Τουλάχιστον 8 μήνες προετοιμασία για να χορηγηθούν οι άδειες

Προετοιμασία οκτώ μηνών χρειάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής πριν γίνει η προκήρυξη των αδειών, οι οποίες καθώς φαίνεται θα περιλαμβάνουν και το ψηφιακό και το αναλογικό ραδιόφωνο. Αμέσως μετά την προκήρυξη θα ακολουθήσει μεταβατικό διάστημα, κατά το οποίο θα υπάρξει ενημέρωση του κοινού και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ψηφιακή εκπομπή.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, θα δημιουργηθεί ένας ψηφιακός πάροχος περιεχομένου (μια «ραδιοφωνική Digea») που θα προκύψει από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό και θα έχει έναντι ανταλλάγματος τον έλεγχο των ψηφιακών ραδιοφωνικών "μπουκέτων" συχνοτήτων. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι και ένας από τους βασικούς παράγοντες της καθυστέρησης. Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει και τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην εταιρεία του ψηφιακού παρόχου.

Save

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Είναι θεότρελοι οι άνθρωποι και ψυχροί εκτελεστές. Εδώ με 0% χρήση του ψηφιακού ραδιοφώνου θέλουν να προχωρήσουν σε ψηφιακή μετάβαση; Τη στιγμή που ακόμα και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες η διείσδυση του ψηφιακού ραδιόφωνο ακόμα είναι πολύ κάτω από το 50%; Και έχουν το θράσος να ασκούν κριτική στην DIGEA αλλά να θέλουν να δημιουργήσουν ραδιοφωνική DIGEA; Είναι για δέσιμο οι άνθρωποι. Οι περισσότεροι σταθμοί στην Ελλάδα θα κλείσουν αλλά τα λαμόγια, δηλαδή οι ολιγάρχες, θα αποκτήσουν πανελλαδικές άδειες με τα δανεικά και αγύριστα και θα είναι οι μόνοι που θα ακούγονται. Αυτό θέλουν να κάνουν αυτοί που κατά τα άλλα θα "τσάκιζαν" τους ολιγάρχες. Ντροπή τους και ντροπής σε όλους εσάς που ακόμα τους θέλετε όλους τους.

Ειναι τρελλοι ειναι μουρλοι ειναι ξεμωραμενοι....φανταζομαι τις ουρες του κοσμου εξω απ τα καστηματα ηλεκτρονικων περιμενοντας να αγορασει ψηφιακους δεκτες....ψηφιακη αδειοδοτηση χωρις να υπαρχουν δεκτες ουτε για δειγμα....αχ...σε αυτη την χωρα τα εχουμε λυσει ολα τα προβληματα και το μονο που μενει ειναι οι αδειες τηλεορασης και ραδιοφωνου.....ολα τα χει η μαριορη ο φερετζες της ελειπε....τεσπα οπως και να χει θα τους προλαβουν οι εκλογες οποτε καλα κρασια....Ελλας το μαγαλειο σου...

Ουτος η αλλως καποια στιγμη θα παμε σε dab+ οποτε δεν αταλαβαινω την αντιδραση σου. Και τωρα υπσρχουν δκτες στην αγορα και σιγουρα οταν γινει κατι τετοιο θα βρομισει η αγορα απο αυτους. Οπως πηρες την mp4 τηλεοραση σου και καθεσε στη καναπεδαρα σου καθε βραδυ ετσι θα παρεις και τον δεκτη. Αλλα σιγουρα οπως ανεφερα εισαι και εσυ απο αυτους που σε βολευει η τωρινη κατασταση που παιρνεις τα ενοικιακια σου δεξια-αριστερα απο τα νταβατζιλικια που πουλας στα βουνα η που εχεις μαζεψει 2-3 ραδιοφωνα και που βγαινεις να πουλας ενα ματσο ραδιοφωνα στην τιμη τιμη του μισου. Οποτε το μαγαζακι που εστησες κινδυνευει με τα νεα δεδομενα. Τερμα το δουλεμα. Εφτασε το πληρωμα ρου χρονου για ολους! Ουτε μουρλοι ουτε τρελοι ειναι!

Ο "οικοδεσπότης" μας εδώ εξήγησε ακριβώς πόση "πρόοδο" έχει σημειώσει το ψηφιακό ραδιόφωνο στην Ευρώπη. Στις περισσότερες χώρες δεν έχει περπατήσει καθόλου και η χρήση του βρίσκεται ακόμα σε επίπεδα κάτω από το 50% του πλυθυσμού παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις είναι σε λειτουργία για αρκετά χρόνια τώρα.

Στις περισσότερες χώρες επίσης δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη για κατάργηση των FM. Στις ΗΠΑ ακόμα δίνουν αναλογικές άδειες, και πρόσφατα ολοκληρώθηκε νέος διαγωνισμός συγκεκριμένα για σταθμούς των μεσαίων που θέλουν να μεταφερθούν στα αναλογικά FM.

Και για άλλη μια φορά: το playlist και το PC να παίζει όλη μέρα και το μηδέν προσωπικό και το προσωπικό που μοιράζεται με άλλα μέσα του ίδιου ομίλου δεν είναι μόνο "στα δικά μας" αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Αλλά το μίσος σου και η τύφλα σου προφανώς για συγκεκριμένα άτομα του χώρου στην Ελλάδα δεν σε αφήνουν να δεις την πραγματικότητα.

Δεν πρέπει να προχωρήσει η ψηφιακή μετάβαση στο ραδιόφωνο επειδή αυτό ενοχλεί τους ιδιοκτήτες των πειρατικών σταθμών της Ελλάδας που παριστάνουν τους επιχειρηματίες...

[quote=ανώνυμος]

Δεν πρέπει να προχωρήσει η ψηφιακή μετάβαση στο ραδιόφωνο επειδή αυτό ενοχλεί τους ιδιοκτήτες των πειρατικών σταθμών της Ελλάδας που παριστάνουν τους επιχειρηματίες...

[/quote]

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ Σ-Υ-Ρ-Ι-Ζ-Α ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!

[quote=ανώνυμος]

Δεν πρέπει να προχωρήσει η ψηφιακή μετάβαση στο ραδιόφωνο επειδή αυτό ενοχλεί τους ιδιοκτήτες των πειρατικών σταθμών της Ελλάδας που παριστάνουν τους επιχειρηματίες...

[/quote]

Εύχομαι να προχωρήσει η ψηφιακή μετάβαση το συντομότερο ...

Λίγα λόγια και με νόημα...

Εγγραφή στο all greek radio news