Θεσσαλονίκη: Σύλληψη επιχειρηματία, 5 χρόνια μετά την κατάρευση του Star FM

Μια αξιοσημείωτη εξέλιξη για την ραδιοφωνική ιστορία της Θεσσαλονίκης αποτελεί η σύλληψη γνωστού επιχειρηματία των μέσων μαζικής ενημέρωσης της πόλης, που σημειώθηκε πριν από δυο εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε τοπικά μέσα, ο 56χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 11 καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο επιχειρηματίας μεσουρανούσε για χρόνια ως ιδρυτής, ιδιοκτήτης και βασικό στέλεχος ραδιοφωνικών σταθμών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Το 2010 ήταν εκ των ιδρυτών του ραδιοφωνικού σταθμού «Αρης FM» που εξέπεμπε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, ενώ διατέλεσε ρυθμιστικός παράγοντας στον Star FM, τον Heart FM, όπως επίσης και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης. Όπως γράφτηκε, "έχτισε μία μικρή αυτοκρατορία στα ΜΜΕ της πόλης ανοίγοντας και κλείνοντας ραδιοφωνικούς σταθμούς και έντυπα, με ανεξέλεγκτους ιλιγγιώδεις ρυθμούς." Μετά την οικονομική κατάρευση του ομίλου που ήρθε μαζί με την οικονομική κρίση, βρέθηκε νομικά αντιμέτωπος με απλήρωτους εργαζομένους, προμηθευτές αλλά και χρέη στο δημόσιο. Σωρεία δικαστικών αποφάσεων σε βάρος του οδήγησε τις αρχές στη σύλληψή του.

Πρόκειται για αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και 11 μηνών και στην καταβολή χρηματικής ποινής 3.200 ευρώ για τα αδικήματα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, της μη καταβολής δεδουλευμένων, της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής, της παράβασης της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική ιδιοκτησία.

Save

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

[quote=ανώνυμος]

Ελληνική δημοσιογραφία: αντί για ονόματα μιλάμε με ηλικίες (ο 24χρονος, η 56χρονη, ο 44χρονος)... Pathetic...

[/quote]

Ελληνική ανύπαρκτη δημοσιογραφία όπου υπάρχει δήθεν προστασία των "προσωπικών δεδομένων" ακόμα και για άτομα που έχουν καταδικαστεί κλπ., ή ακόμα καλύτερα, όταν κάποιο ρεπορτάζ συνοδεύεται από βίντεο/πλάνο/φωτογραφίες που εμφανίζει το όνομα κάποιας εταιρείας αλλά οι "δημοσιογράφοι" δεν αναφέρουν το όνομα.

Αφού ρε δεν ξέρεις τι λες; Αμα γράψει όνομα μπορεί να πάει κατηγορούμενος και να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του. Έχεις εσυ να του τα δώσεις ή μόνο τον κόκκορα ξέρεις να κάνεις;

Εγγραφή στο all greek radio news