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν αναφέρονται στην ιστοσελία του ΕΣΡ. Μήπως θα έπρεπε να γίνονται πΙο συχνοί έλεγχοι σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ;

[/quote]

Παρατηρώ επίσης πως πολιτικά κόμματα χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΗ (για να μην μιλήσω για τα δάνεια που χρωστάνε), κόμματα που ευθύνονται για το γεγονός ότι κόβεται το ρεύμα σε πολύτεκνες οικογένειες, αλλά δεν βλέπω να σε απασχολεί αυτό. Μόνο η γνωστή σου κόντρα με τους "βουνίσιους" και (προφανέστατα) με συγκεκριμένο τεχνικό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται περικοπές στον Sky και τον Σπορ FM. Αυτοί δεν μας λένε όλη την ώρα οτι πρέπει να γίνουν "επενδύσεις"; Ας δώσουν αυτοί πρώτοι το παράδειγμα!

Αφού ο Sky θέλει "επενδύσεις" ας ξεκινήσει πρώτα αυτός για να δώσει το παράδειγμα. Δεν είναι δυνατόν ένας ραδιοφωνικός σταθμός που αυτοαποκαλείται ενημερωτικός να παίζει μουσική από το μεσημέρι του Σαββάτου και να μην έχει ενημερωτικές εκπομπές. 

Και αφού θέλει να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία ας προσλάβει εργαζόμενους για να έχει πλήρες πρόγραμμα και την Κυριακή και όχι να παίζει απλά μουσική όπως ο Μελωδία. 

Και με μισθούς Ευρώπης βέβαια, όχι Ρουμανίας με €500 το μήνα. "Μένουμε Ευρώπη" δεν λέει ο Sky?

(Στις επιτυχίες συμπεριλαμβάνονται η πώληση του τηλεοπτικού Sky το 1997 και η φετινή πορεία του ΠΑΟ;)

[quote=ανώνυμος]

Διαβάζουμε ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια, σε φτωχή οικογέγεια. Παρατηρούμε όμως να ρευματοδοτούνται  ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν αναφέρονται στην ιστοσελία του ΕΣΡ. Μήπως θα έπρεπε να γίνονται πΙο συχνοί έλεγχοι σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ;

[/quote]

Προφανώς επισημαίνεις τα αυτονόητα 

Ο ΣΚΑΙ δεν θέλει επενδύσεις. Το κράτος θέλει (ή μάλλον ενα σοβαρό κράτος) θα έπρεπε να θέλει επενδύσεις και τυό πρεσβέυει ο ΣΚΑΙ κα ο κάθε νοήμων πολίτης. Τα έχετε κανει λίγο κουλουβαχατα στο μυαλό σας εσείς οι επαναστάτες αριστεροί. Εχετε μπερδέψει τον ιδιώτη με το κράτος και την τσέπη την προσωπική με την τσέπη τη συλλογική. Ο Αλαφούζος και ο κάθε Αλαφουζος θα κάνει επένδυση στο μαγαζί του ΜΟΝΟ εάν πρόκεται να βγάλει κέρδος. Αν υπάρχει διαφήμιση και πελάτες. Δεν ειναι κοινωφελές ίδρυμα ούτε νοεείται επένδυση το να προσλαμβάνεις και να μπαίνεις μέσα έτσι για να κάνεις το χατήρι κάποιου σαν εσένα. Ο Σκαι λέει οτι η ΧΩΡΑ χρειάζεται πρσέλκυση επενδυτών. Μα καλά...να εξηγούμε και τα αυτονόητα πια? Τοσο σανό έχετε φάει? Τόσο?

Μιλάμε για σταθμούς που επί χρόνια προπαγανδίζουν συγκεκριμένες θεωρίες αλλά στην πράξη κάνουν ακριβώς τα αντίθετα. Είναι τόσο απλό.

Και είδαμε όλοι μας πόσες επενδύσεις έγιναν από το 2010 στα ελληνικά ΜΜΕ (αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα) κυρίως από όσους υπεραμύνονται αυτών των πολιτικών.

PS. Εντάξει, χάσατε την κουτάλα το 2015 και από τότε το ρίξατε στη νηστεία. Αλλά έχετε καταντήσει αηδία γράφοντας όλη ώρα "σανό, σανό, σανό". Αλλάξτε και λίγο το μενού.

[quote=NIKOS]

 Ο Αλαφούζος και ο κάθε Αλαφουζος θα κάνει επένδυση στο μαγαζί του ΜΟΝΟ εάν πρόκεται να βγάλει κέρδος.

[/quote]

Ο Αλαφούζος και ο κάθε Αλαφούζος δεν έχουν το κανάλι για να βγάζουν κέρδος από αυτό αλλά για να τις μπίζνες που γίνονται κάτω από το τραπέζι ακριβώς επειδή έχουν το κανάλι.

Και παλι δεν καταλαβαινόμαστε ή δε θέλουν καποιοι να καταλαβουν. Ο σταθμος στον οποιο αναφέρεσαι και που κατ εσε προπαγανδιζει θεωρίες, δε μπορει να τις εφαρμοσει διοτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Ειναι ΙΔΙΩΤΗΣ. Ποτέ δεν προπαγάνδισε οτι οι ΙΔΙΩΤΕΣ πρέπει να κανουν επενδύσεις μέσα στην κρίση και μάλιστα μπαίνοντας μέσα. Ισχυρίζεται οτι το ΚΡΑΤΟΣ πρέπει να δώσει κίνητρα, φορολογική σταθερότητα κλπ κλπ ωστε να θέλει κάποιος ΙΔΙΩΤΗΣ να κανει επενδύσεις. Και φυσικά η συγεκριμένη κυβέρνηση κάθε άλλο πάρα τέτοια κίνητρα δίνει.

Ποσο δύσκολο μπορει να ειναι να το καταλάβει κάποιος αυτό? Αν και νομιζω οτι καταλαβαίνεις μια χαρά τι λέω (άσχετα που κάνεις τον τρελο)

P.S Οσο για την κουτάλα δεν την χάσαμε εμείς. Την χάσαμε ΟΛΟΙ (κι εσεις μαζί). Επίσης αυτό με την κουτάλα...δεν απέχει πολύ από το άλλο με το σανό, οπότε άσε τα μαθήματα περί τσιτάτων,

Αν πάλι είσαι περηφανος για την επιλογή σου και νιώθεις οτι δικαιώθηκες...τι να σου πω...εάν δεν είσαι στο payroll της κυβέρνησης , πρoτείνω να το κοιτάξεις σε κανένα γιατρό!

Τι ωραίες εκείνες οι εποχές που δεν υπήρχε internet και οι δημοσιογράφοι έλεγαν οτι τους έδιναν χωρίς αντίλογο. Τώρα έρχεται ο κάθε ένας και γράφει κάτι που ενοχλεί και μετά αναγκαζόμαστε να γράφουμε ολόκληρα κείμενα με βλακείες για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Απορίας άξιον είναι πώς με τόσους ειδήμονες στα οικονομικά ο ΠΑΟ έπεσε στα βράχια.

Εσυ τώρα νομιζεις οτι εδώ μέσα μπαίνουν και γράφουν δημοσιογράφοι ε? Και προσπαθουν να πεισουν εσένα για κάτι, λες και τους νοιάζει η γνωμη σου. Μεγάλη ιδέα έχεις φίλες για τον εαυτο σου. Επισης σε επειχηρήματα δε βλεπω τιποτα. Κλασσικές απαντήσεις και αριστερά τσιτάτα. Τα συστημικά μέσα, οι γερμανοτσολιάδες, τα παπαγαλακια , ο Αλαφουζος και ο κάθε Αλαφούζος και άλλες τετοιες σαχλαμάρες που σας έχουν ταισει. Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι προσωπικά ειναι οτι οπου να ναι θα έρθουν εκλογές και πάλι κάποιοι θα πανε σαν τα πρόβατα να ψηφίσουν αυτούς με τις έυκολες λύσεις που δεν απαιτούν δουλεια και απλά προσπαθώ να τους δώσω και μια άλλη οπτική αλλά το ξέρω πως δεν έχω ελπίδα. 

Εδω ειναι Ελλαδα και μας κυβερνουν όμοιοι μας. Ξερόλες, αδικημένοι ελληναράδες.

Υ.Γ Τον ένφια μην ξεχάσεις να πληρωσεις.

BYE!

Φίλε Νίκο κατ' αρχήν χαλάρωσε, δεν είναι όλοι οι ανώνυμοι που απαντάς παραπάνω το ίδιο πρόσωπο, δεύτερον δεν έχει νόημα να τρως τέτοιες τσίτες, κανείς δεν πρόκειται να αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές με βάση μερικά σχόλια στο radiofono.gr.

Κατά δεύτερον δεν σε τιμά να εξοβελίζεις όλα τα επιχειρήματα της απέναντι πλευράς ως αριστερό σανό, πρώτον επειδή ό,τι είναι αριστερό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, ούτε ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατ' ανάγκη αριστερό και φυσικά ούτε ό,τι λέει και κάνει ο Αλαφούζος ως επιχειρηματίας είναι δικαιολογημένο ακόμη και από επιχειρηματική ή οικονομοτεχνική σκοπιά.

Θα ήθελα να θυμήσω ότι οι τρελές περικοπές που ξεκίνησε ο Αλαφούζος στο ραδιόφωνο του Σκάι οδήγησαν σε σημαντική πτώση της ακροαματικότητάς του και την απώλεια της πρωτιάς, μετά από λίγο καιρό βρέθηκαν ως δια μαγείας χρήματα να αγοραστεί ο Σπορ FM και τώρα ακολουθείται η ίδια συνταγή αποψίλωσης για να χάσει την πρωτιά και το μέχρι τώρα πρώτο αθλητικό ραδιόφωνο. Η επιλογή της συμπίεσης του κόστους στον Σκάι είναι κατακριτέα, τη στιγμή μάλιστα που οι ανταγωνιστές Real και Παραπολιτικά ανέβασαν πολύ τον πήχη μέχρι τώρα. Να θυμήσω ότι κάπου εκεί πριν ή μετά την αγορά του Σπορ FM έκλεισε και το τμήμα marketing του ομίλου, ε το αφήνω στην κρίση σου αν μπορεί να λειτουργήσει επιχείρηση με 3 ραδιόφωνα και μία τηλεόραση χωρίς τμήμα μάρκετινγκ.

Προφανώς δεν είναι υποχρεωμένος ο Αλαφούζος να ακολουθεί την οικονομική πολιτική που ευαγγελίζονται οι δημοσιογράφοι του στα δελτία, αλλά ντάξει, δεν μου φαίνεται καθόλου ότι είναι ένας επιχειρηματίας που αν του έδινες κίνητρα θα επένδυε κατιτίς παραπάνω στην αγορά των media.

Αγαπητε φίλε! Καταρχάς χαίρομαι που κάνω διάλογο με ένα άνθρωπο που αν μη τι άλλο γνωρίζει ορθογραφία καθως και να προβάλλει σωστα τις απόψεις του.

Τα σχόλια μου ωστόσο αφορούσαν το κατά ποσό είναι σωστό ο Αλαφούζος να κρίνεται ως ανακόλουθος των αποψεων που προβάλλει το κανάλι του περί επενδύσεων καθως δεν τις εφαρμόζει ο ίδιος. Νομίζω ότι είναι σαφές σε κάθε νοήμονα ότι αυτά τΑ δύο είναι άσχετα μεταξύ τους. Τώρα η κρίση των επιχειρηματικών του επιλογών είναι ένα άσχετο θέμα με το οποίο θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι ένα θέμα που ουδεμία σχέση έχει με το σχολιασμό που έγινε περί «δάσκαλε που δίδασκες» λες και ο Αλαφούζος είναι ο υπουργός οικονομικών και όχι απλά ένα επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται για το μαγαζί του και μόνο. Επίσης παρεμπιπτόντως όπως θα ξέρεις αφενός δεν τα έχει πάει καθόλου άσχημα μέχρι σήμερα και επιπλέον ο sky είναι πλέον και πάλι πρωτος. Σημάδια των καιρών...

Εδώ υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες όπως οι πρώην ιδιοκτήτες του Βήμα FM που επί χρόνια έδιναν γραμμή στα ΜΜΕ τους να προπαγανδίζουν υπέρ των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών και φυσικά να λένε στο ευρύ κοινό πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, δεν μπορεί να διαγραφεί το χρέος, κλπ. αλλά για τα ίδια τα χρεοκοπημένα κωλοκάναλα τους θέλουν διαγραφή χρέους. Και φυσικά η "αριστερή" κυβέρνηση που θα τους έβαζε στην θέση τους, ετοιμάζεται να τους δώσει ολόκληρο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Εγώ ένα ξέρω....Οσο υπάρχουν ακόμα ανάμεσα μας συμπολίτες μας που δεν έχουν αντιληφθεί οτι τα μνημόνια -ένα προγραμμα δλδ εξυγιανσης της οικονομίας μας- θα επρεπε να τα έχουμε φτιαξει και εφαρμοσει μόνοι μας χωρίς να μας τα φτιαξουν αυτοι που μας δανείζουν (γιατι δεν είμαστε άξιοι να συμαζεψουμε τη μάσα μόνοι μας και θέλουμε έτσι να ζουμε με δανεικά κι αγυριστα, με μίζες, με μαιμου συντάξεις, με υπεράριθμους δημοσιους υπαλληλους κλπ κλπ) -και που φυσικά δεν το εφαρμόζουμε..αλλά φτιαχνουμε "ισοδύναμα" μην τυχών και και στενοχωρησουμε τα ψηφοπελατάκια μας-. Οσο υπάρχουν συμπολίτες μας που πιστευουν οτι ο κάθε Αλαφουζος ή Βαρδινογιαννης ή γενικά ο κάθε πλούσιος και πετυχημένος επιχειρηματιας είναι κάθαρμα και πρέπει σωνει και καλά να μοιράζεται οσα βγάζει με το λαό ή τους υπαλλήλους.."γιατί έτσι μας γουστάρει" λες και ειναι κοινοφελές ίδρυμα το μαγαζι τους...Οσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που πιστεύουν οτι όλη η ανθρωπότητα τα έχει βάλει μαζι μας για να αγοράσει τη γη μας κλπ για ένα κομματι ψωμί, οτι μας ψεκάζουν , οτι μας ζηλευουν, οτι έπρεπε η γερμανια να μας αποζημιώσει, οτι φταιει το ευρώ κλπ κλπ και τελειωμό δεν έχει η σαχλαμάρα (οτιδηποτε παντως εκτός απο το να μαζευτουμε και να κάτσουμε να δουλεψουμε) δυστυχως δεν έχουμε καμμια ελπίδα...και καλά παθαίνουμε οτι παθαίνουμε. Και ειναι μόνο η αρχή...

Μόνο και μόνο που νομίζεις ότι τα μνημόνια είναι "πρόγραμμα εξυγίανσης" αναιρεί όλα τα "επιχειρήματα" σου. Αλαφούζος και ξερό ψωμί.

Ας εξυγιάνουν πρώτα τα χρεωκοπημένα ΜΜΕ που έχουν (εφημερίδες που δεν αγοράζει κανένας, κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδειες κλπ) και μετά ασχολούνται και με την... Ελλάδα.

Δεκτόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκεί που κλείνουν χρεωκοπημένα ΜΜΕ, να ανοίγουν εμπορικοί σταθμοί, χωρίς άδεια από βουνά με διαφημίσεις προσφέροντας μηδενικές θέσεις εργασίας. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου εδω και 30 χρόνια. Α ξέχασα δουλεύει ένας υπολογιστής.

Υπάρχουν κάποιοι πειρατικοί σταθμοί που προσφέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας και πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα από πολλούς "νόμιμους" (με ληγμένες άδειες, αν τις έχουν και αυτές).

Εγγραφή στο all greek radio news